HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Csak feltételezett „náci bűnös” volt, mégis kiadatták, mielőtt meghalt volna

2014. július 24. 13:41
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

auschwitz2011.jpgNem tudjuk, hogy vannak kontinensünk új urai ezzel, de eddig mindenki úgy tudta józan eszénél fogva, hogy más valakit jogerősen bűnösnek tekinteni és ennél fogva elítélni, és más csak feltételezni róla, hogy az, amiért viszont nem lehet vele is ezt tenni. De, hangsúlyozzuk elöljáróban, úgy tűnik, más a módi. De kiről, miről is van szó?

Magyar Menedék - Migránsokk

A hovatovább kizárólag csak nácik vadászatára szakosodott Mazsihisz az MTI tájékoztatása alapján ma az alábbi beszédes hírcikket közölte honlapján:

„Elhunyt egy 89 éves feltételezett náci háborús bűnös, egy nappal azelőtt, hogy egy amerikai szövetségi bíró úgy döntött, adják ki Németországnak, ahol bíróság elé akarták állítani – közölte szerdán Philadelphiában az ügyvédje.

Johann Breyer kedd éjjel halt meg a pennsylvaniai nagyváros egyik kórházában, Timothy Rice bíró pedig, akit erről nem tájékoztattak, szerdán hagyta jóvá a német kiadatási kérelmet. Breyert szombaton szállították kórházba, halálának okát egy előre nem közölték

A nyugalmazott szerszámkészítőt azzal gyanúsították, hogy a második világháború idején, 1944 májusa és októbere között egyike volt az auschwitzi haláltábor SS-őreinek. A philadelphiai otthona közelében júniusban letartóztatott Breyer a vád szerint 216 ezer zsidó férfi, nő és gyermek elpusztításában segédkezett.

A férfi elismerte, hogy az SS-tag volt és hogy valóban a haláltáborban szolgált, de azt állította, hogy nem tudott az Auschwitzban elkövetett népirtásról és hogy nem vett részt abban. A férfi nem sokkal a háború után telepedett le Philadelphiában, ahol tisztes polgári életet élt.

Az amerikai állampolgárságot Breyer az anyja után kapta meg, aki az Egyesült Államokban született, majd Európába költözött. Ezt az amerikai kormány 1992-ben megkísérelte visszavonni tőle, miután tudomást szerzett a múltjáról. Hosszas jogi huzavona után 2003-ban végül egy szövetségi fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy Breyert nem terheli felelősség az SS-tagságért, mert fiatalkorúként lépett be a szervezetbe.

A német hatóságok a bajorországi Weidenben, tavaly júniusban adták ki ellene az elfogatóparancsot. Breyer enyhe időskori elbutulásban szenvedett, szívbeteg volt és az elmúlt években több agyvérzése is volt.”

Ennyi tehát a fejvadászati hírcikk. Egy földi halandó, egy szerszámkészítő, meghurcolandó hát csak azért, mert SS-őr volt. Noha semmit sem tudott a vád rábizonyítani, mégis kiadták ellene az elfogatóparancsot, lett légyen már akármennyire beteg is.

Eltűnődik ilyenkor a magunkfajta jámbor földi halandó. Mert a fentebbi elfogatóparancs logikáját követve felmerül azért néhány kínos kérdés. Íme:

Ki mindenki ellen lehetne akkor fejvadászatot indítani bárhol a világon csupán azért, mert egykor éppen olyan helyen volt, ami ma egyesek számára gyűlöletes, ámde mégsem tett ott semmi olyat, ami miatt elítélhető lenne?

Eszerint akkor minden ma még élő egykori Hitlerjugend-tagot is Iustitia istenasszonya ítélőszéke elé kellene idézni és elítélni, még akkor is, ha netán már mozdulni vagy beszélni sem tud, amiért valaha annak a tagja volt?

Továbbá, ha netán nem is tudunk az ilyenek ellen semmilyen épkézláb vádat emelni, elég mégis, ha egyesek kitalálnak ilyeneket utólag, híven a nürnbergi és budapesti egykori népbírósági persorozatok gyakorlatához?

És végül: ha e szép új világban nemcsak a nemzetiszocializmus, hanem a kommunizmus bűnei is elismerendők, mikor fognak ugyanígy eljárni az ÁVH ma is köztünk járó, nem feltételezett, hanem tényleges bűnöseivel?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat