HunHír.info

2017. Álom hava 15. nap, Bábolna napja.

A Néphazugság fanyalog, amiért az RTL Klubot reklámadóval sújtják

2014. július 01. 10:41
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mocsar250.jpgAnélkül, hogy védelmünkbe vennénk a Kádár-korszak médiumait, annyit mégis tárgyilagosan megállapíthatunk, hogy nem süllyedtek olyan mélyre, mint a negyedszázaddal ezelőtti csillagváltás óta lévők. Mert kommunizmus ide vagy oda, a pofátlanságoknak azért volt akkoriban egy elemi határa. Ami mára valahogy eltűnt, s amiben oroszlánrésze volt az RTL Klubnak.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Amelynek védelmében a Néphazugság fanyalog, amiért reklámadóval sújtják.

Merthogy a Kádár-korszakban még éltek a sajtó régi, polgári műveltségükre nagyon is adó, magas szakmai színvonalon alkotó újságírói, akik az 1945-ös korszakváltás előtt szocializálódtak. Akik hajszálpontosan tudták, hogyan kell egy riportot, glosszát, esszét elkészíteni. Akik kínosan vigyáztak arra, hogy minden szót csak a megfelelő helyen használjanak, s kerüljék mind a sznobizmusra valló felesleges idegen kifejezéseket, mind pedig az obszcén, alpári megfogalmazásokat.

És ma? Inkább ne részletezzük, ugye. A tömegmédiumok már nem a platóni eszmény alapján állnak. Nem eszméket és eszményeket adnak, nem a szépet, jót és igazat ragyogtatják fel a művészet megannyi eszközével, hanem kizárólag vegetatív szinten maradásra süllyesztik „élvezőiket”. Egyenesen lehúzzák őket a sárba. Az emberi nem írott és íratlan igazságait semmibe veszik. És büntetlenül. Hiszen aligha kérdés, hogy a negyedszázaddal ezelőtti csillagváltás óta hányat szüntettek meg közülük.

Itt van mindjárt például az RTL Klub. Aminek pusztán a léte is eklatáns bizonyítéka annak, micsoda abszurd világ az, amiben élünk. Gondoljunk csak egy bizonyos Fekete Pákó nevezetű véglényre, aki abban csokoládés műpéniszt ajánlott nézőinek! És büntetlenül. De persze gondolhatunk médiatestvérére, az ATV-re is, ahol Rónai Egon és Kálmán Olga egymással versenyezve vájják ki a nekik nem szimpatikus interjúalanyok szemét. (Különösen is az utóbbi, valósággal kivetkőzve női mivoltából.)

Ám maradjunk most csak az RTL-nél! A Néphazugság szerkesztősége, tudjuk meg mai számából, felháborodik, hogy „az RTL-re nemcsak rászabják, hanem külön rá is igazítják a reklámadót”, ami után „aligha marad bárkinek szemernyi kétsége afelől, hogy az RTL igenis célpont, a fenyítés és a külföldi tulajdonos kirugdalása kifejezett szándék”. Ami alapján viszont, fanyalog, mégsem bánnak el velük szemben „profin”:

„Mert ugyan nincs rendben a sajtó szabadságának lábbal tiprása, az egyénre szabott adótörvények és kivételek sora, elegünk van az egymással harcoló sajtómogulokból is, de könyörgünk: legalább intézzék profin. Próbáljanak összehozni egy normális törvényt, amivel tényleg megszívatják azt, akit akarnak, és békén hagyják a többieket.”

Elárulunk egy titkot a nagyérdemű redakciónak: vannak íratlan igazságok, melyek érvényesítésére és védelmére nem kell írott törvény. Ilyen az, amit valaha Deák Ferenc kifejezetten újságíróknak tanácsolt: hazudni sohasem szabad. Maradva a nevezett orgánumnál, azt állítani például, fasiszta rágalom, hogy a szovjet csapatok bevonultak Afganisztánba. Vagy hogy nincsen cigánybűnözés, ellenben tombol az antiszemitizmus.

Ennyit hát a Néphazugságról és védencéről, az RTL Klubról.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Őrzők, vigyázzatok a határra! - Pósán László - Veszprémy László - Boda József - Isaszegi JánosŐrzők, vigyázzatok a határra!
Könyv - Bolti ár: 7 800 Ft
Internetes ár: 6 630 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat