HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Hunhír-olvasó testvérpár: Politikai összefoglaló - Győzzön a Jobbik!

2014. április 02. 08:39
Hunhír.info

jobbik250.jpgA finnyás liberális és nem eléggé elítélhető módon a fidedeszes fősodor is folyamatosan azt szajkózza, hogy a Jobbik nélkülözi az értelmiségi holdudvart, és éppen ezért jelentős szegmenshiánya miatt nem teljesülhet be a párt teljes politikai térnyerése. Ezeknek az állításoknak ellentmond az a tény, hogy egyre több olyan gondolkodó, fiatal értelmiségi jelenik meg a háttérben, aki írásokat, elemzéseket készít, hogy segítse a Jobbikot. Egy ilyen Hunhír.infóhoz érkezett írást közlünk alább.

Menedék - Bayer

Tisztelt Olvasó!

Engem nem érdekel a politika – mondják ezt sokan. Önt nem érdekli, hogy van-e munkahelye, hogy végigmehet-e az utcán félelem nélkül, hogy mennyibe kerülnek az élelmiszerek, hogy a magyar föld még meddig lesz a magyaroké, hogy láthatja-e felnőni az unokáit Magyarországon, vagy, hogy lesz-e nyugdíja? Ugyanis ez mind a politika kérdése. Az Ön és gyermekei jövője is múlik azon, hogy április 6-án kire szavaz. Ahhoz, hogy felelősségteljes döntést tudjon hozni, a lehető legtöbb információ birtokában kell lennie. Kérjük, tiszteljen meg bennünket azzal, hogy elolvassa ezt a viszonylag rövid, felsorolásszerű összefoglalót, hogy tisztábban láthasson.

Fidesz:

- „Magyarországon rend van” – jelentette ki Pintér Sándor. Ezt valószínűleg a statisztikákra alapozva mondta, amit úgy ért el a kormány, hogy 20 ezer forintról 50 ezer forintra emelte a szabálysértési értékhatárt, tehát aki ez alatt az összeg alatt lop el bármit, nem követ el bűncselekményt. Emellett Kontrát Károly államtitkár állította 2012.10.16-án: 2008 és 2011 között 19134 bűncselekményt regisztráltak, viszont 2011 és a kijelentés dátuma közötti időszakban csak 18145-öt, ami 6,4%-os csökkenés. Már csak ott hibázott, hogy az első vizsgált időszak 3 évet ölel fel, a második nagyjából fele annyit, így az eredmény: 62,5%-kal több bűneset.

- Soha nem dolgozott ennyi ember Magyarországon – külföldön és közmunkában. Ez esetben a statisztikák manipulálása úgy történt, hogy a munkavállalók közé számolták az 500.000 külföldre kivándorolt magyart, a nevelőszülőket és a 200.000 frissen felvett közmunkást, akik havi nettó 38.000 forintért járnak alapkompetencia-képzésre napocskát és hópihét rajzolni heti egy órában az adófizetők pénzén. A 8,8%-os munkanélküli aránnyal szemben a valóság 28%. Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy szerinte miért ment ki 500.000 magyar külföldre dolgozni, azt válaszolta, hogy a magyarok mindig is kalandvágyóak voltak.

- A Fidesznek 2/3-os többsége révén lehetősége nyílt az Alaptörvény módosítására, melyet számos alkalommal meg is tettek, de kizárólag a saját érdekeiknek megfelelően éltek ezzel a kiváltságos jogukkal.

- Biztos Önöknek is feltűnt, hogy Orbán Viktor hónapok óta nem fogadott el meghívást élő TV- és rádióműsorokba, kizárólag az irányába teljes mértékben elkötelezett médiumokban szerepelt (pl. Kossuth Rádió, TV2). Ezenkívül előre megírt szövegeit olvassa fel különböző rendezvényeken, és a miniszterelnök-jelölti vita felkéréseket sem fogadja el. Mindezt azért teszi, hogy ne kerüljön kínos helyzetbe, mert valljuk be, az újságírók és az ellenzéki politikusok tudnának tőle cifrákat kérdezni.

- A kormány 56.000-ről 34.000-re csökkentette a teljes állami finanszírozású keretszámot a felsőoktatásban. Azt mondják, hogy sok fiatal a tudását külföldre viszi és ott kamatoztatja. Ezt nem úgy kellene megoldani, hogy ezentúl kevesebb lesz a diplomás, hanem itthon kellene őket tartani megfelelő munkahelyekkel és fizetéssel. Egy népet mindig a nagy koponyái visznek előre, ahogy egy latin mondás tartja: „A tudás hatalom”.

- Kifizettük az IMF-hitelt. Igen, de felvettünk egymilliárd euró kínait. Van, aki hozzáteszi, hogy ha az IMF pénzt ad, feltételekhez köti a felhasználását, és beleszól az ország irányításába, a kínaiak viszont nem. Ezzel csak az a probléma, hogy a Lisszaboni szerződés már minden önrendelkezési jogot kivett a kezünkből. Ezt hosszasan lehetne elemezni, de a lényeg az, hogy mind a kettő növeli az államadósságot, mert a hitel az hitel, és kamatostul vissza kell fizetni, akárkitől is kaptuk. Ezen kívül felvettünk 10 milliárd euró értékű orosz hitelt is a paksi atomerőmű bővítésére.

- Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól: többek között azért, mert sikerült 3% alatt tartanunk az államháztartási hiányt. Ez nagyon jó, de az állam ezt megszorításokkal érte el, tehát nem fenntartható. Ahhoz, hogy ezt tartani tudjuk, újabb és újabb megszorításokra és adóemelésekre lesz szükség, ebből pedig az következik, hogy a gazdaság nem tud fellendülni. Egy olyan országban, ahol az embereket sanyargatják és nem marad pénzük a hó végére, nem fognak vásárolni és ezáltal nem élénkül a gazdaság.

- Nyugdíj: Azzal a fenyegetéssel, hogy aki nem enged, az nem fog kapni államilag biztosított nyugdíjat, (ami minden az életét végigdolgozó tisztességes magyar embert megillet) a magán-nyugdíjpénztári 2945,3 milliárd forint vagyon államosításra került, elvéve ezzel több ezer ember egész életen át tartó megtakarításait. Ez csak a kisebbik probléma, mert ha ez fellendítésre van fordítva, akkor ez a pénz, mint nyereség visszakerült volna az államhoz. Ezzel szemben nem sok látszata van annak, hogy már nyoma sincs a pénznek.

- Az államadósság a rendszerváltás óta folyamatosan nő: 2011 májusának végén 21180 milliárd forint volt az adósság mértéke, 2013. június végén pedig 22238 milliárd forint volt már a tartozásunk úgy, hogy bele lett fizetve az elvett magán-nyugdíjpénztári vagyon is. Emellett arról is beszélni kell, hogy közben évről évre egyre csökken a forint és egyre nő a deviza adósság aránya, ami tovább ront a helyzeten.

- Trafikmutyi: a dohánytermékek kizárólagos árusításának jogát az állam újraosztotta Fidesz-közeli embereknek.

- Rezsicsökkentés: arról nem szólnak az óriásplakátok, hogy milyen és mennyi különadót valamint járulékot vezetett be a kormány a rezsicsökkentés miatt kiesett pénz ellensúlyozására:

a rokkantak ellátásának csökkentése ill. megvonása
illetékemelések
adójóváírás megszüntetése
közmunkások fizetésének csökkentése
az áfa 25-ről 27%-ra való emelése
közművezeték adó
baleseti adó bevezetése
munkanélküli s. időtartamának harmadára csökkentése
banki tranzakciós díj bevezetése
munkavállalói járulékok emelése
asztmás gyerekek támogatásának csökkentése
nyugdíjas utazási kedvezmény részleges megvonása
béren kívüli juttatások drasztikus csökkentése
reprez. és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
autógáz jövedéki adó 100%-os, etanol 75%-os emelése
szeszes italok és dohányáruk jövedéki adójának emelése
„chips” adó emelése
tandíj bevezetése
csekkadó megduplázása
táppénz csökkentése
egészségügyi járulék emelése
telekommunikációs adó
elektronikus útdíj bevezetése

- A Fidesz minden téren azt próbálja elérni, hogy újra megválasszák őket. Egyrészt sikerpropaganda folyik, másrészt burkolt választási csalással igyekeznek a saját malmukra hajtani a vizet. A sikerpropagandába beletartoznak a bűncselekmények visszaszorításáról és a foglalkoztatottak számának növekedéséről szóló hazugságok, az IMF hitel kifizetése, a Kossuth tér, a Várkert bazár és a 4-es metró átadása (utóbbinak az eredeti átadási időpontja 11 évvel ezelőttre volt kitűzve, és még ma sincs kész 3 megálló, tehát mondhatni félkészen adták át), ezenkívül a közalkalmazottak -köztük a pedagógusok- fizetésemelése és a rezsicsökkentés. A fizetésemelés és a rezsicsökkentés egyáltalán nem elítélendő, sőt! Csak kérdés, hogy mindezt miből állja hosszú távon az állam, mikor az államadósság viszont nőtt? Ilyesfajta intézkedésekhez gazdasági fellendülésre van szükség, ez minden pozitív változás alapja, különben nem fenntartható a változás. Ha nincs miből a pénzt osztogatni, akkor előbb-utóbb összeomlik a rendszer.

A burkolt választási csalásról annyit, hogy az elcsatolt területeken élő magyaroknak joguk van levélben szavazni, ezzel szemben a külföldön dolgozó, mintegy 500.000 -az Mszp és a Fidesz kormányzása alatt kivándorolt- magyarnak nem tette ezt lehetővé az állam, nekik el kell menniük a több száz km-re lévő nagykövetségekre. Ezt minden bizonnyal azért tették, mivel az ő kormányzásaik alatt vándoroltak ki ezek az emberek, tehát valószínűleg nem rájuk szavaznának, ellentétben a peremvidéken élőkkel, akik Fidesz kormányzás alatt kaptak kettős állampolgárságot. Ezen kívül a választási rendszer átalakítása is a Fidesznek kedvez: 199 képviselőnek van hely a Parlamentben, 106 egyéni választókerület van, melyeknek határai úgy lettek kialakítva, hogy ahol csak lehet Fideszes győzelem szülessen (elég rápillantani a választókerületi térképre, megmagyarázhatatlan alakúak a kerületek). Ez azért fontos, mert az új rendszer szerint 1 választókerületi győzelem 1 széket ér a Parlamentben, az országos (pártokra történő) szavazás eredménye pedig már csak a maradék 93 szék közötti eloszlási arányért felelős. Más országokban a választási rendszer változtatásai nem a közvetlenül következő választáskor, hanem azt követően lépnek érvénybe, kiküszöbölve ezzel a visszaélést.

Az sem véletlen, hogy ilyen könnyű idén a semmiből pártot alapítani és megszerezni a szükséges aláírásokat. Mivel egy ember több pártnak is adhatta ajánlását, ez valóban nem volt nehéz feladat, de vajon az ember miért írna alá több pártnak is? Az ember egyvalamivel ért egyet, nem? Felháborító, hogy a pártok egymás között adták-vették az aláírásokkal teli jelölőíveket, és mint sok helyen észrevették, egy személy neve és adatai mellett nem az ő „aláírása” volt, hanem a következő sorban szereplő állampolgáré, vagyis egész oldalakon el voltak csúszva az adatok. De az még felháborítóbb, hogy minden, akár két hónapja megalakult párt is kapott 150 millió forintot kampánycélra. Idén 18 „párt” indul a választásokon. Ezzel azt akarták elérni, hogy szétmorzsolják a választók bizonytalan részét.

- Miközben négymillióra nőtt a létminimum alatt élők száma, a kormányközeli emberek lettek az elmúlt 4 évben Magyarország új milliárdosai. Elsősorban a Simicska-Nyerges-Mészáros triumvirátus épült be a köztudatba, de kik is ők?

Simicska Lajos Orbán gyerekkori barátja, kollégiumi szobatársa, a Fidesz pénztárnoka és az APEH elnöke is volt.
Nyerges Zsolt ügyvéd, Simicska Lajos bizalmasa és üzlettársa, az RTL Klub igazgatóságának tagja. Barátjának, Ökrös Imrének az élettársa Lévai Gizella, Orbán feleségének – Lévai Anikónak – a testvére.
Az energiapiactól az építőiparon át a médiaüzletig ível a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevével fémjelzett cégbirodalom, ami közel 100 vállalkozásból áll. Ide tartozik például a Publimont plakátcég, amely tavaly 1,8 milliárd forint nyereséget termelt és a Közgép is, amely ugyanebben az évben 395 milliárd forintnyi megbízáshoz jutott.
Nyerges Attila, Nyerges Zsolt állatorvos végzettségű testvére politikai főtanácsadó lett az egyik legfontosabb és gazdaságilag legnagyobb befolyású minisztériumban, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.
Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere, azé a Felcsúté, ahol Orbán Viktor gyermekkorát töltötte és általános iskolába járt. A Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő MM Kft. 2010 óta több mint ötszörösére, 853 millióról 4600 millióra növelte forgalmát. Mészáros 6,9 milliárdos vagyonával felkerült a leggazdagabb magyarok legutóbbi listájára. Orbán lányát annak esküvőjén egy autóval lepte meg. Érdekesség, hogy Felcsúton körülbelül 1800 fő lakik, ezzel szemben 3500 fős stadiont építtet az állam. Stadionépítésre ill. felújításra összesen 50 milliárdot szán a kormány országszerte. Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért tartja ilyen fontosnak, hogy stadionok épüljenek itthon, azt mondta, hogy Európában járva úgy tapasztalta, hogy Magyarországnak ezen a területen nagy a lemaradása. És másban nem tapasztalt lemaradást!?

- A Fidesz 4 év alatt nem oldotta meg az egyes statisztikák szerint kb. 100.000 devizahiteles problémáját, csak látszatintézkedéseket tett. Az egyik intézkedés a végtörlesztés volt, egy másik pedig az árfolyamgát. A végtörlesztés a teljes fennálló tartozás egy összegben történő visszafizetését jelenti, ami csak azon a szűk társadalmi rétegen segített, akiknek volt több millió forint megtakarításuk. Az árfolyamgát csak időhúzás, ugyanis annyit jelent, hogy maximum 5 évig a havi törlesztő részlet kb. 25%-al alacsonyabb és kevésbé ingadozó lesz, viszont a tartozásunk is csak ebben a tempóban csökken. A kedvezményes időszak lejártával viszont onnan folytatjuk a törlesztést, ahol abbahagytuk, tehát a tartozás fennmaradt részét ugyanúgy ki kell fizetni. Egyébként a negyedéves jelentésekből (MNB PSZÁF) kiderül, hogy a hitelek mindössze 1/5-e mögött történt valódi deviza bevonás, azaz a most bajban lévő deviza hitelesek 4/5-e ok nélkül van ilyen helyzetben, a bankok visszaélnek a helyzettel.

-Orbán Viktor bevezette az Európa-csúcsnak számító 27%-os áfakulcsot. A világon csak 2 helyen van ennél magasabb áfa: Dzsibutiban 33, Szent Lucia szigetén pedig 40% az adó mértéke.

MSZP:

-Bajnai Gordon kormányzása idején bevezette a Bajnai-csomagot, ami megszorítások hadát tartalmazta, megszűnt a 13. havi, 10%-kal csökkent a táppénz, 20-ról 25%-ra nőtt az áfa, stb. Ezek ellen a Fidesz – még ellenzékben – hevesen tiltakozott, kormányra kerülve mégsem szüntettek meg semmit belőle, inkább továbbgondolták.

- Felháborító, hogy Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd után még politizálhat, mikor elmondta, hogy „hazudtunk reggel, éjjel meg este” .

- Simon Gábor ausztriai számlán közel negyedmilliárd forintot tartott. Az ehhez szükséges hamis útlevelének megszerzésében kulcsszerepet játszó Welsz Tamás (az ügy koronatanúja) felettébb gyanús körülmények között hunyt el pár héttel az ügy kirobbanása után. Állítólag egészséges volt, gondjai az eljáráson kívül nem akadtak. Barátja szerint a nyilvánosság előtt szerette volna elárulni, kik rendelkeznek még bissau-guineai útlevéllel. Hivatalosan tizenhat (nem feltétlenül csak MSZP-s) útlevelet adott át a rendőröknek.

- Balogh Artúr, cigány politológussal akar megújulni a baloldal, így megtették az MSZP Roma Tagozatának elnökévé. Blogjában így írt: „Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények.”; „A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor, amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait.”

- Mesterházy Attila sem jobb, mint Bajnai, Gyurcsány, Fodor vagy Kuncze. Aki ezekkel összeáll, az ugyanolyan, mint ők. Ők azért álltak most össze, mert mindenképpen be szeretnének kerülni a Parlamentbe, és érzik, hogy rezeg alattuk a léc. Csak a hatalom érdekli őket, nem a magyar emberek. Valószínű, hogy csak arról hallottak velük kapcsolatban, hogy ki hányadik a listán, ki mit kap meg, ha kormányra kerülnek vagy hogy éppen mire változtatták a nevüket. Összefogás vagy Kormányváltás. (Inkább az Összekapaszkodás lenne a legtalálóbb elnevezés.) Már maga a névcserélgetés is komolytalan gondolkodásra vall, emellett az aktuális név is sokat elárul. Kormányváltás? Ez nem tűnik egy hosszú távú célnak.

- Az SZDSZ -Fodor és Kuncze vezetése alatt- 770 milliós tartozást halmozott fel, túlnyomórészt egy 2008-as hitelfelvétel után, amikor kedvezményes kölcsönt vett fel a Magyar Fejlesztési Banktól pártingatlanok vásárlására. A kormány megtagadja minden információ kiadását, mondván azok banktitok hatálya alá esnek, holott annak idején állami vagyon terhére, állami bank nyújtotta a kölcsönt. Mondanom sem kell, hogy senkit nem kértek számon ez ügyben.

Jobbik:

- A Jobbik programjának 3 alappillére a megélhetés, a rend és az elszámoltatás. Ez az a 3 terület, ahol véleményük szerint a legdrasztikusabb lépésekre van szükség.

- Ha munka van, minden van. Hét vezér terv névre hallgató munkahely teremtési programjuk részletesen megtalálható 83 oldalas programjukban az interneten (melyet rengeteg civil emberrel beszélgetve állítottak össze az ő valós problémáik megoldására), több százezer új tisztességes megélhetést teremtő munkahelyet teremtenének és leírják azt is, hogy hogyan. A Hét vezér terv 7 területen teremtene munkahelyeket Magyarország adottságaihoz igazodva: Élelmiszeripari önrendelkezés és exportképesség fejlesztési terv, Vízgazdálkodási, hajózási és energetikai terv, Nemzeti energetikai biztonság fejlesztési program, Ásványi nyersanyagvagyon hasznosítási fejlesztési terv, Otthonteremtési nemzeti fejlesztési terv, Stratégiai kommunikációs fejlesztési terv, Egészségturisztikai fejlesztési terv.

A két nagy párt a sok noszogatás hatására az utolsó előtti hétre talált ki magának programot, a Fideszé egy szó: „Folytatjuk”, az Mszp részéről pedig nyolc mondat, melyet olyan megerőltető volt kitalálni, hogy még a Jobbik -mélyen elítélt- törvényjavaslataiból és programpontjaiból is szemezgetni kellett hozzá (a törpe pártok között is akadt, aki ehhez folyamodott).

- A csendőrség felállításával egy olyan szervezet jönne létre, amely nem lehetne kivezényelhető rendezvénybiztosításra vagy traffipaxozni, kizárólag az emberek biztonságának biztosítása lenne a feladatuk.

- 24 év kormányzása alatt nem sikerült az elszámoltatás, a titkosítások feloldása, az ügynöklisták nyilvánosságra hozása. A Jobbik kormányra kerülve egyik fő feladatának tekintené ezt a témát, megszüntetné a politikusbűnözést: eltörölné a luxusnyugdíjakat és a mentelmi jogot, a vagyonosodási vizsgálatot kiterjesztené a politikusok közvetlen családtagjaira is és indokolt esetben teljes vagyonelkobzást hajtana végre. Ezenkívül dupla büntetést vezetne be a politikusokra, hiszen akit az emberek megválasztanak, hogy képviselje őket és az ország sorsáról döntsön, az példamutató magatartásával járjon elöl. Törvényhozóként ne szegjenek törvényt.

- A Jobbik újratárgyalná az államadósságot. Ez nem lehetetlen, számos nemzetközi példa mutatja, hogy van rá lehetőség. A neves közgazdász Milton Friedman is azt állítja, hogy Magyarországnak tárgyalásokat kellene kezdeményezni, hiszen az elmúlt húsz évben 70 ország kapott jelentős adósság elengedést, átütemezést, stb., például Lengyelországnak hétmilliárd dollárnyi adósságát engedték el.

- A Jobbik helyreállítaná az egészségügy finanszírozását, visszaszorítaná a fő halálozási okokat és tisztes megélhetést biztosítana az egészségügyi dolgozóknak.

- A Jobbik alapfokú iskolai végzettséghez (idősebb emberek esetében négy elemi, fiatalabbaknál 8 általános) kötné a szavazáshoz való jogot.

- Ma Magyarországon egy rab napi tartási költsége 7-14 ezer forint, ezzel szemben egy iskolás gyermek napi étkezését 219Ft-al támogatja az állam. Abban az esetben, ha az egyik rab cellájában meghibásodik a TV vagy az internet, a szolgáltatónak 12 órán belül el kell hárítani a problémát, különben sértik a rab jogait. Önökhöz kimegy a szolgáltató 12 órán belül!? A Jobbik kormányra kerülve önfenntartóvá tenné a börtönöket, (külföldön léteznek ilyenek) és népszavazást tartana arról, hogy bevezessék-e a halálbüntetést a legsúlyosabb bűnözők esetében (külföldön ez is gyakorlat). A halálbüntetés nem arra irányul, hogy minél több embert megöljenek, hanem, hogy mint egy visszatartó erő ott lebegjen a bűnözők szeme előtt. Ha már itt tartunk, a Whiskys néven elhíresült Ambrus Attila 142 millió forint elrablása miatt (senkit soha nem bántva) 17 évet kapott, a soproni kettősgyilkosság 3 elkövetője pedig 20-20-13 évet.

- A Jobbik ingyenessé tenné a fogászati ellátást.

- A Jobbik az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléssel kapcsolatos termékek áfáját 5%-ra csökkentené, utóbbival is erősítve a gyermekvállalási kedvet.

- A Jobbik programjában a fenntartható rezsicsökkentés is fontos szerepet kap.

- Május elsejével lejár a földmoratórium, így minden EU-s állampolgár ugyanolyan jogokkal vásárolhat majd földet Magyarországon, mintha magyar lenne. Tehát ők a mi földünket balkáni áron veszik meg, ami nekik nevetségesen olcsó, mi pedig az övékét nyugat-európai áron vásárolhatnánk meg. Csak a Jobbik lépett fel ez ellen az Országgyűlésben többször is, benyújtva törvénymódosító javaslatokat is, de minden alkalommal süket fülekre talált. Ezt sokan nem tartják fontos dolognak - mivel közvetlenül nincs már kapcsolatuk a termőfölddel - de nagyon is az. Minden ország az adottságaihoz mérten működik. Nekünk mezőgazdasági adottságaink vannak, nagy területek, megfelelő éghajlat, tehát talpra kell állítanunk a mezőgazdaságunkat, ezzel rengeteg új munkahelyet teremtve. Itt nem érzelmekről vagy történelmi örökségről van szó, ez nemzetstratégiai ügy. Ha már a magyar föld sem a magyaroké, akkor mi? A Jobbik Anyaföldvédelmi Kerekasztalt hozott létre különböző szervezetekkel, közgazdászokkal és szakemberekkel a föld védelméért, melynek keretein belül többek között kivizsgálnák és semmissé tennék a „zsebszerződéseket”. Vidékmentő programjuk jövőképe a fiatalokkal újra benépesülő és élénk gazdasági tevékenységet folytató, új, mezőgazdaságra épülő magyar vidék, az olcsó és silány minőségű import termékekkel szemben a hazai, adottságainkból kifolyólag kiváló minőségű termékek előtérbe helyezése.

-A Jobbik növelné az államilag finanszírozott helyek számát a felsőoktatásban és ingyenessé tenné az első nyelvvizsgát.

- A nemzeti párt sávos nyugdíjemelést hajtana végre, amelynek célja a kisnyugdíjasok helyzetének javítása. Egyéni számlát vezetne be, hogy mindenki minden évben pontosan tisztában legyen vele, mekkora nyugdíjra jogosult, ha a nyugdíjba vonulás mellett dönt. Visszahozná a korkedvezményes nyugdíjat és eltörölné a szociális hozzájárulási adót, és ismét nyugdíjjárulék lenne belőle, hogy azokat a pénzeket, amelyeket a nyugdíjra fizetnek be az emberek, kizárólag nyugdíjra lehessen fordítani.

Az unión belül nálunk a legalacsonyabb a várható élettartam, van olyan megye Magyarországon, ahol a férfiak átlagos életkora 67 év, miközben 65 éves korukig dolgozniuk kell. Egész egyszerűen a halálba akarják dolgoztatni őket, hogy egy forint nyugdíjat se kelljen nekik fizetni. A Jobbik a férfiak számára is elérhetővé tenné a 40 évnyi munka utáni nyugdíjat.

- Édes otthon, édes élet néven otthonteremtési programot kíván a Jobbik létrehozni. Ebben az állam több ezer új lakást építtetne Budapesten és vidéken egyaránt, kizárólag magyar vállalkozókkal és beszállítókkal, amitől fellendülne a hazai építőipar, és mivel ez egy hosszú távú program, érdemes lenne újra megnyitni a téglagyárakat és a bányákat, ezzel is több ezer új munkahelyet teremtve. Ezeket a lakásokat bármely dolgozó vagy dolgozni szándékozó magyar család a piaci ár harmadáért bérelhetné, majd pár év után anyagáron megvehetné. Tehát ezzel az állam nemhogy nullára jönne ki a program végén, de több ezer új munkahelyet teremtene, fellendítené az építőipart, és számtalan családnak biztosítana öröklakást, amit valljuk be manapság szinte lehetetlen megszerezni, ha az embert nem támogatják a szülei. Ez is növelné a gyermekvállalási kedvet és a fiatalok itthon maradását, ami a gazdaságra jó hatással lenne.

- A Jobbik szerint a devizahitel károsultak problémájának megoldásával kapcsolatban a minimum az lenne, hogy a hiteleket felvételkori árfolyamon forintosítsák, mert a bankok eredeti hitelkonstrukciójába a profitjuk már be volt építve, tehát egy forinttal sem kapnának kevesebbet, mint eredetileg tervezték. Ezenkívül az ember azt az összeget vállalta, hogy visszafizeti, arra rendezkedett be, tehát annak visszafizetése elvileg nem okoz gondot neki. Így a bankok is visszakapják a pénzüket. A Jobbik ezt a törvényjavaslatát számtalanszor benyújtotta. Továbbá soronkívüliséget biztosítanának azoknak az ügyeknek a bíróságon, amikor a hitel felvevője megtámadná a hitelszerződést, és aki nem tud ügyvédet fizetni, ingyenes jogi segítséget kapna. Bevezetnék a magáncsőd intézményét is.

Kifogások a Jobbikkal szemben:

- Cigány- és zsidóellenesek: a Jobbik soha egy törvényjavaslatában sem tett semmilyen megkülönböztetést bőrszín vagy vallás szerint. A cigánybűnözés szót mintha bűn lenne kimondani Magyarországon, miközben a Nézőpont Intézet közvélemény kutatása szerint az emberek 91%-a úgy gondolja, hogy van létjogosultsága ennek a szónak. Ez a szó azokra a speciális bűnelkövetési formákra utal, amiket többségében cigányok követnek el. Közvetlen tapasztalat hiányában sokan ezt nem tartják égető problémának. A Jobbik minden tisztességes, dolgozni akaró embert minden erejével támogatna, és minden tisztességtelent, a társadalmat rombolót pedig üldözne. Az, hogyha esetleg a tisztességtelenek között több a cigány, arról nem a Jobbik tehet, mint ahogy arról sem, hogy az ő szimpatizánsaik között van a legtöbb cigányellenes. Ők kimondják a problémákat és nyíltan mernek beszélni róla, erre utal a programjuk címe is: Kimondjuk, megoldjuk. Ezenkívül ha már, mint megtapasztalhattuk, az integráció nem működik (bizonyos településeken az önkormányzat lakást biztosít nekik, miután ezt lelakják, másikat kapnak), akkor szegregációra van szükség. A cigánygyerekeket bentlakásos iskolákban nevelnék, így kiszakadnának abból a közegből, ahol a munka és a tanulás nem a mindennapi élet része, és így megadnák nekik az esélyt egy jobb életre. A munkakerülő életmódot, a megélhetési gyermekvállalást és a pozitív diszkriminációt (plusz támogatások stb.) meg kell szüntetni. Így az elmúlt 22 évben kormányzó valamennyi pártról el lehet mondani, hogy rasszista, mert „faji alapon” tettek különbséget ember és ember között a szociális támogatások területén. Továbbá bevezetné a szociális kártyát, ami egy névre szóló, át nem ruházható és készpénzre nem válható kártya lenne. Élelmiszer, ruházat, tanszer és gyógyszer vásárlására adna elsősorban lehetőséget. A szociális juttatások 80%-át folyósítanák ebben a formában, amivel egy átlátható, igazságos, célzott, a rászorultsági elven alapuló segélyezési rendszer jöhetne létre.

Jó tudni, hogy a cigányok többen vannak, mint gondolnánk, hiszen Magyarországon hivatalosan az az ember cigány, aki magát a népszámláláson annak vallja. A demográfiai változások esetében a négyzetes karakterisztika valósul meg. Példával illusztrálva: egy magyar pár 30 éves korában vállal 1-2 gyereket, egy cigány párnak 30 éves korukban már 8-10 gyerekük van. Addigra már az első gyerekeik nemzőképesek, a magyar gyerekek pedig még csak újszülöttek és 30 év múlva fognak jó esetben gyereket vállalni. Ezek alapján belátható, hogy ez egy nagyon gyors, lavinaszerű folyamat. A magyarországi cigányok számáról szóló hivatalos adatok 200.000 főről szólnak, de vannak 1, sőt 2 millióról szóló kutatási eredmények is. A kormányt ez azért nem érdekli, mert tudja, hogy a rengeteg cigány rájuk fog szavazni (erre utalhatott Orbán, amikor „rejtett erőforrásnak” nevezte őket), hiszen rendszeres segélyt kapnak tőlük. Így mindkét fél jól jár, kivéve mi, magyarok, akik ezt a rendszert az adónkkal üzemeltetjük.

Nyilvános a parlamenti képviselők iskolázottsága, különböző adatai és a vagyonnyilatkozatuk is. Gyöngyösi Márton, Jobbikos képviselő egyik felszólalásában azt vetette fel, hogy miért nem nyilvános az, hogy a parlamenti képviselőknek milyen kettős állampolgárságuk van, hiszen akik a magyar népet képviselik, és a sorsukról döntenek, azokról jogunk lenne tudni, hogy melyik másik ország felé húz a szívük. Igaz, hogy Gyöngyösi az izraeli-magyar kettős állampolgárságot emelte ki, de ha Simon Peresz izraeli államfő már 2007-ben a következőt találta mondani, akkor talán van okunk aggódni: „Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. (…) Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.”

- Minden párt ugyanolyan korrupt, a Jobbik se lesz más, ha kormányra kerül. Mi a biztosíték? Nincs biztosíték. Mindenki minden alkalommal, amikor szavaz egy pártra hisz benne, hogy megvalósítják, amiket ígérnek. Viszont a Jobbik még nem volt kormányon, egy új, friss, tiszta erő. Ha megnézik Vona Gábor felszólalásait, ő a mai napig minden mondatát tudja vállalni. Csakhogy egy példával illusztráljuk ennek az ellenkezőjét Orbán esetében:

„Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” (Orbán Viktor, 1998. április 9. , Magyar Nemzet)
„A Fidesz az egyetlen kormányképes erő.” (Orbán Viktor, 2010)


- Nagyon radikálisak: a helyzet radikális. Amikor 4 millió ember él létminimum alatt, 500.000 ember vándorolt ki tisztességes megélhetést adó munkahelyek hiányában és folyamatosan csökken a magyar népesség -a rengeteg bevándorló és a nálunk sokszor gyorsabban szaporodó cigányok ellenére is- akkor a helyzet kívánja meg a radikalizmust.

- Úgysem nyer a Jobbik (a közvélemény kutatások is ezt mondják), akkor minek szavazzak rá? Ez a kérdés több sebből is vérzik. Egyrészt ez nem indok. Másrészt a közvélemény-kutatások többnyire elferdített képet adnak a valóságról. Azt hozzák ki jobb eredménnyel, akitől a pénzt kapják, pont azért, hogy az emberek azt gondolják, hogy felesleges szavazni a Jobbikra, felesleges meggyőzni a szomszédokat, úgysem nyernek. A 2010-es választások előtt 7%-ot jósoltak nekik, és végül 17%-ot szerzett a Jobbik (tehát több mint dupláját a várt eredménynek), most 20%-ot (Tárki legutóbbi kutatása) jósolnak. Ezen kívül nagyon sok ember nem meri vállalni, hogy jobbikos, ha telefonon felhívja a közvélemény kutató vagy ha a barátaival, kollégáival a politika kerül szóba, mert fél, (ez a demokrácia?) hogy kirúgják vagy rossz szemmel néznek rá utána. Egyrészt a sok sztereotípia miatt, ami a Jobbik körül kering, másrészt pedig amiatt, hogy sok vállalkozónak fűződik vagy pozitív (korrupció) vagy negatív (ráhatás, megfenyegetés) érdeke az aktuális hatalomhoz, azaz sokkal több jobbikos van, mint gondolnánk.

- Olyan sokat ígérnek, miből lesz erre pénz? A Jobbik rendkívül nagy szakértői gárdával rendelkezik, és mindent, amit a programjukban leírnak alapos átgondolással és a számok ismeretében teszik. Nem ígérnek 14. havi fizetést vagy egyéb megvalósíthatatlan intézkedést. Pár példa arra, hogy miből lenne pénz: ha belegondolnak, rengeteg pénz jönne be a munkahely teremtési programból, aminek köszönhetően sok új munkahely jönne létre, ezáltal sok adó folyna be az államhoz, az elszámoltatásból, abból, hogy nem kellene a börtönöket finanszírozni, hanem önfenntartóak lennének és abból, hogy a jó néhány cigánynak is dolgoznia kellene.

- A Jobbik, ha érdeke megkívánná, koalícióra lépne valamelyik párttal: semmilyen körülmények között nem lépnek koalícióra egyik párttal sem, mivel ahhoz fel kéne adni az elképzeléseikből, amire ők nem hajlandóak.

- A JOBBIK ki akar lépni az EU-ból, mi lenne velünk az EU nélkül? A Jobbik kizárólag népszavazás után lépne ki az EU-ból, tehát ha nem szavazza meg a magyar nép, akkor nem. Azt viszont jó tudni, hogy Magyarország nettó ráfizetője az EU-nak. A csatlakozásra buzdításkor senki nem tájékoztatta a lakosságot a gyakorlati hátrányokról, csak az elméleti előnyöket hangsúlyozták. Az EU úgy működik, hogy minden tagállam fizet bizonyos tagsági díjat, majd ebből pályázatok formájában visszakap és természetesen azt, hogy milyen területen lehet pénzekre pályázni az EU határozza meg, tehát nincs döntési jogunk. Ezen pénzek túlnyomó részét –a számtalan kiskapu és trükk révén- kormányközeli cégek kapják meg, innen is látszik, hogy ez mennyivel leegyszerűsíti a sikkasztást.

Egy pár mondatot erről. Mondjuk én egy polgármester vagyok, van egy óvoda építési pályázat, helyzet van, lehet pályázni, vagyis pénzt szerezni. Az mindegy, hogy esetleg a városomban csökken a gyerekek száma, nem érdekes. Felfogadok egy pályázatíró céget több millió forintért, ebből a cég nem túl sokat kap, de pont annyit, hogy neki is maradjon és a döntéshozó bírákat is lefizesse. Nyertünk. Ezután a közbeszerzés lépése következik, ahol ún. építési engedélyes tervet kell készíttetnem, amit a tervezők érdekes módon mindig kicsivel 8 millió forint alatt vállalnak el, mert ezen értékhatár alatt nem kötelező közbeszereztetni, tehát eddig az összegig annak adom a megbízást, akinek akarom. És kinek akarom? A rokonaimnak, barátaimnak, ismerőseimnek. 25 millióig ún. hirdetés nélküli tárgyalásos eljárással adhatom oda valakinek a megbízást, tehát meghívásos alapon jönnek a cégek hozzám ajánlatot tenni, akit nem hívok meg, esélye sincs, nem is tud róla. És akiket meghívok mind a haverjaim, mindenki tudja ki nyer majd, de kell az alibi, mintha itt tényleg lett volna versengés, legalább 2 másik ajánlatra van szükség. Ha a 3 barátom közül most az egyik nyert, legközelebb a másik fog, majd a harmadik. Előbb-utóbb mindenki jól jár. 25 millió fölött már nyílt az eljárás, de ezt is megoldják, pl. nagyon rövid határidőket szabnak meg, amiket csak az tud teljesíteni, aki ismeri az engedélyes terveket.

Ezután több más szakasza is van a beruházásnak, de a következő, ahol a legtöbb pénzt lehet szerezni, a kivitelezés. Itt 150 millióig dönthetem el, hogy kinek adom a megbízást, efölött megint nyílt eljárást kell folytatni, de itt is megtalálják a kiskapukat, pl. a bírálati szempontok közé sorolnak tetszőleges, előnyt jelentő szempontokat is, amiket csak a ’kiválasztott’ cég tudhat, pl. hogy plusz pontot adnak az elbíráláskor a határidő előtti elkészülésért, azért, ha munkanélkülieket alkalmaznak, a vállalt garancia időtartamáért vagy az épület alacsony energiafelhasználásáért. Az, ha utólag az épület mégis több energiát igényel, utólag már senkit nem érdekel.

Aki meg akarja támadni az eredményt, ezentúl kétszer is meggondolja, mert a 2012-es kormányhatározat a közbeszerzési jogorvoslat díjtételeit megemelte, így akár 30 millió forintot is be kell fizetni annak, aki ezt tenné, úgy, hogy egyáltalán nem biztos a siker.
Biztos Önök is tapasztaltak a településükön EU-s pénzekből megvalósult indokolatlan beruházásokat, pl. esővíz-elvezető árokrendszer számottevő csapadék nélkül.


Mi jelenleg, mivel ún. felzárkóztatás előtt álló ország vagyunk, többet kapunk vissza 20 százalékkal, mint amennyit befizetünk, de egyrészt nem hazai vállalkozásoknak ad az állam belőle munkát, másrészt vannak egyéb, járulékos költségei az EU tagságnak, amikről senki nem beszél. Gondolják végig, miért segítene nekünk önzetlenül Anglia, Németország és Franciaország felzárkózni? Ezzel ők járnak jól, nem mi. Olcsó munkaerő vagyunk, immáron vámmentes övezeten belül, ráadásul nagyon jó minőségű élelmiszereket állítunk elő, melyeket ők vásárolnak fel, mi pedig vevők vagyunk, az ő, élelmiszernek erős túlzással nevezhető termékeikre.

Azzal kábítanak minket, hogy megszépülnek a köztereink, parkjaink, városközpontjaink, körforgalmak és kerékpár utak épülnek, de ezektől még semmi nem változik. Ez, mint egy fájdalomcsillapító, azt az érzést kelti, hogy „Magyarország jobban teljesít”, de ettől még egyre gyorsabban vágtatunk lefelé a lejtőn.

Angliának minden tagország arányosan, mi pl. 19 milliárd forintot fizetünk évente, mert ők úgy gondolják, hogy a mezőgazdaságukat kár érte a hozzájuk beáramló külföldi termékek miatt.

Ezenkívül a rendszerváltás óta különböző kormányok asszisztálásával be kellet zárnunk a gyárainkat, üzemeinket, amin a csatlakozás csak tovább rontott (12 cukorgyárból 1 üzemel, az is külföldi kézben) és a mezőgazdaságunk is leépült (1990-ben 700, most 200 ezren élnek ebből). Ennek oka, hogy az EU idetelepítette a multijait, ahol az emberek szinte éhbérért robotolnak (főleg gyárak, pl.: autó) és ahol a silány minőségű termékeiket sózza ránk (nagyáruházak), tehát ők csak az olcsó munkaerő és a magyar piac letarolása miatt jönnek. A Jobbik el szeretné érni, hogy a multiknál dolgozó magyarok bére elérje az anyaországi bér 80%-át. Mivel a Tesco, Auchan és társaik külföldi tulajdonban vannak, a pénz, amit ott a magyar ember elkölt, külföldre vándorol, emellett pedig a multik 5-10 évig iparűzési adómentességet és foglalkoztatottanként 10 millió Ft egyszeri támogatást (gyors fejszámolással kiszámítható, hogy ha egy magyar ember nyit egy 15 fős vállalkozást, 150 milliós hátránnyal indul) és egyéb jelentős kedvezményeket kapnak. Ahelyett, hogy ezt a pénzt magyar vállalkozások fejlesztésére fordítanák, amik ezáltal versenyképessé válhatnának. Mindent összevetve a multik nyolcszor annyi pénzt visznek ki az országból, mint amennyit az EU-tól egész Magyarország kap.

Egy másik lehetőség: ha nem lépnénk ki az EU-ból akkor is lehetne lazítani a kapcsolaton, más országoknak is sikerült jóval kedvezőbbé tenni a tagságukkal járó feltételeket és szabályokat.

A Transparency International és a Költségvetési Felelősségi Intézet azt állítja, hogy a Jobbik 12,5%-ra emelné a GDP-arányos hiányt a gazdaságban: a két intézet azt vizsgálta, hogy mi történne a magyar gazdasággal egy esetleges kormányváltás esetén, és arra jutott, hogy valamennyi ellenzéki párt programja megvalósíthatatlan. A tanulmány komolytalanságát mutatja, hogy csak a programok kiadási oldalát vették figyelembe, a bevételit nem. A költségvetésekben pedig minden esetben e kettő egyszerre található meg.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy elolvasták írásunkat, köszönjük szépen. Sokat dolgoztunk vele, hogy a lehető legtöbb fontos tényt beleírjuk, mindennek utánanézzünk és igyekeztünk a lehető legmegbízhatóbb forrásokkal élni. Mindenhonnan azt sugallják felénk, hogy mi egy szegény ország vagyunk, örök vesztesek, bűnösök és hogy az államadósság miatt mindenféle megszorításra van szükség, és míg élünk fizetnünk kell, mint a katonatiszt. Ez egész egyszerűen nem így van! Magyarország egy csodálatos ország, fantasztikus adottságokkal és tisztességes, dolgozni akaró, bátor magyar emberekkel. Az elmúlt 24 év vakvágány volt, minden kormány csak kizsigerelte a magyar népet és kizárólag a saját érdekeit nézte. De itt az idő a változásra, egy szebb jövőre! A kereskedelmi TV csatornák és az írott sajtó szinte kivétel nélkül a politikai szereplők kezében van, ezért nem hallanak a Jobbikról, vagy ha igen, csak negatívumot és hazugságokat. És higgyék el, amit itt olvastak, csak a jéghegy csúcsa.

Akinek felkeltettük az érdeklődését, kérjük, tájékozódjon az interneten, ha meggyőztük, kérjük, beszélgessen erről szomszédjaival, barátaival és családjával, vagy mutassa meg nekik ezt az írást. Ha egyetért a Jobbik programjával, kérjük, támogassa őket szavazatával, de nagyon fontos, hogy az egyéni választókerületi és az országos pártlistás szavazólapon is a Jobbikot jelölje meg, mert körülbelül 50-50%-ban döntik el a végeredményt. Győzzön a Jobbik!

Kötetlenül 1-2 apróság:

- Ukránok tömegei kapnak nyugdíjat Magyarországról, ami jelenleg legalább évi 10 milliárd forintba kerül, köszönhetjük mindezt az 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet szociálpolitikai szerződésnek. Ehhez csak állandó bejelentett magyar lakcím kell. Az egyszerűsített eljárásnak köszönhetően ugyanis az igénylőnek csak alapfokú magyar nyelvismeretet kell produkálnia, elegendők távoli magyar felmenők is. Egy teljes iparág foglalkozik ezzel, még az eskü szövegét is betanítják. Egyre több az olyan ukrán, aki magyarországi kamu lakcímmel az ukránnál jóval magasabb magyar nyugdíjat kap. A NYUFIG magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett az ukránoknak, hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését. A Bajnai-kormány az Ukrajnával kötött egyezmény felmondását letárgyalta, de a Fidesz-kormány alatt az ügy újra a süllyesztőbe került. 2012-ig, kb. 10 ezer igényt már biztosan befogadott a nyugdíjfolyósító. A 2011.évi ONYF Statisztikai évkönyvben, már nem is írják ki az ukrán nyugdíjigénylők számát, ugyanis egyetlen év alatt 75%-kal ugrott meg azoknak a száma, akik az ingyen magyar nyugdíjért sorban állnak. Mivel nem állampolgársághoz kötődik, nem csak magyar származásúak kérelmezik, ezt pedig a magyar hatóságok képtelenek kiszűrni, így még az orosz ukrán is igénybe veheti. A nyugdíj mellett ugyanúgy jár nekik a szavazati jog (jó eséllyel ez ihlette Orbánt az állapot fenntartására) és a TB ellátás, mint a külhoni magyaroknak. Románia EU csatlakozásakor az ő részükre megszűntek a kifizetések. Sajnos, nem tudtuk elérni azt, hogy a 2007.-ig itt igényelt kb. 50 milliárd forint román nyugdíjért, valamilyen kompenzációt kaphassunk a román államtól.

- A 21. század első évtizedén túl, állami aranytartalékunk mértéke olyan csekély (majdnem nulla), hogy ennél kevesebb csak egyes afrikai országoknak van. Az 1990-es években a jegybank, illetve Surányi György jegybank elnök igen csekély áron eladta az állam teljes (65 tonna) arany készletét, amely jelenleg dupláját érné. Az egyetlen tartós érték, mely biztos talapzata lehet egy állam tartalékának, az a nemesfém, illetve az arany. Az utóbbi években a nyersanyagárak folyamatosan növekednek, a dollár értéke ezzel egyenes arányosságban gyengül, miközben hazánknak szinte semennyi aranytartaléka nincs.

- A 2007. december 13-án aláírt Lisszaboni Szerződés lényegét tekintve maga az EU Alkotmány, egész tartalmát tekintve alkotmányos szerződésnek minősül, mivel felülírja nemzeti Alkotmányunk szerint kikötött jogainkat és kötelességeinket. Tehát a szerződés minden jövőbeli döntését saját maga által definiált érdekeivel már előzetesen legitimál, ennek értelmében az sem kizárt, hogy amennyiben egy tagállam kilépése az EU érdekeit sértené vagy biztonságát veszélyeztetné, úgy a tagállam kilépését éppen maga az EU akadályozná meg szavazati és döntési túlerejével. Magyarország döntési befolyása, - annak alacsony uniós képviseleti arányát tekintve - szinte nulla. A Lisszaboni Szerződés - főleg a kis országok számára - nem a demokrácia és a szabadság világába való belépést jelenti, hanem nemzeti szuverenitásunk és jogaink hivatalos kiszolgáltatását. A közös reformokat az EU rákényszeríti Magyarországra. Magyarországnak egyedül egy valóban szabad és demokratikus Európában lenne jövője.

- A Tax Justice Network elnevezésű, az offshore befektetések és vagyonok kutatására szakosodott civil szervezet szerint Magyarországról a nyolcvanas évek óta 55.000 milliárd forintnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba – állítja egy most megjelent nemzetközi jelentésük. A kutatást vezető brit közgazdász szerint szinte példátlan, hogy egy ország a tejes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje, anélkül, hogy abból bármiféle bevétele származzon.

- Magyarország geotermikus nagyhatalom, ugyanakkor geotermikus energiafogyasztásunk a teljes energiafelhasználás egy százalékát sem teszi ki. Az 1981-ben felfedezett "NSZ.3" elnevezésű gádorosi termálkútból 5000 milliárd euró értékben, 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértéknek megfelelő geotermikus energiát lehetne kinyerni 25 év alatt. Ez több energia, mint Kuvait állam összes olajából nyerhető energia.

- Földgáz nagyhatalom is vagyunk, ugyanis a Makón talált 1500 milliárd köbméter földgáz készlet 100 évre elegendő lenne az egész országnak. A Falcon Oil nevű multi cég kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis oda adta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

- 30 év múlva a gyerekeknek csak 20-40 százaléka lesz magyar! Magyarország termékenységi rátája 2011-ben 1,24 volt, az eddigi legalacsonyabb termékenységet Budapesten regisztrálták 2000-ben, az 1,05-os érték pontosan fele volt a stagnáláshoz szükséges 2,1-es szintnek. A cigányok termékenységi rátáját mindenki meg tudja ítélni, legalább 4 gyerek van egy családban. Ezzel szemben a magyar párok ötöde meddőségi problémákkal küzd a legfrissebb statisztikai adatok szerint, és számuk napról napra növekszik.

Átrajzolt határok Európában - csak Trianon börtöne örök? 1989 után a Kárpát-medencében felbomlott a trianoni diktátumot megerősítő 1947-es párizsi békeszerződés által létrehozott helyzet. A három trianoni utódállamból — békés vagy fegyveres úton — kettő darabjaira hullott. A történelmi folyamat, amely ’89-ben kezdődött és a 2000-es évek elejéig tartott, legalább fél tucat olyan komoly történelmi lehetőséget eredményezett, amikor akármelyik magyar kormány — tehát az Antall-, a Horn-, vagy az Orbán-kormány — valamelyike, akár a diplomácia, akár a fegyverek erejével beavatkozhatott volna — a ’90-es években ugyanis még volt magyar hadsereg. A horvát szövetségben visszaszerezhettük volna a szerbek által elvett területeinket. A Horn-kormány ’94-98 közötti időszaka pedig nem elhanyagolható, hiszen a történelmi Horvátország felszabadítására elindították 1995-ben az Oluja (Vihar) fedőnevű hadműveletet. Horvát részről már 1990-ben felvetődött egy szövetség létrehozásának gondolata Magyarországgal. Óriási jelentőségű lett volna a két ország szövetsége, ezért az akkori magyar kormány felelőssége igen komolyan felvetődik. A teljesség igénye és a történelmi elemzés aprólékossága nélkül említsük meg a német újraegyesülést, a Szovjetunió atomjaira hullásának eredményeképpen államiságukat visszanyerő balti köztársaságok újjászületését, továbbá 1991-ben a szuverén Ukrajna megalakulását. De a sort folytathatjuk Jugoszlávia véres háborúk árán történt széthullásával, továbbá az ugyancsak mesterségesen, a versailles-i íróasztaloknál fabrikált Csehszlovákia megszűnésével 1993-ban, végül a délszláv állam haláltusájának záró aktusaként Szerbia NATO általi bombázásával 1999-ben (melyet Magyarországról irányítottak, ennek fejében benyújthattuk volna igényünket a területre), illetve Montenegro függetlenedésével. Románia uniós csatlakozását is feltétel nélküli megszavazta Magyarország vezetése. Sajnos a fentebb mondottak tükrében nem kell csodálkoznunk azon, hogy Martonyi János "külügyminiszter" sietett bejelenteni, hogy hazánknak természetesen semmiféle területi igénye nincsen Kárpátaljára, egyúttal mélységesen "aggasztja" Putyin agressziója, és reméli, hogy az orosz politika "jó útra" tér, tehát szembemegy a saját alapvető nemzeti érdekeivel. Itt tartunk tehát ma is.

Keresni kell az olyan alapanyagokat, élelmiszereket, amelyek nem mennek hulladékszámba mivel a törvényi szabályozás lehetővé teszi a szemétgyártást. A Magyar Élelmiszerkönyv előírásai ugyanis sok esetben olyanok, hogy az ember haja égnek áll tőlük. Emiatt a könyv miatt van édesítőszer a savanyúságban, 0,1% zsírtartalmú fehér vizet tejnek lehet nevezni, a pékáruk tele vannak lisztjavítókkal és adalékanyagokkal, ehetetlen a hazai sajtok döntő többsége. Ezek az emberek találták ki a húsipari definíciójára, hogy legalább ötven százalékban húst, legfeljebb 25% kötőszövetet és 25% zsírt tartalmazhat. Lehet olyat gyártani és árulni, hogy zsírszegény, alacsony zsírtartalmú zsír, és ebbe lehet tenni módosított kukoricakeményítőt. A pástétomok, májasok, virslik tartalmazhatnak - és tartalmaznak is - szójafehérjét, akár génmódosított szójából származót is. A fogyasztók fogalmai szerinti bejglit a boltokban különleges bejgliként kell keresni, mert a bejgli tele van aromákkal és adalékanyagokkal. A gyorsfagyasztott baromfivagdalt „aprított vagy pépesített baromfihúsból, sertéshúsból és/vagy marhahúsból” állhat. Hogyha ez nem lenne elég sokkoló, az általunk megevett állatokat szója tartalmú tápokkal etetik.

Kivonat Csendes Csaba írásából a Hitel c. folyóirat 2008 novemberi számából (a válság előttről):

- Magyarországon a nők 1/3-a nem szül gyermeket.
- 100 megszületett gyermekre 70 terhesség-megszakítás jut.
- Közel 3 millió nyugdíjas él Magyarországon, közülük 2 millió töltötte be a nyugdíjkorhatárt.
- A 3 millió nyugdíjas közül 100 ezer nyugdíjas kap havonta 150 ezer forintnál magasabb nyugdíjat.
- A munkájukat elveszített emberek átlagosan 15 hónap alatt találnak új munkahelyet.
- 700 000 ember hónapról hónapra segélyből él, a segélyezettek 40%-a 30 évnél fiatalabb.
- Évente átlagosan 1200 milliárd forintot költünk Magyarország olyan kölcsöneinek törlesztésére. Jelenleg minden adófizető havonta 25 000 forintot fizet a soha el nem fogyó adósságra.
- Magyarországon 100 forint jövedelemből 70 forintot elvesz az állam adóba.
- Az általános iskolát végzettek egyharmada funkcionális analfabéta (Magyarországon több mint 1 millió ember)
- A külföldön "hosszú távra berendezkedett" - hazatérésüket nem tervező - magyar tudósok aránya 75%.

Ajánlott youtube anyagok:

Alex Jones – Végjáték
Badiny Jós Ferenc (történetíró,nyelvész,sumerológus)

David Cole - Auschwitzi utazás (egy am. zsidó dok.filmje)
Dr. Lenkei Gábor (orvos)
Dr. Papp Lajos (szívsebész)
Dr. Drábik János (jogász, újságíró és publicista)
Jásdi Kiss Imre (őstörténet kutató)
Jelenczki István – Háború a nemzet ellen
Kubínyi Tamás (művelődéstörténész)
Szaniszló Ferenc (újságíró, riporter)
Ted Pike - Miért vérzik a Közel-Kelet?
Vén István (feltaláló)

Ajánlott weblapok, facebook csoportok:

alfahir.hu - A domináns hírportál
Bar!kád Hetilap
Hazai-Pálya
hunhir.info - természetesen magyar hírportál
kuruc.info
magyarhon.eu – Titkolt történelmi Magyarságunk
n1tv.hu - Az első nemzeti televízió!
szabadonebredok.hu – Szabadon ébredők


Egy elszánt testvérpár

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat