HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Nagy a gáz Brüsszelben: nem a szakértelem, hanem a mutyizás számít ott egyedül

2014. szeptember 01. 12:47
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

eu-eg-250.jpgTökéletesen ez a konklúziója Pócs Balázs tegnapi, Néphazugságban megjelent hírcikkének, ami egyben elismerése portálunk megannyi elemzése helytállóságának is. A glóbuszt pókhálóként bevonó hatalmi körük haláltáncot járnak úgyszólván mindenki felett. Munka, becsület, tisztesség? Meglehetősen archaikus fogalmak számukra.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Csak egy fogalmat ismernek: az aranyat. Viszont fedezet nélkül. Ami miatt persze borítékolható bukásuk, késsen az bármennyire is. No de lássuk a hírcikk magvát:

„Nem a szakértelem, hanem a politikai kirakósjáték szabályai szerint alakult szombat este az EU brüsszeli állam- és kormányfői csúcstalálkozója. Az új külpolitikai főképviselő a tapasztalatlan és nemzetközileg pehelysúlyúnak számító Federica Mogherini olasz baloldali külügyminiszter asszony lett.”

Szóval megint egy olyan valaki került döntéshozó helyzetbe, aki ahelyett, hogy szépen kavargatná odahaza a rántást és dajkálná porontyait, olyan kérdésekbe üti bele az orrát, amik megválaszolására teljesen képtelen. Pehelysúlyú. Ami viszont nem volt akadálya annak, hogy idén februárban kinevezzék olasz külügyminiszternek, noha személye eladdig „az európai politikai színtéren teljesen ismeretlen volt”.

Nem mernénk rá vállalkozni, hogy felidézzük, mennyire így volt ez már a kommunizmusban is. Ki mindenkiből lehetett akkor nagy hirtelen szakember szakértelem nélkül is! Csak párthű legyen ugye, aki építi a – szocializmust! E sorok írójának erről rögvest Kardos Pál jut az eszébe, akinek az ötvenes években Bolsevik vonások Petőfi költészetében címmel kaptak nyomdafestéket aranyat érő meglátásai.

Ha az Európa Parlament októberi plenáris ülése megszavazza az új Európai Bizottságot, november elején annak alelnöke Mogherini lehet, zárul a hírcikk. Ja, hogy pehelysúlyú? Mindegy. Tud mutyizni. Legalábbis amíg és ahonnan van mit lenyúlnia. Ha már viszont nem, félő, hogy el kell mennie – dolgozni. Éspedig szakértelemmel.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat