HunHír.info

2018. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Hiába huhognak, tény: a Rothschild-ház parancsára verték le 1848-at

2014. március 18. 10:27
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Hiába huhognak bizonyos berkekben - főleg a Néphazugságéban -, tény, hogy a Rothschild-ház parancsára verték le 1848-at. Erre emlékeztetett márciusi idusán mohácsi ünnepi beszédében Hargitai János, a város fideszes parlamenti képviselője, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője. Lett is belőle haddelhadd. Különös egy világban élünk. Kérdés ugyanis, hogy a világot zsebre vágó bankárkaszt szerepének megnevezése mitől ab ovo zsidóellenesség, amikor annak tranzakcióitól mind a zsidó, mint a magyar átlag egyaránt szenved? S ha ugyanezt tesszük Károlyi Mihállyal, hogy Gyurcsány Ferencről már ne is szóljunk, akkor az pedig magyarellenesség?

Amint a Néphazugság március 17-i hírcikkében olvassuk (Ungár Tamás: Szálasi történészein is túltesz a fideszes képviselő), Hargitai János szó szerint ezeket mondta a jeles napon:

'A nemzetközi bankvilág már azokban az időkben is a nemzetek felett, nemzetközi szinten volt megszervezve. A bécsi bank, aminek akkor pénzverési és hitelezési monopóliuma volt Magyarországon, valójában a Rothschildok kezében lévő magánbank volt. A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is, el kellett érnünk azt, hogy pénzügyileg önállóak legyünk, mert épp '48 példája bizonyítja azt, hogy ha egy ország pénzügyileg nem önálló, akkor hiú ábránd a nemzeti fejlődés, mert az, aki a pénzt adja, diktál nekünk. Diktált 1848-ban, és diktált négy éve. Akkor a Rothschildok, most az IMF.'

'A beszéd sokakat meglepett', fűzi hozzá mindjárt a Néphazugság. Már akit, tesszük hozzá. Portálunkon ugyanis már számtalanszor foglalkoztunk az akkor történtekkel a Rotschild-ház szerepének felemlegetésével. Így idéztük Darvas-Kozma József pápai káplánt, címzetes esperest, csíkszeredai plébánost, aki 2012. március 15-ei emlékbeszédében lényegében ugyanezeket mondta el. Sőt ennél többet is. De idézzük őt is szóról szóra!

'Amikor 1848-ban a szabadságharc Magyarországon diadalt aratott s a felelős minisztérium létrejött, Rothschild Salamontól, akié a német, a bécsi, nápolyi, párizsi és londoni bank volt, az osztrákok annyi pénzt vettek fel, hogy azt mondták: ha Magyarország kiválik, akkor ők azt nem tudják visszafizetni s ezért a magyar forradalmat le kell verni, vagyis a pénzhatalom az osztrákokat s az itt élő testvérnépeket fellázította a magyarok ellen, továbbá az oroszokat is, akik szintén ettől a bankháztól vettek fel kölcsönt, mozgósították, hogy forradalmunkat könyörtelenül le kell verniük.

Aztán jött 1903, amikor meghalt XIII. Leó pápa, akinek titkárát, a Rothschildok pápajelöltjét, Mariano Rampolla bíborost, megválasztották ugyan utódának, de addig nem hirdették ki, amíg a magyar apostoli király, Ferenc József, beleegyezését nem adta, de az megvétózta jelölését, így nem ő, hanem Giuseppe Sarto lett az utód (X. Piusz néven), aki eltörölte a vétót, és ekkor a Rothschild-ház Párizsban fölesküdött arra, hogy többé a magyar apostoli király nem fogja az ő új világrendjüket megvétózni, így elhatározták, hogy a párizsi szabadkőművesek által alkalmas pillanatban feldarabolják országunkat.'

Nincs tehát semmi új a nap alatt. Legfeljebb csak bizonyos berkekben, ismételjük. Mindenekelőtt a Néphazugságéban. Ahol ezúttal sem cáfoltak a fentiekből semmit, viszont megkérdeztek 'több pécsi történészt arról, van-e alapja a bankárok által levert forradalom teóriájának'. Amire a megkérdezettek cáfolatfelelet helyett magánvéleményt mondtak: 'Hargitai megközelítése szakszerűtlen aktualizálása a tények értelmezésének, s a szöveg szellemisége leginkább a Jobbiktól jobbra álló körök gondolkodásmódját tükrözi'.

Hanem a hab csak ezután került a tortára! Megszólították ugyanis Majdán Jánost, a Pécsi Tudományegyetem Újkortörténeti Tanszékének 1848-cal három évtizede foglalkozó docensét, aki elmondta: 'Tény, hogy Miklós cár a pétervári Rothschildoktól vett fel személyi hitelt a Magyarország ellen indított hadműveletekhez. Ám nem a Rothschildok akarták ezt a háborút, ők egyszerűen csak hiteleztek.'

Akarták vagy nem akarták, ŐK hiteleztek, s természetesen nem cél nélkül. Sapienti sat. Mert mit is mondhatunk az amúgy tanárképző főiskolán történész szakot végzett Hargitai képviselő beszédéből lett haddelhaddra, mint hogy különös egy világban élünk. Kérdés ugyanis, hogy a világot zsebre vágó bankárkaszt szerepének megnevezése mitől ab ovo zsidóellenesség, amikor annak tranzakcióitól mind a zsidó, mint a magyar átlag egyaránt szenved? S ha ugyanezt tesszük Károlyi Mihállyal, hogy Gyurcsány Ferencről már ne is szóljunk, akkor az pedig magyarellenesség?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat