HunHír.info

2018. Magvető hava 15. nap, Táltos napja.

Magyarvédelmet a Délvidéken!

2014. május 09. 19:44
Hunhír.info

A Horvát Nemzeti Tanács létrehozta az emberi és kisebbségi jogok megsértésének követésével foglalkozó bizottságot. A tanács egyebek között azért szánta rá magát erre a lépésre, mert úgy ítélte meg, a szerbiai igazságszolgáltatás nem kezeli megfelelő módon a nemzeti indíttatású incidenseket.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Például gyakran előfordul, hogy a helyszínelő rendőrök valamely nemzeti közösséghez tartozó bántalmazott, megvert egyén vagy egyének nyilatkozatát hiányosan rögzíti. Ebből kiindulva pedig az eljárás kimenetele előre elvetélté válik.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) véleménye szerint a Magyar Nemzeti Tanácsnak (MNT) haladéktalanul intézkednie kell, és a délvidéki horvátok példáját követve, létre kellene hoznia a jogsértésekkel foglalkozó bizottságot. A négy területen korlátozott jogosítványokkal rendelkező országos kisebbségi önkormányzatok számára adott a lehetőség hasonló testületek létrehozására, hiszen az MNT-ben jelenleg is működik civil konzultatív bizottság, korábban pedig mezőgazdasági bizottság is funkcionált.

Az MRM többször is felhívta a figyelmet arra, hogy az MNT-nek a délvidéki magyarság tágabb értelemben vett problémáival kell foglalkoznia. Ezért volt örvendetes, hogy tavaly útjára indult a demográfiai akcióterv, mely a magyarság népességfogyását hivatott megfordítani.

Tavaly szeptember az MRM képviselő, László Bálint az MNT ülésén a következő képviselői kérdést intézte a közigazgatási hivatalhoz:

“A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) azzal, hogy nekilátott létrehozni és megvalósítani a népesedési/demográfiai akciótervet túllépett a már sokat emlegetett önmagára szabott felesleges kereten, amely szerint ez a testület csak a négy fő területtel kell, hogy foglalkozzon.

Ennek tükrében, tervezi-e az MNT Közigazgatási Hivatala, hogy a magyarországi Nemzeti Jogvédő Szolgálat most kiépülő kárpát-medencei hálózatára rákapcsolódva hozzájáruljon a délvidéki magyar egyénekkel, csoportokkal és szervezetekkel szembeni jogsértések hatékony kivizsgálásához és orvoslásához?”

Az MNT elnökétől érkezett válasz szerint történt konzultáció a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és az MNT között. Megállapították, hogy az MNT képes lenne az adminisztrációs feladatok ellátásban egy ilyen szolgálat felállítása esetén, de azóta nem történt előrelépés az ügyben. Ennek már egy éve.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) javasolja, hogy az MNT vezetősége egy jól előkészített javaslattal álljon elő a nagyjából egy hónap múlva esedékes, negyvenharmadik rendes ülésre, és konszenzussal szülessen meg a magyarok emberi és kisebbségi jogok megsértésének követésével foglalkozó bizottsága, mely végre megfelelő támogatást adhat a nemzetiségi hovatartozása miatt hátrányos megkülönböztetésben részesülő vagy fizikailag bántalmazott nemzettársainknak.

Az MRM Elnöksége

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat