HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Bertha Szilvia: Rosszkedvünk hete

2013. május 26. 14:07
Hunhír.info

Sőt, az sem, hogy saját korábbi ígéreteikkel ellentétben egyre inkább a vasárnapi munka országává alakul át Magyarország, azzal kiegészítve, hogy a hétvégi pihenőnapon végzett munkáért, a családi élet ellehetetlenítése ellenére is egyre kevesebben kapnak pluszjuttatást.

Menedék - Bayer

Van valami teljesen elkeserítő abban, ahogy a mostani kormány gondolkodik a munkavállalókról és helyzetükről, valamint saját felelősségvállalásáról. Például ezen a héten kiderült – a távolléti díj módosítása kapcsán benyújtott és az általános vitában már meg is tárgyalt javaslat kapcsán -, hogy egyáltalán nem zavarja a forradalmi kétharmadot, ha a rosszul előkészített és átgondolatlan jogalkotásuk miatt sokaknak csökkent és csökkenni is fog a jövedelme.

Az sem zavarja, hogy az erőszakkal átvert munkajogi szabályozás nemhogy nem teremt új munkahelyet, hanem inkább csak további létszámcsökkentést eredményez a versenyszférában. Sőt, az sem, hogy saját korábbi ígéreteikkel ellentétben egyre inkább a vasárnapi munka országává alakul át Magyarország, azzal kiegészítve, hogy a hétvégi pihenőnapon végzett munkáért, a családi élet ellehetetlenítése ellenére is egyre kevesebben kapnak pluszjuttatást.

Kiderült az is, hogy egyáltalán nincs felelőse annak sem, hogy most éppen az adófizetők pénzéből kell kártalanítani azokat, akik esetében jogtalanul adóztatták meg a végkielégítést, vagy indoklás nélkül bocsájtottak el. Ezen eljárások tarthatatlanságára szintén többször felhívtuk a figyelmet. Nemhogy felelős nincs, hanem igazából nem történt semmi sem –legalábbis a kormány szerint -, persze a súlyos százmilliókat mégiscsak nekünk kell kifizetni.
Ha még ez nem lenne elegendő, hiába derült ki igencsak rövid idő alatt, hogy a Jobbiknak teljesen igaza volt abban is, hogy a szintén nem átgondolt rezsicsökkentés már rövid idő alatt is elbocsájtásokhoz vezethet, mégsem tapasztaljuk, hogy bármilyen felelősségre vonásra is sor kerülne. Annak felmérése sem történt, hogy mit lehet tenni a további létszámcsökkentések elkerülésére. Vajon, honnan gondolják, hogy az őszre beharangozott újabb rezsicsökkentésekre válaszul nem ismétlődik-e meg mindez? Sőt, ami már végképp elkeserítő, még meg is próbálják kimagyarázni az egészet, hovatovább már az sem lehet megkülönböztetni, hogy éppen az érintett cég szóvivőjét, vagy a „felelős” minisztériumi embert halljuk nyilatkozni. Csak remélni tudjuk, hogy a rezsicsökkentésre való hivatkozással el nem végzett karbantartás hiányok következtében, valamint a szolgáltatás fenntartását a nap 24 órájában biztosító munkavállalók elbocsájtása miatt a következő téli időszakban nem történnek majd olyan szolgáltatás kimaradások, amelyek lehetőségére már idejében felhívtuk a figyelmet.

Ha már itt tartunk, ugyanez a fölényes elutasítás történt korábban is, amikor a bérgaranciáról szóló jogszabályok módosításának kezdeményezésével kapcsolatban javasoltuk a közszolgáltatásban dolgozók védelmét erősíteni, és amely éppenséggel az esetlegesen veszélybe kerülő közszolgáltatások fenntartását is biztosíthatná egy felszámolás esetén. Úgy tűnik, itt is minden rendben van. Vagy inkább bízzunk az enyhe télben?

Még most sem lenne talán késő –különösképpen, ha az ősszel további drasztikus rezsicsökkentéseket terveznek-, hogy átgondolják a Jobbik javaslatait, de úgy látszik a kormány az eddigi eseményekből sem képes tanulni, vagy egyszerűen a közös akolhoz való tartozás élménye erősebb annál, hogy tanuljanak a hibáikból és időben levonják a tanulságokat.
Mindez jogosan adhat okot a rosszkedvre.

A szerző a Jobbik szakpolitikusa, országgyűlési képviselője.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat