HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Hiába óbégatnak, milyen legyen egy társadalom, ha nem munkaalapú?

2014. július 30. 11:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

horthy-kezdi250.jpgA miniszterelnök szombati tusnádfürdői beszédét úgy tűnik, továbbra sem tudják lenyelni a folyton szabadságról, egyenlőségről, emberi méltóságról vartyogó liberális demokraták. Tamás Gáspár Miklós például tegnap az ATV-n kijelentette, hogy szombattól megszűnt a demokrácia Magyarországon. Merthogy a kormányfő munkaalapú társadalmat óhajt, ami ugyebár nem más, mint vegytiszta fasizmus.

Magyar Menedék - Migránsokk

Most hadd ne kelljen múltbeli és jelenbeli közgazdászok, politológusok, netán filozófusok és teológusok műveiből idéznünk. Ugyanis íratlan igazság, bármennyire is felfoghatatlan Tamás Gáspár Miklós és köre számára, hogy egy társadalom nem lehet más, mint munkaalapú. Nincs olyan épelméjű a fentebb felsoroltak közül, aki ezt tagadná.

Más a helyzet persze – odaát. A derék jó liberális demokratáknál. Akik Marx, Engels, Lasalle, Rosa Luxemburg, Clara Zetkin és még csak a Teremtő tudja, miféle elmeháborodottak irományaiból vizionálják azt a világot, ami megvalósíthatatlan. Ami utópia. Ahogyan ezt már maga Madách is felismerte s ezért óvva intett a falansztertől.

Igen, attól, egy olyan miliőtől, amelyben egyáltalán nincsenek életadó eszmék és eszmények, viszont van helyettük egy mikroszkopikus nagyságrendű elit, mely az embereket púpnak tekinti a hátán, s ezért állati sorba süllyeszti őket. Csak annyira és addig van reá szüksége, amennyire és ameddig hatalmát robotmunkájával biztosítja.

Egy ilyen „rendszer”-ben aztán persze mindenki gyanús. Maradva Madáchnál, Platón azért, mert álmodozik, Michelangelo pedig, amiért díszeket akar faragni a székekre. Mindenki gyanús, aki szépet és jót alkot. Aki nem rászedni akar másokat, nem azon spekulál, hogy miként lehetne produktív teljesítmény nélkül elvinni a „lóvét”.

És gyanús ma is, amiért nem a tőkés világtársaságok David C. Korten által oly részletesen leleplezett falansztere bővítéséhez kíván újabb téglát nyújtani, hanem vissza szeretne térni ősei kerékvágásába. Akik nem selejtet termeltek, hanem minőségit alkottak mindig és mindenhol, akik céhekbe tömörülve átadták egymásnak a tudást.

Azt a tudást, amely kizárta mindazt, amit most Tamás Gáspár Miklós és holdudvara konzerválna. A világ, benne hazánk, abszolút liberalizálását. Aminek révén ugye mindennemű különbözőségek elmosandók tárgyak, jelenségek, személyek között. Nehogy támadjanak az utóbbiak között olyanok, akik a dolgok mélyére néznek.

Akik fel merik hívni a figyelmet a liberális demokraták ellentmondásaira. Mint Szentmihályi Szabó Péter, aki glosszájában (Magyar Hírlap, 2014. július 30.) emlékeztette őket arra, hogy a néhai népköztársasági „alkotmány” miként tekintett éppen a –
munkára: „A Magyar Népköztársaság a munkások és dolgozó parasztok állama.”

Amihez hozzátette: „Tudjuk, hogy nem egészen volt így, de mindegy, csak azt nem értem, miért sírnak a liberálisok, hiszen megvalósult nagy, európai álmuk: a tőke és a munkaerő szabadon áramlik – kifelé Magyarországról.” Még, legalábbis. Mert azért a fák errefelé sem nőnek az égig. Mert hiába óbégatnak, egyre többen vannak hát azok, akik számára nem kérdés, milyen legyen egy társadalom, ha nem munkaalapú?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat