HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Feldmájer követelése: ne tanítsák Wass Albertet, Szabó Dezsőt, Nyirő Józsefet

2013. május 09. 15:21
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

feldmajer250.jpgÚgy tűnik, minden egyes napra jut a Síp utcában mazsihisztériázásból. 2013. május 3-án például Balogh Zoltán miniszter levélben fordult elnökükhöz, beszámolva neki a Zsidó Közösségi Kerekasztallal folytatott tárgyalásairól, arról, hogy huszadik századi irodalmunk e három alkotója miatt még 'feloldatlan problémák' vannak a Nemzeti Alaptantervben.

Magyar Menedék - Migránsokk

Mert ugyebár egyértelmű a Síp utcai csokornyakkendős hungarológus irántuk való undorából következő követelése: ne tanítsák őket, és kész!

Amint a miniszteri levelet taglaló, a Mazsihisz honlapjára 2013. május 8-án felkerült közleményben olvassuk, az iménti tárgyalások ajánlásainak nagy részét már be is beépítették a Nemzeti Alaptantervbe. Ugyanakkor sajnálkoznak, amiért 'a miniszter leveléből nem derül ki, hogy ezeket az írókat mellőznék a Nemzeti alaptantervből, akiknek irodalmi munkásságában a gyűlölet, az antiszemitizmus mételye is fellelhető'. Végül fehéren-feketén elismétlik, emiatt végképp 'elfogadhatatlannak tartják, hogy a magyar ifjúság oktatásának ezek az írók szerves részét képezzék'.

Mellőzni mindent és mindenkit tehát, aki nem hajlong naponta valamelyik siratófal előtt, mindenekelőtt az eddigi tankönyveket, pláne, hogy a miniszter maga is szeretné például a magyar nyelvnek és irodalomnak a 9-12. évfolyamosok számára történő tanítása során 'a zsidóüldözések okozta kulturális veszteség'-ek hangsúlyosabbá tételét, a történelemoktatásban az 5-8. évfolyamosoknak pedig az ókori Kelet bemutatásakor a 'zsidó vallás kiemelésé'-t, a középkori zsidóüldözések részletezését, illetve az Ószövetség helyett a 'héber Biblia' kifejezés használatát.

De maradjunk csak az iménti klasszikusok közül a zsidóügyben általuk leginkább gyűlölt Szabó Dezsőnél! Nem, ezúttal nem legismertebb regényéből, 'Az elsodort falu'-ból, netán 'Virradat'-beli vezércikkeiből idézünk miheztartás végett, hanem egy vele készült ártatlanul aprócska riportból. Réti Sándor a 'Pesti Posta' 1937. november 3-i számában egyszer csak megkérdezte tőle, mégis mit gondol az antiszemitizmusról. Volt is reá kádenciája mindjárt:

'Az antiszemitizmus: csalás. Megalománia. Százötven millió szemita van, ezekből csak tizenötmillió zsidó. Ha én egy-két zsidót utálok, már antiszemita vagyok? A zsidók csinálják az antiszemitizmust, hogy eltereljék különböző felelősségek vállalásáról a figyelmet. Nem vagyok antiszemita.' Hiába, úgy tűnik mindig, de valahogy Feldmájer mazsihisztériázását olvasva különösen is érdemes Szabó Dezsőt olvasnunk!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat