HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

A szíriai vegyifegyver-históriával megbukott a vilácion propagandagépezet

2013. augusztus 30. 14:12
Kostás Roland - Hunhír.info

cionbolcsei250.jpgAhogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. Az ideggáztámadás minden előnye a felkelőknél van, míg minden hátránya Assadnál. Az ésszerűség és a logika amellett szól, hogy ezt a támadást nem Assadék követték el.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

1 – Amiről a videófelvételek tanúskodnak az micsoda?

A videófelvételeket több szakértő is vizsgálta, ilyen módon igazán megalapozottan nyilatkozni persze nem lehet, és mi magunk sem tudunk egy szakkérdésben állást foglalni. Az ott tartózkodó UN küldöttség is legfeljebb a gyilkos fegyvert fogja tudja felmutatni, az elkövetőt nem. De nyugati szakértők kételyt ébresztő megállapításai szerint:

A mérgezés nem lehetett olyan koncentrációban jelen, amely katonai felhasználású ideggázra utalna. Abban az esetben ugyanis az orvosok, segítők és a felvételeket készítők mind súlyosan mérgeződtek volna védőruha hiányában. A katonai felhasználású ideggáz ugyanis a sérültek bőrén és ruháján hátramaradva súlyosan mérgez, sérülteket és áldozatokat ilyen esetben csak NBC ruházatban lehet megközelíteni, amit azonban a felvételeken senki nem visel és mégis tünetmentes.

A felvételeken látott tünetek nem állnak össze egy kórképpé, a mustár, vagy a VX és szarin ideggázok ártalmaira nem jellemző a fulladozás és a nehézkes levegővétel, nem látszik a pontszerű pupilla sem, amely központi idegrendszert támadó gázok kísérője.

A felvételek elemzéséből számukra az következett, hogy nem katonai felhasználású vegyi anyaggal történt a támadás - nem olyannal amivel Assad rendelkezik. Lehetséges, hogy ipari vegyianyag szabadult ki a harcok következtében, vagy házilag előállított vegyi fegyvert vetettek be, amely csak kis mennyiségben tartalmazhatott valamilyen katonai raktárból zsákmányolt hatóanyagot.

2- Ha történt vegyi támadás annak ki a legvalószínűbb elkövetője?

Arra nincs bizonyíték, hogy az Assad rezsim bármikor bevetett volna ilyen fegyvereket, ellenben többször kijelentette, hogy ilyet nem tervez, a mostani támadást is tagadta, hogy ő vitte volna végbe.

A felkelők azonban, már vetettek be a polgárháborúban ilyet 2013 márciusában, minderről akkor Carla del Ponte is beszélt, az Egyesült-Államok abban az esetben is a kormányt tette felelőssé.

A felkelők augusztus 23-án ugyanakkor már fenyegettek vegyi fegyverek bevetésével, miközben olyan videó is forgalomban van, amin barkácstechnológiával elkészített, vegyi fegyvert célba juttató eszközök működését demonstrálják a felkelők.

3- Kinek állt érdekében?

Assad folyamatosan teret nyert, a felkelők szorultak vissza, semmilyen szükség nem indokolt egy ilyen támadást. Azt is köztudott volt, Obama deklarálta, hogy a tömegpusztító fegyverek bevetése az a „vörös vonal”, amelyet amerikai katonai beavatkozás követ. A felkelők viszont egyre roszabb helyzetben vannak, nekik kapóra jön az amerikai légicsapás, amely időhöz juttatja őket, amíg a légicsapások miatt Assad csapatai elrejtőznek, fő vezetési pontokat kiürítenek, és valamennyire (bár a támadások nem lehetnek nagy volumenűek) az ország katonai infrastruktúrája is pusztul.

Az ideggáztámadás minden előnye a felkelőknél van, míg minden hátránya Assadnál. Az ésszerűség és a logika amellett szól, hogy ezt a támadást nem Assadék követték el.

Hunhír.info - fent és lent blog

Noha a blog úgy fogalmazott a cikk végén, hogy "Attól, hogy az amerikai imperializmus nem igazolt beavatkozása ellen szót emelünk, nem pártfogolunk egy hidegvérű diktátort sem, sem rendszerét, sem orosz szövetségesét"- a Hunhír. info szolidáris a szír elnökkel és kormányával, a jelenlegi szíriai rendszerrel éppen úgy, mint orosz szövetségesével.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat