HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

„Hogyne tudnánk, mi történt Tiszaeszláron, de erről hallgatnunk kell, nehogy nagyobb baj legyen!”

2013. április 01. 15:13
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

siremlek.jpg„Hogyne tudnánk, mi történt Tiszaeszláron, de erről hallgatnunk kell, nehogy nagyobb baj legyen!”. Ez volt közéleti hatalmasságaink reakciója úgyszólván már a kezdetektől fogva Solymosi Eszter 1882. április 1-i meggyilkolása körülményeinek firtatásakor.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Ez derül ki egyértelműen ugyanis Andrássy Gyula külügyminiszter egy osztrák képviselőnek feltett kérdéséből: ha felmentik a bizonyítottan bűnösöket, akkor mégis ki adjon nekünk pénzt? Történetesen vasútra, illetve hovatovább mindenre.

Istóczy Győző ügyvéd, országgyűlési képviselő feljegyezte, hogy 1883 augusztusában a Nyíregyházához közeli téglási Dégenfeld kastély ura, gróf Dégenfeld József barátságos vacsorára meghívta Korniss Ferencet, a tiszaeszlári bűnperben a nyíregyházi törvényszék elnökét, aki erre gyanútlanul kocsikázott ki hozzá, nem tudván, hogy szembe találja magát nála egy váratlan vendéggel, magával gróf Tisza Kálmán miniszterelnökkel, aki csak úgy a vacsora végén megkérdezte tőle, mégis mit gondol, bűnösök-e az eszlári sakterek?

„– Meggyőződésem szerint igen!
– És mi a véleménye a két szavazó bírónak?
– Az egyik szavazóbíró ugyanazt mondja, mint én: bűnösök! A másik még ingadozik.
– Nézze, Elnök úr! Holnap, holnapután, vagy bármikor kihirdetheti a halálos ítéletet az eszlári sakterek fölött. Én nem akarom befolyásolni Önt. Csak annyit adok tudomására, hogy a bécsi Rotschild bárók Őfelségével is közölték: amennyiben a nyíregyházi ítélet elítélő lesz, akkor nem hajtják végre a 60 millió forintos „rente-konverzió”-t (vagyis a [vasútépítésre adott –
Ifj. T. L.]
kölcsönkamat visszafizetési feltételeinek hosszabb lejáratúvá változtatását). Ez esetben Magyarország csődbe megy: a forint elértéktelenedik, a nemzetiségek fellázadnak. Akarja ezt a felelősséget vállalni, Elnök úr?

Korniss ezután elnöki székéből kihirdette a sakterek fölött a felmentő ítéletet, de soha többé nem ült bírói székbe, hiszen megtapasztalhatta, meddig ér el kirekesztőink keze, különösen, ha nálunk (legalábbis a politikai elitből) mindenkit, akár magát a miniszterelnököt is megzsarolhatják.”

Aztán a „Libre Parole” 1899. november 15-i száma is közölt továbbá visszaemlékezést arról, hogy osztrák képviselők is szóbahozták egymás között a tiszaeszlári esetet:

„Schneider képviselő, amikor a polnai gyilkosság tárgyában emelt szót, szemlét tartott az utóbbi idők rituális gyilkosságai tárgyában s a tiszaeszlári történet kapcsán a következő mozzanatot elevenítette fel.

– Ma, amikor az az ember már halott, semmi akadálya sincs, hogy megmondjam, miképpen okolta meg ő a felmentő ítéletet. Andrássy Gyula grófról, a monarchia akkori külügyminiszteréről van szó, akitől azt kérdezték, hiszi-e, hogy rituális gyilkosság történt?
– Ó – felelt Andrássy –, eziránt semmi kétség nincs, ez bebizonyított, erről vitatkozni sem lehet.
– Hát akkor miért mentették fel a bűnösöket?
– Azért, mert az elítélést követő napon a nép valószínűleg húszezer zsidót agyonütött volna s akkor ki adjon nekünk pénzt, ha nincsenek többé zsidóink?
– Íme – folytatta Schneider –, ez a tiszaeszlári felmentő ítélet magyarázata.
Erre felkiáltottak a baloldalon:
– Kinek mondta ezt Andrássy?
Erre Lichtenstein Lajos herceg felállva válaszolt:
– Én vagyok az, akinek mondta.”

Ha pedig végül valakinek netán e két példa sem volt eléggé meggyőző, annak figyelmét ismételten felhívjuk az AlterNet videofelvételére, amelyből egyértelműen kiderül, hogy amikor 2011. augusztus 18-án Jeruzsálem belvárosában a Ramade Szállóban vezető rabbik tüntettek egy főrabbi által írt könyv kiadása mellett, amelyben az a „gój”-ok, közülük különösen az ártatlan gyermekek s családok meggyilkolásának jogosságát fejtegette.

Megtudtuk tőlük, akár életük árán is ellen kell állniuk mindazoknak köreikből, akik a „gój”-okra, azaz minden nem közéjük születettre elmondandó húsvéti átokimájukat nem mondják el, így „nagyon-nagyon különleges körülmények között meg van engedve gyermekek legyilkolása is”, ezzel elismerve, igenis követnek el rituális gyilkosságokat. De erről nyilatkozni életveszélyes, csak suttogva ismerhető el: „Hogyne tudnánk, mi történt Tiszaeszláron, de erről hallgatnunk kell, nehogy nagyobb baj legyen!”.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat