HunHír.info

2018. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Íme a liberális iskolapolitika: ne legyen feleltetés iskoláinkban

2014. október 07. 18:04
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

iskola.jpgMert megengedhetetlen, hogy gyermekeinket feleltessék, és olyasmiket tanítsanak nekik, amiktől ugyebár vakaróznak. Minek általános tanterv, ha nem egyformák a gyermekek. Nevelkedjék csak ki-ki a saját belátása szerint. Színtiszta liberalizmus. És mondja ezt egy – gyermekpszichológus. De nem ám az USA-ban, hanem – nálunk!

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Mert a szabadság oly áhított hazájában egy matematika szakos átlagos egyetemista közel sem tud annyit, mint amennyit egy ugyanilyen hazai gimnazista. De hát a cél nem éppen az, hogy emitt is ugyanolyan retardált idióták kerüljenek ki az életbe, mint amott?

Igen, e kérdés jut óhatatlanul is az ember eszébe, ha meghallgatja az ATV Start Plusz műsorában Rónai Egon Vekerdy Tamással készült mai interjúját. Amiben a megkérdezett folyvást csak arról panaszkodott, hogy a mai iskola alig tud valamit porontyainkról. Olyasmiket ad fel nekik leckeként, amiket azok nem véletlenül nem akarnak megtanulni.

Nos, annyi igaz, valóban sok felesleges – lexikális – ismerettel terhelik meg a tanulókat. De Vekerdy mintha mégsem emiatt háborodna fel valójában, hanem inkább azon, hogy egyáltalán fegyelmezni akarnak iskoláink. Amiért is legjobb lenne, ha a szülők magániskolába járatnák őket. Akkor ugyanis nem érné őket stressz a feleltetéssel, vizsgáztatással.

Merthogy szerinte ez a kettő abnormális ismertetőjegye oktatási intézményeinknek. Karácsony Sándorra hivatkozva kijelentette, az, hogy az iskola mennyire abnormális hely, abból is látszik, az kérdez benne, aki tudja, és annak kell válaszolnia, aki nem tudja a leckét.

Nos, aki csak egy kicsit is ismeri Karácsony Sándort, aligha tartja túlzásnak, mennyire forog most a sírjában. Mert még az ő protestáns neveltetéséből kétségtelenül következő liberalizmusa is eléggé távol állt azért az osztályzástól, bukástól mentes iskola utópiájától.

Mert ha létezne ilyen, akkor arra az e sorok írója által bármennyire is nem kedvelt Weöres Sándor verse (A birka-iskola) illene:

Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így hát egy se ment oda,
Meg is szűnt az iskola.

Ne legyen tehát feleltetés iskoláinkban? Elképed az ember. Hiszen az ember vajon nem éppen azokra a tanáraira emlékszik vissza leginkább hálával, akik bizony igencsak szigorúak voltak hozzá, akik keményen követeltek, akik ilyetén embert faragtak a reájuk bízott emberpalántákból? Szomorú, hogy megértük, mára ez is kérdés lehet.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat