HunHír.info

2019. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Ígéretek és bűvészmutatványok

2014. február 19. 12:17
Hunhír.info

A mögöttünk hagyott hét egyik fontos híre volt, hogy a kormányfő kínai látogatásán bejelentette, a cél nem más, mint a teljes foglalkoztatottság elérése. Ez azt jelenti, hogy „a munkanélküliséget 3-4 százalékra fogják leszorítani, így lényegében mindenki folyamatosan talál majd munkalehetőséget.

Menedék - Bayer

Mielőtt könnyekig meghatódnánk a felvázolt jövőképtől, próbáljuk meg a fenti mondatok igazi hátterét elemezni. Ez nem lesz túl nehéz, hiszen az elmúlt 4 év kormányzati tevékenysége és a valóságos helyzettel köszönőviszonyban sem lévő „eredmények” gátlástalan, minden határon túlmenő sikerpropagandája világos iránymutatást ad számunkra.

Ennek alapján jogos lehet a félelmünk attól, hogy a kormányfő által jegyzett ígéretek semmi mást jelentenek, mint még több közfoglalkoztatottat és még több külföldre menekülő és ott munkát kereső magyar embert. Ráadásul ezek az ígéretek új és a megélhetést legalább minimálisan biztosító munkahelyek tíz és-százezreinek létrejöttét sem jelentik, pedig igen nagy szükség lenne rájuk.

Mindezt nem másra, mint arra alapozzuk, hogy az eddigi „eredmények” és a foglalkoztatási mutatók „javulása” mögött sem a munkanélküliség valódi csökkenése és a piaci munkahelyek számának növekedése áll, hanem az a statisztikai bűvészkedés, amelyet a Fidesz szinte tökélyre fejlesztett. Ebben a bűvészmutatványban a külföldön állást kereső és ott elhelyezkedő vagy itthon közfoglalkoztatottá avanzsált munkanélküli a hazai statisztikában valódi foglalkoztatottá lépett elő, így nemcsak a foglalkoztatottsági adatok javulásához, hanem akaratlanul a kormány sikerpropagandájához is hozzájárult. Sőt, tulajdonképpen a kormánynak még jó is az egyes kormánypárti politikusok által igencsak cinikus módon „kalandvágynak” jellemzett munkaerő-piaci migráció erősödése, hiszen ezek a kivándorolt tömegek segítik a teljes magyarországi foglalkoztatottság elérését, vagyis nem itthon keresnek állást, rontva a munkanélküliségi adatokat. Ne tévesszen meg senkit az sem, hogy bár a kormánypropagandában több tízezer üres álláshelyről beszélnek, azonban ezeknek döntő többsége államilag támogatott, vagy egyszerűen közfoglalkoztatotti státusz, míg a versenyszférában átlagosan, havonta csak pár ezer nem támogatott munkahely jön létre. Ezek nagy része is alulfizetett, átmeneti, gyakran részmunkaidős munkavégzést takar és ez a tendencia semmit sem változott a szocialista-liberális ámokfutás óta. Nem is változhatott, hiszen ehhez a hazai kis-és közepes vállalkozások munkahelyteremtését kellett volna támogatni és nem a külföldi cégekét.

Amennyiben tényleg komolyan vesszük a kormányfő szavait, bizton számíthatunk arra, hogy rövidesen újabb tömegeket küldenek majd gyakran teljesen értelmetlen munkavégzésre, vagy képzési programokra és semmilyen intézkedést nem tesznek, hogy az igazán dolgozni akarókat itthon, Magyarországon tartsák. Ehhez ugyanis új és valódi, legalább a minimális megélhetést és családalapítást is biztosító béreket nyújtó munkahelyek kellenének. Ezt valamilyen oknál fogva nagyon nem akarják, sőt azokat a jobbikos javaslatokat is lesöpörték, amelyek segítettek volna mindezek elérésében.

Az álságos ígéretekről és a bűvészmutatványok hamisságáról azonban végeredményben mégiscsak a szavazók fognak dönteni.

Bertha Szilvia

A szerző a Jobbik országgyűlési képviselője, szakpolitikusa.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat