HunHír.info

2019. Jégbontó hava 22. nap, Küne napja.

Levél Székelyországból: Egy kitiltott gárdakapitány ürügyén

2014. március 21. 16:53
Hunhír.info

szekely-hadosztaly.jpgTe pedig, kitiltott Kapitány Úr, idejöttél közénk, az elszakítottságba, felvállaltál magyar állampolgárként egy feladatot, egy küldetést. Biztos vagyok abban, hogy hittél benne. Csak épp, mint a magyarországiak többségének, fogalmad sem lehetett a legendákon, mítoszokon túl a határon túli erdélyi, székely valódi helyzetről, morálról, virtusról.

„A Gárda, a Gárda meghal, de megadni nem adja magát

Egy kitiltott gárdakapitány ürügyén

Mottó: A magyarnak nem az a feladata, célja, hogy másokat legyőzzön, eltiporjon.
Épp elég, ha saját magát felemeli a sárból.

Hír: Oláh kommandósok toloncoltak ki Erdélyből egy gárdistát - a "magyar" külügy hallgat
Kommandósok toloncolják ki "Romániából" Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját, akit csütörtökön öt évre nemkívánatos személlyé nyilvánított egy román bíróság - adta hírül az Agerpres román hírügynökség. Mikola Bélát romániai idő szerint fél öt körül vették őrizetbe a kommandósok marosvásárhelyi lakásán, és autóban a román-magyar határhoz viszik.

A főcím a Bob herceg című operettből kölcsönzött Gárda induló egy sora.
Hát olyan is az egész, mint egy operett: jelmezek, díszletek, zászlók, fanfárok, trombiták, kardcsörtetés, szerepek. A végén függöny le, mindenki haza, csak a szerepébe magát az ildomosnál jobban beleélő színész viszi magában tovább a következményeket.

Nem ismerem a kitiltott gárda kapitányt. Nem ismerem a többi gárdistát sem. Csak a közvetett hírinformációkon keresztül követem régóta a körülöttük is zajló eseményeket. Nem tudom, jó ember-e, vagy nem jó. Nem tudom, kapitánynak alkalmas-e, felelős-e, megfontolt-e, s ugyanakkor megalkuvás nélküli bátor.

Azt tudom, hogy kitiltása óta eltelt pár nap. Kitoloncolták Magyarországra, és az általa szervezett maroknyi székely gárda hallgat. Ha jól tudom, a gárda tagja belépéskor esküt tesz. Istenre, Hazára, bajtársiasságra, akár életünk árán is.

A Székely Gárda viszont hallgat. Meg a magyar is.

Szegény Budaházy Gyuri! Kiket szólítasz Te, Testvér, életre kelteni a Rongyos Gárdát Kárpátalja védelmében!? Hisz a saját vezetőink védelme érdekében sem futja semmire!

Te pedig, kitiltott Kapitány Úr, idejöttél közénk, az elszakítottságba, felvállaltál magyar állampolgárként egy feladatot, egy küldetést. Biztos vagyok abban, hogy hittél benne. Csak épp, mint a magyarországiak többségének, fogalmad sem lehetett a legendákon, mítoszokon túl a határontúli erdélyi, székely valódi helyzetről, morálról, virtusról.

Így utólag közlöm veled, hogy kár volt, hiba volt értünk kockázatot vállalnod, éveket, anyagi áldozatot, amiket most fél perc alatt semmivé tett a hatalom. Mert megteheti. Mert tudja, hogy tőlünk csak díszszemlékre, hangzatos retorikára, beadványokra, és az árvízi homokzsákokra telik.
Bajtársaid együttérző szemlélői sorsod alakulásának, és majd büszkén vállalják, ha nekik is megjön az 1500 lejes büntetés. Aztán a szolidaritás majd összedobja az egy banisokat, mint az ellenállás fillérekkel megváltott illúzióját.

Vas László
Székelyország

A publicisztika rovatunkban megjelent írások nem feltétlenül azonosak a szerkesztőség véleményével.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat