HunHír.info

2018. Jégbontó hava 21. nap, Réva napja.

Merkel sem tudja, hány az óra: mindent megtesz, hogy „esélye se legyen” a mindent túlélők bírálatának

2014. szeptember 07. 10:03
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsidobeke.jpgMerthogy a helyzet ugyebár tűrhetetlen hazájában is. Hallatlan ugyanis, hogy az izraeli ármádia gázai bevetése elleni közelmúltbeli tüntetések „antiszemita felhangot kaptak”. Most még csak verbális, de ha hagyja, potenciális antiszemitizmus fog dühöngeni a Rajna partján. Igen, úgy tűnik, Merkel sem tudja, hány az óra: mindent megtesz, hogy „esélye se legyen” a mindent túlélők bírálatának.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

A Magyar Távirati Iroda, majd a Mazsihisz honlapja tegnap azt közölte, hogy „antiszemitizmus elleni jövő heti tüntetésen való részvételre” buzdított aznap a kancellár asszony valamennyi németet. Kijelentette, hogy ő és a kormánya „mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a zsidóellenességnek „esélye se legyen” Németországban”, minthogy „aggodalmat keltett Németországban, hogy a gázai övezeti izraeli offenzíva elleni közelmúltbeli tüntetések antiszemita felhangot kaptak”.

No meg, folytatta, „júliusban gyújtópalackos támadás ért egy zsinagógát a nyugat-németországi Wuppertalban, Berlinben pedig megvertek az utcán egy kipát viselő férfit”. Az elkövetők kilétét nem részletezte és nem adatolta, összességében mégis hány zsinagógába törtek be vagy hányba dobtak netán bűzbombát, illetve hány rabbit ért fizikai inzultus. Nagyon helyesen, tehetnők hozzá, mert ez meghaladta volna bárki képességeit. Olyan folyamatról ugyanis, ami nincs, lehet vizionálni, de faktumként beszélni nem.

Lehet, sőt kell beszélni viszont, s tiltakozó szavakon túl is tenni az ellen, ami szerte hazájában történik máskülönben. Ugyanis ott tartunk, hogy hovatovább már több a távol-keletről odakóborolt csencselő „vendégmunkás” városaiban, mint a született német, no meg a prostituált, mint a családalapító, és eközben mást se hallani, mennyire bűnös ország a németeké is. De nem, a hazájában is egyre tovagyűrűző szellemi, erkölcsi és anyagi romlás nem fáj neki. Csak az, hogy nem érzik magukat eléggé biztonságban a mindent túlélők, pedig

„hetvenöt évvel a második világháború és a holokauszt után változatlanul kiemelkedő fontosságú, hogy a németországi zsidók biztonságban érezzék magukat”. És aggódik, amiért „zsidó intézmények rendőrségi védelemre szorulnak Németországban”, ezért „határozottan üldöznünk kell az antiszemitizmus minden jelét”. Ennek jegyében a Németországi Zsidók Központi Tanácsa „jövő vasárnapra tüntetést hirdetett a Brandenburgi kapuhoz az antiszemitizmus ellen”. Ami ugye egyre félelmetesebben dühöng arrafelé.

Ahol persze nincsen magasabb helyről elhangzó felszólalás elszólás nélkül. Merkel ugyanis végül elismerte, hogy „a ma mintegy kétszázezre főt számláló zsidó közösség” él és virul hazájában. Ő pedig reméli, hogy „a lehető legtöbb ember lesz ott, hogy megmutassuk: mindenkit, aki itt él, megvédünk”. Nos, most már csak az a kérdés, hogy a kétszázezren kívül állókat is beleértette-e ebbe?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat