HunHír.info

2018. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Ismét kimutatta foga fehérét a Néphazugság: fájlalja, hogy nincsen világnézeti semlegesség az oktatásban

2014. szeptember 27. 10:09
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

rusztikus_konyv.jpgVilágnézeti semlegesség? – kérdezhetnők. Tessék mondani, az mégis micsoda? Fából vaskarika! – mondhatnók joggal. Hajszálpontosan olyan, mint Belgiumban vagy Németországban az anyakönyvvezetésben meghonosított harmadik kategória. Férfi, nő, harmadik. Ami ugye szintén fából vaskarika.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A hazugságok elhitettetésében ma is élenjáró orgánum csütörtöki számában bizonyos Bence Judit kifejtette legnagyobb jelenlegi problémáját, imígyen:

„Évről évre egyre több iskolát adnak át az egyházaknak, már nem egy település van, ahol más tanulási lehetőség nincs is. Ennyit a szabad iskolaválasztásról és a világnézetileg semleges oktatásról.”

Hja, az a fránya klerikális reakció! Mert ugyebár a fekete csuhások csak butítani tudják a jó népet. Nem úgy, mint ott, ahol ők – nincsenek. Mert ott él és virul a világnézeti semlegesség. De komolyabbra fordítva a szót. Világnézeti semlegesség? Ugyan, kérem! Mindenkinek van valamilyen világnézete. Kinek milyen. Ahogyan minden megszületett iafiának is – tetszik, nem tetszik – van neme. Mégpedig egy. Harmadik nincs.

Akinek pedig ez nem tetszik, az a Teremtőnél legyen már oly szíves reklamálni. Ám még egy szó erejéig visszatérve a „világnézeti semlegesség”-re: nos, aki azt mondja, ő „világnézetileg semleges”, annak éppen az a világnézete, hogy „nincs világnézete”. Miheztartás végett.

Arról nem is beszélve, hogy ennek a humbugnak a szószólói mást sem tesznek jó ideje, minthogy az új közismereti tankönyvek visszavonását követelik. Minthogy azok szerintük egyenesen emberellenesek. Meg merészelik ugyanis különböztetni képességeik okán a nőktől a férfiakat. Pedig amikor emiatt visszavonásukat követelik, ezt ők maguk sem világnézetileg semleges alapon teszik!

De ez még nem minden. Az orgánum ugyanaznap közölte „Keresik a gyalázatos tankönyvek felelőseit” címmel Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő újságíróknak adott nyilatkozatát, miszerint „számos új tankönyv hemzseg a társadalmi és nemi sztereotípiáktól, annak ellenére, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik rendelete kifejezetten tiltja az ilyen tankönyvi megnyilvánulásokat”.

Példát is mondott reá: az Apáczai Kiadó „Első olvasókönyvem” című tankönyvében található egy olyan rajz, amely „a nőknek általánosságban gyengébb szellemi képességet, a férfiaknak pedig erőszakosságot tulajdonít”. Mi több, „felháborítónak nevezte azt a hatodikosoknak szánt természetismeret tankönyvet is, amelyben arról írnak, a fiúk és lányok eltérő szellemi képességgel rendelkeznek”.

Ezek után már csak tényleg egyet kívánhatunk: az ekként nyilatkozók semlegesítődjenek végre. Mindkét nemet ugyanis csak megrontani képesek. Maradjanak hát magukban, mintha harmadik neműek lennének.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat