HunHír.info

2017. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Erősödik a nemzeti radikalizmus a görögöknél? Igen, mert elegük van abból, hogy nekik is a világhatalom diktáljon!

2013. október 10. 16:41
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

sarga_csillag.jpgÚgy tűnik, tipikusan a baloldal unikuma, hogy csodálkozik, amiért erősödik uralma alatt a nemzeti radikalizmus mindig és mindenhol. Mert hiába ígéri előre, pláne korteshadjárata idején, hogy mindig jobb lesz, ha majd ő kerül nyeregbe, ha építeni nem tud, csak rombolni, ha sohasem látja be az „ami nem megy, ne erőltessük!” népi bölcsesség igazságát. Ezért, hogy Görögországban az „Arany Hajnal” az ország harmadik legerősebb pártjává vált. Mert ugye ott is csak teher alatt nő a pálma.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Amint a Mazsihisz honlapja 2013. október 7-i (bizonyos Sky.com adatai alapján közzétett) hírcikkében olvassuk, a „neonáci” Arany Hajnal pár vezetőjét, Nikolaos Michaloliakos-t előzetes börtönbüntetésre ítélték: „A vád: olyan bűnözői csoportot irányított, amely felelős egy baloldali rapper meggyilkolásában. A férfit, aki a görög parlament tagja, vizsgálati fogságban több mint hat órán keresztül hallgatták ki. Az Arany Hajnal pártot is megvizsgálják, hogy kiderítsék, milyen módon felelős a baloldali rapper haláláért. A görög bíróság szerdán óvadék ellenében kiengedte a párt három parlamenti képviselőjét, valamint a negyedik gyanúsítottat is. Mindannyian tagadták az ellenük felhozott vádakat.”

Ismét egy tipikusan baloldali unikum: ha nem tudja a vele szemben álló félt ideológiailag megcáfolni, annak érvei helyett ő maga meggyőzőbbeket, azaz jobbakat nyújtani, marad képviselőinek személyi lejáratása, bűncselekményekkel való megvádolása, éspedig olyanokkal, amelyeket rendszerint inkább a maga hívei követnek el (gondoljunk csak a néhai párizsi kommünre, a szentpétervári forradalomra, a weimari köztársaságra, nálunk a Lenin-fiúkra, hogy aztán az 1945 és 1956 utáni megtorlásokról már ne is szóljunk!).

De nem kevésbé tipikusan baloldali unikum persze az sem, hogy minden velük lassan már csak egy kicsit is szembeszállót „neonáci”-nak tekintenek (köztük újabban már Orbán Viktort is!), vagy ezek szinonimájaként fasisztának, nyilasnak, rasszistának, antiszemitának, sőt xeno- és homofóbnak. Híven a Lukács (Löwinger) György, Andics Erzsébet és Georgi Dimitrov által fémjelzett oskolához. Vagy jelenünkből eminens tanítványukhoz, Kósáné Kovács Magdához, aki egyszer fehéren-feketén kifejtette, hogy neki a fasizmusról a „rend” jut rögvest az eszébe, feltéve ezzel egyben a (Schuster Lóránt részéről reakcióként megfogalmazott) kérdést, hogy vajon mi van akkor konyhájában: szocializmus vagy fasizmus?

„Az Arany Hajnal, amelyet a görög kormány náci alakulatnak hív, a görög politikai élet jelentéktelen szereplőjéből az ország harmadik legerősebb pártjává vált a súlyos gazdasági helyzet következtében. A pártot erőszakos támadások sorozatával vádolják, amelyeket főleg bevándorlók ellen követtek el. A párt tagadja, hogy köze lenne az erőszakos cselekményekhez.” – olvassuk továbbá a hírcikkben. Hja, az „ártatlanság védelme” őket ab ovo nem illeti meg, pláne, hogy ugyebár automatikusan a barátságos bevándorlókat vegzálják.

Ha igen, miért, arról persze ezúttal sem tudtunk meg belőle többet, akik közül nem is olyan kevesen régebben azért mintha megszívlelték volna az „ami nem megy, ne erőltessük!” népi bölcsesség igazságát. A „Magyar Kultúra” című társadalmi és tudományos szemle 1936. május 5-i számából ugyanis arról értesülünk, hogy például 1933. január 1-től 1935 december végéig 36 372 németországi zsidó telepedett le – Palesztinában! Mert akkor még úgy tűnt, meglehetősen banális pszichológiai igazság, hogy ha egy társadalom meglehetősen körülhatárolható szegmense közösségellenesen viselkedik, így történelmi identitását kisebbíti, sőt sértegeti, akkor máshol próbál akkor szerencsét, máshol keresi megélhetését.

Most már csak az a kérdés, mikor üt az óra, amikor az érintettek végre valahára rájönnek erre Görögországban is? Sőt világszerte. Mert akár tetszik nekik, akár nem, megannyi metamorfózison átmenő uralmuk mindig csak megerősíti a költő, Erdélyi József szavait: „Az Élet vize jobb felől forr, / a Halál vize bal felől: / Válassz, ember: ifjít az egyik, / a másik vénít és megöl. / Igyál az ifjúság vizéből: / hétszerte szebb, ifjabb leszel / s új éggel, új földdel köszönt rád, / új világ és új évezer!” C’ est la vie!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat