HunHír.info

2018. Újkenyér hava 19. nap, Huba napja.

Attól, hogy szabadulni kíván kínos ügyvezetőjétől a Mazsihisz, változik negatív megítélése?

2014. szeptember 08. 15:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Mert ez a kérdés, nem pedig az, hogy a közismert múltú Schwezoff Dávid az aranyborjúnak éppen melyik féltekén ül. Úgy látszik, olyan a Síp utca világa, mint a néhai pártkádereké volt. Mindegy, hogy Virág vagy Pelikán elvtársnak hívták.

De lássuk, minek apropóján is írjuk ezt! Íme a Mazsihisz honlapja tegnapi hírcikkének alábbi beszédes részlete:

„A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Elnökök Tanácsa felkérte a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közösségét, hívja vissza tisztéből Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót, egyúttal felszólította az ügyvezetőt, hogy mondjon le tisztségéről - olvasható a Mazsihisz honlapján.

A Mazsihisz Elnökök Tanácsának tagja a BZSH elnöke, a Magyarországi Autonóm Orthodox Hitközség elnöke és az összes vidéki taghitközség vezetője. A testület szeptember 7-ei ülésén 15 igen, 4 nem és 2 tartózkodás mellett megszavazta azt az állásfoglalást, amely szerint „erkölcsileg elfogadhatatlannak tartja, hogy legnagyobb taghitközségének, a BZSH-nak ügyvezető igazgatója olyan bizonytalan és zavaros előélettel, illetve bizonytalan háttérrel rendelkezik, mely rendkívüli kockázatokat hordoz”. Az elnökök tanácsa ezért Schwezoff Dávid visszahívását kérte a BZSH-tól „annak érdekében, hogy a magyarországi zsidóság presztízsét a közéletben vissza lehessen szerezni” – olvasható a honlapon.”

Nem úgy tűnik, olyan ez a belháború, mint hajdan Lenin és Trockij, vagy Kun (Kohn) Béla és Szamuely vitája? Mert maradva csak az utóbbi kettős eseténél, Kun nem azon háborodott fel, miket tett Szamuely, hanem hogy miként. Nyilvánosan akasztott, nem titokban. Vajon véletlen, hogy a mostani tisztségleváltásról is ez jut eszükbe a históriában jártasabbaknak?

Nos ahhoz, hogy „a magyarországi zsidóság presztízsét a közéletben vissza lehessen szerezni”, valahogy több kellene. Ahhoz együtt kellene munkálkodnia a nemzettel. Nem annak eszményeit és eszményképeit lejáratnia örökösen, hanem azokat tisztelnie.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat