HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Végre megértük: tankönyv hirdeti, hogy vessünk véget a nyugatimádatnak!

2014. szeptember 02. 13:08
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

erdely500.jpgKiverte a biztosítékot a balféltekén a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó hetedikes irodalomkönyve, amely a liberális bóvlik silányságára hívja fel nebulóink figyelmét, tekintettel arra, hogy „ma még nem az igazságosabb társadalom és az igényesebb kultúra iránti igény érvényesül sok embernél, hanem elsősorban a fogyasztási szokások átvétele”. Ez persze igencsak finom fogalmazás, de legalább elmozdulás a holtpontról.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A szóban forgó tankönyv Nyugatimádat napjainkban című fejezetében ez olvasható:

„Egyelőre úgy tűnik, ma még nem az igazságosabb társadalom és az igényesebb kultúra iránti igény érvényesül sok embernél, hanem elsősorban a fogyasztási szokások átvétele. Hamburgert eszünk, Disneylandbe látogatunk, MTV-t nézünk (Music TV). A CNN-en figyeljük a legújabb katasztrófákat. Coca-Colát iszunk, Nike-ban járunk, és ha hazaértünk a plázákból meg a centerekből, valami microsoftos játékkal butítjuk magunkat, mert az olyan „cool”. Embertársainkról alkotott véleményünket egyre inkább befolyásolja, hogy trendi-e a foglalkozása, vagyis informatikus-e az illető vagy netán filmrendező. Logók, sztárok, slágerek és márkanevek irányítanak minket, s elfeledtük, hogy az élet többet ér, mint bármilyen tárgy.

Kényelmesebb munkavégzést ígér, hogy már be sem kell járnunk a munkahelyünkre, mert e-mailen, faxon át is dolgozhatunk. Mit gondolsz, hogyan hat ez a személyes kapcsolatokra?”

Több se kellett a balféltekén állóknak! Az ATV közölte a tankönyvszöveg fotómásolatát, valamint az azt eredendően megjelenítő Kettős Mérce nevű Facebook-oldal reá adott kommentárjait, amikből kitűnik, hogy az éjt nappallá téve „kommentelő”-knek elborult testük legfelsőbb és legkevésbé használtabb része. Mivel azonban nem a címeres ökrök panoptikumát állítjuk össze (ez amúgy is inkább Pozsonyi Ádám szépírói vénájára tartozik), ezért mintaképpen untig elég, ha csak egyiküktől idézünk – betűhíven:

„Valaki elmagyarázná nekünk mióta igénytelenség az, ha valaki CNN-t néz, és nagyra tartja a filmrendezőket? Reméljük akinek a gyereke ebből tanul, az bemegy a tanárhoz, és közli, hogy ezt nem!”

Olyan ez, mintha valaki az kérdezné, miért lenne baj, ha a tűzzel játszana? Meg azt hinné, hogy mindenki politikai analfabéta, aki a fentiekben megfogalmazottakat maga is igaznak tartja. Nos, innen üzenjük, azért elég sok ilyen analfabéta volt és van. Csak egytől idézünk most. Arthur E. Imhof művelődéstörténésztől, berlini egyetemi tanártól, aki művében (Die verlorenen Welten: Alltagsbewältigung durch unsere Vorfahren und weshalb wir uns heute so schwer damit tun (Elveszített világok: hogyan gyűrték le eleink a mindennapokat és miért boldogulunk mi ezzel oly nehezen), 1986) arról olvasunk, hogy mára elveszítettük emberi mivoltunk legfontosabb tényezőjét, a világnézetet. „Százféleképpen tekintünk szét a világban, de nem a világot látjuk.” Amiért „eljöhet a hamis próféták ideje”.

Nem eljöhet, helyesbíthetnők, el is jött. Akiket valóban csak a logók, sztárok, slágerek és márkanevek irányítanak, s elfeledték, hogy az élet bizony tényleg többet ér, mint bármilyen tárgy. S azt akarják, hogy mindenki pontosan olyan legyen, mint ők. Zombik. Hát nem. Nem lesz mindenki olyan. Ütött ugyanis Isten órája, megkezdődött a visszaszámlálás, a nyugatimádás alkonya, ami után annak elhalása várható.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat