HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Nyíltságot várnak el másoktól a liberálisok, miközben ők elkendőzik szándékaikat?

2014. október 20. 14:06
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

nadas-peter.jpgA múlt héten pódiumbeszélgetés volt korunk egyetlen magyar szépírója, Pozsonyi Ádám és e sorok írója között. Ismét csak azt konstatálhattuk, hogy az, ami jelenünkben irodalomnak neveztetik, mennyire nem konzervatív, azaz életpárti, mennyire nem fogalmaz rögvest érthetően. Miközben persze nyíltságról, őszinteségről hadovál.

Magyar Menedék - Migránsokk

Pedig akkor még nem is olvashattuk Nádas Péter legújabb agymenését, a Néphazugság tegnapi számában Vári György Nádas Péterrel megjelent interjúját. Amelyben Nádas úgy tett, mintha ő és liberális pennaforgatói – mert, lássuk be, ha azt írjuk, írók, egy tucatnyi klasszikusunktól kellene bocsánatot kérnünk, amiért sorukba iktatjuk őket – mindig holtbiztosan tudnák, mi is a feladatuk. Aminek viszont rajtuk kívül bizonyára senki nem felel meg maradéktalanul. Mészöly Miklósra hivatkozva ugyanis azt írta:

„Az ő ideális társadalmában a politikusoknak anyaszült meztelenül kell a szószékre állniuk és ott meztelenül beszélniük. Egy másik írásában Heinrich Himmlert meztelenül nézi meg egy zuhanyozóban, ahol Himmler vastag szemüvege bepárásodik, le kell vennie, s nem lát többé. Mészöly részletesen leírja a védtelenné vált Himmler heréit. Mészöly az emberi mezítelenségben, az átláthatóságban, a nyíltságban látta a civilizáció legbiztosabb zálogát. Minden leplezett, minden homályos, minden színfalak mögött zajló gyanús volt a szemében, ahogy az enyémben is.”

Nos, kár, hogy a „színfalak mögött” zajlódó események valahogy még annyira sem tükröződnek műveiben, mint mondjuk a mogyorós táblában a mogyoró. Nyomelemekben sem. Hiszen lapozzuk csak fel bármelyik opusát bárhol! Melyikben tükröződik például Trianon vagy 1956, vagy intermezzóul hazánk 1945-ös kommunista megszállásának csupán egyetlen borzalma, netán a szabadkőműves páholyok korántsem ingyen kalács és kakaó osztogatásában kimerülő tevékenysége?

De nem kevésbé árulkodóbb végső bekezdése sem, amelyben arról hadovált, hogy a „kispolgári hazudozás”-ok, az „élethazugságokká összeálló elfojtások és elfedések a személyiség súlyos torzulásához vezetnek”. Vajh mikre gondolhatott? De hamar konkrétabbá tette a dolgot: „a rejtőzködés, ez az álságosság magyarázza akár a fajüldözést is”. Rejtjeles beszédnek tűnik. Persze aki belelát Nádas veséibe - ami azért nem is olyan nehéz! -, csakhamar rájöhet a lényegre. Arra, hogy a minden nemzet, csak a magyar iránt nem éppen liberális szerző szerint tehát a magyarság általi néhai „fajüldözés” azért volt, mert nem ismertük fel bűnös voltunkat, amiért magát Trianont kaptuk a nyakunkba, ezért aztán másokon álltunk bosszút.

Nyíltságot várnak el másoktól a liberálisok, miközben ők elkendőzik szándékaikat? Nos, esztétika ide, esztétika oda, Pozsonyit idézve újra: „Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok.”

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat