HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Ezt is megértük: Erdő Péter kivételesen felszólalt a keresztényüldözés ellen is

2014. szeptember 24. 10:59
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

templom.jpgMondhatnók, nehogy szó érje a ház elejét. Persze tette ezt úgy, hogy nem feledkezett meg ezúttal sem „zsidó-keresztény” örökségről beszélni. Mert csak úgy önmagában keresztényről ugyebár nem illő nyilatkozni, hiszen az sértene bizonyos érdekeket.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A Magyar Kurir katolikus hírportál szeptember 21-én tette közzé a bíborosnak az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában aznap reggel elhangzott nyilatkozatát, miszerint „az Európai Unióban hivatalosan nem nagy divat a vallás, különösen nem annak a keresztény változata”.

Még mielőbb megörülnénk, és azt mondanánk, „na végre, hogy ezt is kimondta”, azért álljunk meg néhány szóra! Ez a megfogalmazás tipikusan modernista. Mintha mindegy lenne, ki milyen vallású. Mintha a kereszténység csak egy lenne a sok vallás közül. Mintha Teremtőnk és Egyszülött Fia nem azt akarná, hogy egy legyen a hit, egy legyen a keresztség.

Hiába, a szabadkőművesség által hirdetett „ökumenizmus” az efféle, látszólag kifogástalan nyilatkozatból is valahogyan visszaköszön. De lépjünk tovább! Elmondta aztán, hogy „van ugyan körülbelül évente egyszer, általában az unió tisztségviselői által kiválasztott vallási vezetőkkel valamilyen találkozó, ezt azonban nem követi »komoly együttmunkálkodás«”.

Miért, elvárná a farkasoktól, hogy a bárányokkal szelíden bánjanak? Kijelentette aztán, hogy „az Apostoli Szentszék sokáig harcolt azért, hogy a keresztény örökséget, vagy a zsidó-keresztény örökséget, vagy a görög-római és zsidó-keresztény örökséget megemlítse legalább az európai alkotmány, de ezt „makacsul” mindig visszautasították”.

Igen, de miért kell ezen csodálkozni? Vagy netán éppen azért tákolták azt össze ott Brüsszelben, hogy korunk keresztes lovagjait megvédelmezze? De ami a legfőbb: a világunkat pókhálóként befonó hitközönnyel szemben a katolikus hit, erkölcs és egyház értékeinek hiteles bemutatásáért s hathatós védelméért bíborosként ő maga mit tett?

Másként fogalmazva: úgy gondolja, untig elég, ha két zsinagóga vagy páholy látogatása közben megcirógatja kivételesen a keresztények buksiját is? Vajon nem rossz-e még belegondolnunk is, miként fog majd így megállni az Örök Bíró előtt?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat