HunHír.info

2019. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

2006 őszi rendőri brutalitás: 3 milliót kell fizetnie a rendőrségnek

2014. április 23. 14:01
Hunhír.info

20061023_gaz.jpgÖsszesen hárommillió forintot kell fizetnie két rendőr-főkapitányságnak és magánlevélben bocsánatot kell kérniük, mert megsértették egy vidéki értelmiségi személyiségi jogait 2006. október 26-án.

Menedék - Atilla

A Fővárosi Törvényszék 2014. április 17-ei elsőfokú ítéletével kétmillió forint kártérítés és közel egymillió forint perköltség megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Budapesti Rendőr-főkapitányságot miután 2006. október 26-án egy vidéki értelmiségi felrótta a Gergényi által jogellenesen "műveleti területté" nyilvánított Kossuth tér környékén posztoló rendőröknek, hogy - véres október 23-ához hasonlóan - nincs rajtuk azonosító jelvény, a rend éber őrei lerohanták, földre teperték, megbilincselték, kezét maradandó sérülést okozva megtekergették, majd öt órai időtartamra előállították. Rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak, amelyben azonban felmentették a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt sértettet.

A "fülkeforradalmi" váltás után kártérítési igényét a BM elutasította nevetséges összeget ajánlva, ezért indított a jogsértett kártérítési pert.

Gaudi-Nagy kiemelte: a per érdekessége, hogy a rendőri szerveket képviselő jogtanácsosok körömszakadtukig védték a nyilvánvalóan jogellenes "intézkedést" és azzal mentegették Gergényi és társai rendőrterrorjának végrehajtóit, hogy a károsult civil a "műveleti területen" nem tett eleget a rendzavarás megszüntetésére vonatkozó felszólításnak, és számolni kellett azzal, hogy ha ilyen helyre téved, akkor így jár.

Megállt az idő a rendőri szervek jogi képviseleti osztályain a több száz kártérítési egyezség és ítélet után? Mi folyik itt Belügyminiszter úr? - tette fel a kérdéseket Gaudi-Nagy. Közölte: több mint 4 évvel a fülkeforradalom után még mindig több száz rendezetlen kártérítési igényt tartunk nyilván a 2002-2010 közötti jogsértések időszakából: egy részük 2006. október 23-ai eredetű (Kossuth téri és Nádor utcai jogellenes oszlatások áldozatai), más részük pedig a Bajtársiasság napi, 2009. július 4-én jogellenesen meghurcolt gárdistáké, hazafiaké.

A nemzeti jogvédő hozzátette: értük is folyik a nemzeti jogvédő küzdelem, amely előbb-utóbb sikerre vezet szakmai meggyőződésem szerint. Még mindig nem késő az ismét kétharmados többséget szerzett köröknek tisztességes egyezséget ajánlania. Ezt kívánná a jog és a tisztesség.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat