HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Vezető rabbik bevallották: megengedett a gyermekgyilkolás

2014. március 27. 12:15
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Igen, nem tévedés. Az AlterNet videofelvételéből egyértelműen kiderül, Jeruzsálem belvárosában a Ramade Szállóban vezető rabbik tüntettek egy főrabbi által írt könyv kiadása mellett, amelyben az a „gój”-ok, közülük különösen az ártatlan gyermekek s családok meggyilkolásának jogosságát fejtegette. Persze nincsen ebben semmi új. Például egy zsidó egyetemi tanár, Ariel Toaff sem zárta ki ennek lehetőségét, akit emiatt megfenyegettek, bocsánatkérésre kényszerítettek, mi több, műve visszavonására.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Csak az a kérdés, felmérik-e valahára a zsidó származást bűnpalástként elkönyvelők, hogy e magatartásukkal hány lapáttal tesznek az antiszemitizmus parazsára?

A rabbik Jeruzsálemben – még 2011. augusztus 18-án – tartott tüntetésén húsvéti átokimájukra hivatkozva tették fentebbi kijelentésüket („öntsd ki haragod a pogányokra, akik nem ismernek téged, és az országokra, amelyek nem hívják segítségül nevedet”), megkérdezve, miért nem akarja ilyenkor minden rabbi felolvasni a nem zsidók meggyilkolására vonatkozó „haggadah”-t, amelynek pedig egyetlen betűjét sem szabad megváltoztatni.

„Életed feláldozása mindenek felett áll, amikor ellen kell állni azoknak, akik át akarják írni a Tórát, bárkik is legyenek”, szögezték le, levonva a következtetést, hogy „igen, nagyon-nagyon különleges körülmények között meg van engedve gyermekek legyilkolása is”.

Erről ugyan további részleteket nem árultak el persze ezúttal sem, mindenesetre iménti nyilatkozatukkal elismerték gyermekgyilkosságokban való részvételük lehetőségét. Ariel Toaff, az izraeli Bar Ilan Egyetemen a középkori és reneszánsz történelem professzora magyarul is megjelent könyvében (Pasque di sangue. Ebrei d’Europa e omicidi rituali, Véres húsvét. Középkori zsidó rituális gyilkosságok Európában, 2009) pedig felidézte a Tel-Avivi Egyetemen a történeti orvostudomány docense, Michael Barilan ténymegállapítását, mely szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy egyes zsidó közösségek tagjai a történelem folyamán ilyen bűntettet valóban elkövettek:

„Míg a zsidó történészek rendkívül otthonosan mozognak a középkori európai kultúra által elkövetett – vélt vagy valós – szörnyűségek és bűntettek felkutatásában, addig kifejezetten ellenségesen viszonyulnak minden olyan elmélethez – még a puszta feltételezés szintjén is –, amely a mágiával és babonákkal áthatott középkori zsidó közösségek bűntettekben való részvételét elfogadja, vagy akár csak sugallja azt.”

Az ilyen (askenázi) közösségek tagjai, mutat rá Toaff, a vért – akár szárítottan, akár maceszbe keverten – amolyan mágikus erejű varázseszköznek tekintették, amellyel szabadon kereskedhettek rabbik által kibocsátott hitelesített kísérőlevéllel, hozzátéve Michael Pellivert megjegyzését: „Szó sincs arról, hogy a teljes zsidó népet vádolná akárki, csupán azt a jó ideje ismert tényt kell elfogadni, hogy sosem létezett olyan népcsoport a világon, mely ne szült volna szörnyeket.”.

De ugyanígy nyilatkozott erről az antiszemita hírbe szintén nem keríthető Umberto Eco is:

„A történelem során mindig léteztek olyan személyek, akik többé-kevésbé sátáni kultuszoknak szentelték magukat, és akiket inkább a pszichiátria, mint a vallás történetéhez kéne sorolni. Épp ezért nem valószínűleg az sem, hogy léteztek őrült zsidó bűnözök is.”

S ha léteztek, felmenthetők származásuk miatt? „Antiszemitizmusom, mint olyan, nincs: senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit, és különösen a magyarság elleni ártásait nem hallgatom el a származása miatt.” – fogalmazott egykor Csurka István. És itt van ama bizonyos elásva. Hiszen láthatjuk, zsidó szerzők is már számtalanszor megállapították, hogy igenis léteztek a múltban ilyen gyilkosságok, ráadásul vezető mai rabbik pedig ennek mindenkori lehetőségét is megvallották.

Csak az a kérdés, felmérik-e valahára a zsidó származást bűnpalástként elkönyvelők – akik Toaff-ot könyve miatt megfenyegették, bocsánatkérésre kényszerítették, mi több, műve visszavonására –, hogy e magatartásukkal hány lapáttal tesznek az antiszemitizmus parazsára?Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat