HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Végre megértük: tankönyv hirdeti, hogy vessünk véget a nyugatimádatnak!

2014. szeptember 02. 13:08
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

erdely500.jpgKiverte a biztosítékot a balféltekén a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó hetedikes irodalomkönyve, amely a liberális bóvlik silányságára hívja fel nebulóink figyelmét, tekintettel arra, hogy „ma még nem az igazságosabb társadalom és az igényesebb kultúra iránti igény érvényesül sok embernél, hanem elsősorban a fogyasztási szokások átvétele”. Ez persze igencsak finom fogalmazás, de legalább elmozdulás a holtpontról.

A szóban forgó tankönyv Nyugatimádat napjainkban című fejezetében ez olvasható:

„Egyelőre úgy tűnik, ma még nem az igazságosabb társadalom és az igényesebb kultúra iránti igény érvényesül sok embernél, hanem elsősorban a fogyasztási szokások átvétele. Hamburgert eszünk, Disneylandbe látogatunk, MTV-t nézünk (Music TV). A CNN-en figyeljük a legújabb katasztrófákat. Coca-Colát iszunk, Nike-ban járunk, és ha hazaértünk a plázákból meg a centerekből, valami microsoftos játékkal butítjuk magunkat, mert az olyan „cool”. Embertársainkról alkotott véleményünket egyre inkább befolyásolja, hogy trendi-e a foglalkozása, vagyis informatikus-e az illető vagy netán filmrendező. Logók, sztárok, slágerek és márkanevek irányítanak minket, s elfeledtük, hogy az élet többet ér, mint bármilyen tárgy.

Kényelmesebb munkavégzést ígér, hogy már be sem kell járnunk a munkahelyünkre, mert e-mailen, faxon át is dolgozhatunk. Mit gondolsz, hogyan hat ez a személyes kapcsolatokra?”

Több se kellett a balféltekén állóknak! Az ATV közölte a tankönyvszöveg fotómásolatát, valamint az azt eredendően megjelenítő Kettős Mérce nevű Facebook-oldal reá adott kommentárjait, amikből kitűnik, hogy az éjt nappallá téve „kommentelő”-knek elborult testük legfelsőbb és legkevésbé használtabb része. Mivel azonban nem a címeres ökrök panoptikumát állítjuk össze (ez amúgy is inkább Pozsonyi Ádám szépírói vénájára tartozik), ezért mintaképpen untig elég, ha csak egyiküktől idézünk – betűhíven:

„Valaki elmagyarázná nekünk mióta igénytelenség az, ha valaki CNN-t néz, és nagyra tartja a filmrendezőket? Reméljük akinek a gyereke ebből tanul, az bemegy a tanárhoz, és közli, hogy ezt nem!”

Olyan ez, mintha valaki az kérdezné, miért lenne baj, ha a tűzzel játszana? Meg azt hinné, hogy mindenki politikai analfabéta, aki a fentiekben megfogalmazottakat maga is igaznak tartja. Nos, innen üzenjük, azért elég sok ilyen analfabéta volt és van. Csak egytől idézünk most. Arthur E. Imhof művelődéstörténésztől, berlini egyetemi tanártól, aki művében (Die verlorenen Welten: Alltagsbewältigung durch unsere Vorfahren und weshalb wir uns heute so schwer damit tun (Elveszített világok: hogyan gyűrték le eleink a mindennapokat és miért boldogulunk mi ezzel oly nehezen), 1986) arról olvasunk, hogy mára elveszítettük emberi mivoltunk legfontosabb tényezőjét, a világnézetet. „Százféleképpen tekintünk szét a világban, de nem a világot látjuk.” Amiért „eljöhet a hamis próféták ideje”.

Nem eljöhet, helyesbíthetnők, el is jött. Akiket valóban csak a logók, sztárok, slágerek és márkanevek irányítanak, s elfeledték, hogy az élet bizony tényleg többet ér, mint bármilyen tárgy. S azt akarják, hogy mindenki pontosan olyan legyen, mint ők. Zombik. Hát nem. Nem lesz mindenki olyan. Ütött ugyanis Isten órája, megkezdődött a visszaszámlálás, a nyugatimádás alkonya, ami után annak elhalása várható.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat