HunHír.info

2017. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

Kibújt a szög a zsákból: a Síp utcaiak maguk döntik el, visszaadják-e a magyar államnak az attól kapott lóvét

2014. február 21. 11:22
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsid-csillag.jpgA munkásvédőnek, szegénypártinak álcázott kommunista nómenklatúra mohikánjai viseljenek akármilyen színezetű ideológiai köpönyeget, egyhez ragaszkodnak csak, de ahhoz aztán a síron is túl. A tőkéhez. De nem ám a vörös bőrbe kötött nagybetűshöz, a rabbik leszármazottjaként született mesterük művéhez. Nem. A kapcsolati tőkékkel, a hálózati összeköttetésekkel a kései Kádár-korban felhalmozott csillagászati tárgyvagyonokhoz.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

No meg persze a kormányzatok permanens pénzügyi pumpolásához. Mert erről szól ugyanis a Mazsihisz közleménye: híveik maguk döntik el, visszaadják-e a magyar államnak az attól kapott lóvét, miközben tovább gyűjtenek szenvedéskultuszuk növelésére. Elvégre a gyarmaton a gyarmatosító hivatott dönteni.

Hiába, mihelyst közeleg a kommunizmus áldozatainak emléknapja, olybá tűnik, ilyenkor bizonyos körük valahogy különösen is fontosnak tartják, hogy igazolják a régi mondást, mely szerint „a kommunizmus nem vész el, csak átalakul”. Mert a fentebbi közleménnyel kibújt a szög a zsákból: a Síp utcaiak maguk döntik el, visszaadják-e a magyar államnak az attól kapott lóvét, miközben tovább gyűjtenek szenvedéskultuszuk növelésére. De lássuk csak szóról szóra a Mazsihisz honlapja február 20-i idevágó hírcikke beszédes bekezdését!

„A Mazsihisz egyelőre távol marad a holokauszt-emlékévvel kapcsolatos állami megemlékezésektől – közölte Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-vel. Zoltai Gusztáv azt mondta: bár Orbán Viktor miniszterelnöktől nagyon udvarias levelet kaptak, arra a három kérdésre, amelyet feltettek, nem érkezett választ. Így „e pillanatban az a döntés”, hogy nem vesznek részt az állami megemlékezéseken, a civil pályázati alaptól elnyert támogatásokat pedig visszafizetik azok, „akik akarják”. Emellett nemzetközi és hazai gyűjtést rendeznek azért, hogy megtarthassák programjaikat – tette hozzá.”

Aligha szükséges szemantikai öt perc az olvasottak megértéséhez, elég csak a belőlük általunk imént kurziváltakra koncentrálnunk. Amiből ugyebár egyértelműen kiderül, hogy a nevezettek maguk döntik el, visszaadják-e a magyar államnak az attól kapott – berkeikben közkeletű kifejezéssel élve – lóvét. Akárcsak a cigányönkormányzatok az állami segélyt, tehetnénk hozzá. Aki hát akarja, visszaadja, aki nem, hát nem. Punktum. Elégre lett légyen bármilyen kicsiny is a Síp utca, hatalma nem ismer ám olyan könnyen áttörhető korlátokat!

Mert ilyenkor bújik ki a szög a zsákból. A munkásvédőnek, szegénypártinak álcázott kommunista nómenklatúra mohikánjai viseljenek akármilyen színezetű ideológiai köpönyeget, egyhez ragaszkodnak csak, éspedig a síron is túl. A tőkéhez. De nem ám a vörös bőrbe kötött nagybetűshöz, a rabbik leszármazottjaként született mesterük művéhez. Nem. A kapcsolati tőkékkel, hálózati összeköttetésekkel felhalmozott csillagászati (többnyire tárgyi) vagyonokhoz. No meg a kormányzatok permanens pénzügyi pumpolásához.

Igen, erről szól ma is a történet. Ugyanis azt, hogy visszaadják-e a helyettük is dolgozók verejtékes adóiból azok megkérdezése nélkül nekik adott milliárdokat vagy nem, ők döntik el – elvégre a gyarmaton a gyarmatosító hivatott dönteni, nem a gyarmatosított, az utóbbi közé értve magát a kormányt is –, miként azt is, mikor mennyi jár nekik. Persze nem az őket befogadó ország javainak általuk történő gyarapítása mértéke, hanem csupán származásuk szerint. Hiszen e körben ismeretlen a római szállóige, a „do, ut des”, az „adok, hogy adj”.

Ők hát csak az „adj”-ot ismerik. Amiben ugye éppúgy nincsen korlát, mint a tőke áramlásában. Legalábbis, ha az kizárólag saját vérereikbe áramlik, nem pedig máséiba. Mert összeesküvés-elmélet ide vagy oda, hovatovább odáig jutunk, hogy elhitettetik, a világ csak úgy működik, ha a történelem forgatókönyvét mindig ők írják, s ha ezt mások akár csak megkérdőjelezik is, akkor azért őnekik fizetniük kell, lehetőleg a világ végezetéig. Legalábbis, amíg van miből, és amíg a gyarmatosítottak ezt eltűrik.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat