HunHír.info

2018. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Temerini magyarellenesség: Őrizetben öt szerb gyűlölködő

2013. február 11. 12:13
Hunhír.info

Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy a szombati temerini magyarellenes támadással kapcsolatban előállított a helyi kapitányságra és őrizetbe vett öt embert - jelentette a vajdasági média.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Az öt szerbet garázdasággal vádolják, mert sörösüvegekkel támadtak három kiskorú magyarra. A magyarok egy barátjuk szüleinek házában kerestek menedéket, de a 19 és 23 év közötti támadók téglákkal betörték a ház ablakait - írta vasárnap a VajdaságMa délvidéki hírportál.

A lap egy nappal korábban beszámolt arról, hogy szombatra virradóra utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt, akik a túlerő és a röpködő sörösüvegek elől a közelben lakó barátjuknál kerestek menedéket. A támadók a bent tartózkodók magyar anyját szidva először a redőnyön dörömböltek, majd elmentek. Rövidesen mintegy tíz főre erősödve visszatértek, és téglákkal, kövekkel betörték a ház redőnyét és ablakait. Tégladarab találta el az egyik magyar fiatalt is, de szerencsére nem okozott nagyobb sérülést. A család feljelentést tett a rendőrségen.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke egy vasárnap kiadott közleményében figyelmeztetett: az újabb temerini incidens is azt támasztja alá, hogy az illetékes állami szerveknek határozottan és gyorsan kell intézkedniük a biztonsági helyzet romlásának megakadályozása érdekében. Ha ezeket az incidenseket egyesek félvállról veszik, netán figyelmen kívül hagyják, az aggasztó következményekkel járhat - tette hozzá.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) felszólította a szerb belügyminisztériumot, hogy növelje a Temerinben szolgálatot teljesítő rendőrök számát, és állja útját a további incidenseknek. A közleményben emlékeztetik Ivica Dacic szerb miniszterelnököt korábbi felszólításukra, miszerint a belügyminiszternek le kell mondania a Vajdaságban megromlott biztonsági helyzet miatt. "Nem elég előállítani a verekedésért felelős személyeket, meg is kell akadályozni a verekedéseket. Senkinek sem szabadna rettegnie az utcán maga vagy gyermekei biztonságáért" - áll a közleményben, amelyben emlékeztetnek arra, hogy fokozott rendőri jelenléttel 2011 őszén megállították az erőszakhullámot.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat