HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Nem nagyon kell bizonyítani: a konzervatívok és a szociáldemokraták igazából egyformák

2014. május 04. 08:31
Hunhír.info

buzi_jezus.jpgJan-Werner Müller szerint a populizmusnak két ismérve van: 1. gyakorlói azt állítják, hogy
csakis ők képviselik a népet, és aki ezt kétségbe vonja, azt azonnal kirekesztik a népből. 2. az irányzat tagadja a pluralizmust, azaz a társadalom sokszínűségét - írja a Le Monde. Alább kiderül, hogy a populizmussal vádolók az igazik kirekesztők, és ellenvéleményt nem tűrő kiválasztottak.

Menedék - Atilla

A németországi történész példának azt hozta fel, hogy Orbán Viktor vezeti az egyetlen populista európai kormányt, ám felfogásáról már akkor mindent elárult az általa kiadott jelszó, hogy a Haza nem lehet ellenzékben, amikor 2002-ben vereséget szenvedett. De a kizárólagosságnak ugyanezt az igényét tapasztalni a francia FN-nél és a svájci Demokratikus Unió Pártjánál is.

A princeton-i egyetem tanára a további jellemzők között említette azt is, hogy ha a populisták hatalomra kerülnek, akkor nyíltan a saját pártjuknak kedveznek, amint az Magyarországon tapasztalható, és itt a leplezetlenségen van a hangsúly. A kettős interjúban, a holland-brit esszéista, Ian Buruma arra hivja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor teljesen uralma alá vonja a kormányt, másfelől viszont a Fidesz véresen komolyan veszi magát, és az ilyen párt valóban veszélyes.

Európai síkon a populizmus feltartóztatására Müller számára nem tűnik jó ötletnek Strasbourg
jogkörének erőltetése, Brüsszelnek jobban oda kellene figyelnie a nemzeti parlamentekre és
kormányokra. De emellett igencsak szűkös az ideológiai kínálat a populizmussal szemben. Ugyanakkor az Európa-ellenes erők számára nagy siker lenne – még ha nem is alkotnak majd külön csoportot az EP-ben -, ha ki tudnák kényszeríteni a nagy pártok összefogását. Ez ugyanis egybevágna céljukkal, hogy ti bebizonyítsák: a konzervatívok és a szociáldemokraták igazából egyformák.

klubrádió

A princenton-i egyteme kiválósága és agyonfuttatott véleményvezérei mindig a sokszínűséggel jönnek elő, vagyis az ő színes mítoszaikat akarják ráerőltetni arra a többségre, amely inkább nemzeti színű akar lenni a szivárványos helyett. Hogy miért? Mert ezzel is kifeejezheti vágyát arra, hogy ő azt szeretné: ha ember-család-nemzet a saját nemzet érdeke érvényesüljön, és mi éljünk szebben, és jobban. Ez a természetből fakadó igazi, belső követelmény. Nem véletlenül, a színeset játszók ezt akarják megvalósítani azért, hogy a végén az tán egyszínű lehessen minden: olyan, amilyent ők akarnak. Az meg már embermilliók előtt világos:a konzervatívok és szociáldemokraták ugyanannak a gazdinak a kordéját tologatják. Galíciától a Wall Street-ig.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat