HunHír.info

2018. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Minden jó, ha a vége jó: megszűnhet a Néphazugság testvérpárja, a Népszava

2014. június 26. 16:30
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Nepszava-1960.jpgIsten malmai, ha lassan is, de biztosan őrülnek. Ha hihető az ATV tegnapi információja, két hónap múlva megszűnhet a Néphazugság testvérpárja, a Népszava. Amely 1877 óta csak rombolni tudott. A nemzetellenes, sőt vallásgyűlölő agitáció vezető fóruma volt mindvégig. Úgyhogy nem ejtünk krokodilkönnyeket, ha végre valóban megszűnik.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Az ATV erről készült videofelvételéből megtudjuk, hogy a kormányhirdetések megvonása és az előfizetők drasztikus csökkenése következtében „még két hónap és megszűnhet a 140 éves Népszava. A svájci tulajdonos jelezte, hogy nincs tovább. Az MSZP nem akarja a lapot finanszírozni.”

Megkíméljük olvasóinkat a lap történetének ismertetésétől, pláne, hogy remélhetően nemsokára tényleg már múlttá lesz. Hiszen a lap már a régvolt Ferenc József-i időkben sem tett mást, mint lázított, leginkább a liberális kapitalizmus nyomorultjait minden rend és tekintély ellen.

De továbbra sem tanult 1918 és 1919 tapasztalataiból. Változatlanul becsmérelt minden nemzeti és keresztény ideált. Emiatt csak egyetlen esztendőben, 1927-ben háromszázhúsz sajtóper indult ellene, s noha 1932-ben Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter betiltatta, mégis megjelent.

Bízva tehát megszűnésében, nem hangsúlyozhatjuk eléggé ugyanakkor, mekkora a felelőssége a médiumok közvéleményt irányító szerepének. Hiszen nálunk a nemzetellenes forradalmakat s uralmakat valójában mindig is éppen az olyan sajtótermékek alapozták meg szellemileg, mint amilyen volt ez is.

Mert lehet ugyanis egy lap bármennyire tetszetős kivitelű, s lehetnek a benne közölt írások formailag akár teljesen kifogástalanok is, ha tartalmilag nemhogy nem tükrözik nemzetünk hagyományait, hanem azokkal gyökeresen szembefordulnak, ha lépten-nyomon csak kigúnyolják, vagy egyenesen tagadják azokat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat