HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Ezt is megértük: Erdő Péter kivételesen felszólalt a keresztényüldözés ellen is

2014. szeptember 24. 10:59
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

templom.jpgMondhatnók, nehogy szó érje a ház elejét. Persze tette ezt úgy, hogy nem feledkezett meg ezúttal sem „zsidó-keresztény” örökségről beszélni. Mert csak úgy önmagában keresztényről ugyebár nem illő nyilatkozni, hiszen az sértene bizonyos érdekeket.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A Magyar Kurir katolikus hírportál szeptember 21-én tette közzé a bíborosnak az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában aznap reggel elhangzott nyilatkozatát, miszerint „az Európai Unióban hivatalosan nem nagy divat a vallás, különösen nem annak a keresztény változata”.

Még mielőbb megörülnénk, és azt mondanánk, „na végre, hogy ezt is kimondta”, azért álljunk meg néhány szóra! Ez a megfogalmazás tipikusan modernista. Mintha mindegy lenne, ki milyen vallású. Mintha a kereszténység csak egy lenne a sok vallás közül. Mintha Teremtőnk és Egyszülött Fia nem azt akarná, hogy egy legyen a hit, egy legyen a keresztség.

Hiába, a szabadkőművesség által hirdetett „ökumenizmus” az efféle, látszólag kifogástalan nyilatkozatból is valahogyan visszaköszön. De lépjünk tovább! Elmondta aztán, hogy „van ugyan körülbelül évente egyszer, általában az unió tisztségviselői által kiválasztott vallási vezetőkkel valamilyen találkozó, ezt azonban nem követi »komoly együttmunkálkodás«”.

Miért, elvárná a farkasoktól, hogy a bárányokkal szelíden bánjanak? Kijelentette aztán, hogy „az Apostoli Szentszék sokáig harcolt azért, hogy a keresztény örökséget, vagy a zsidó-keresztény örökséget, vagy a görög-római és zsidó-keresztény örökséget megemlítse legalább az európai alkotmány, de ezt „makacsul” mindig visszautasították”.

Igen, de miért kell ezen csodálkozni? Vagy netán éppen azért tákolták azt össze ott Brüsszelben, hogy korunk keresztes lovagjait megvédelmezze? De ami a legfőbb: a világunkat pókhálóként befonó hitközönnyel szemben a katolikus hit, erkölcs és egyház értékeinek hiteles bemutatásáért s hathatós védelméért bíborosként ő maga mit tett?

Másként fogalmazva: úgy gondolja, untig elég, ha két zsinagóga vagy páholy látogatása közben megcirógatja kivételesen a keresztények buksiját is? Vajon nem rossz-e még belegondolnunk is, miként fog majd így megállni az Örök Bíró előtt?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat