HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Temerini magyarellenesség: Őrizetben öt szerb gyűlölködő

2013. február 11. 12:13
Hunhír.info

Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy a szombati temerini magyarellenes támadással kapcsolatban előállított a helyi kapitányságra és őrizetbe vett öt embert - jelentette a vajdasági média.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az öt szerbet garázdasággal vádolják, mert sörösüvegekkel támadtak három kiskorú magyarra. A magyarok egy barátjuk szüleinek házában kerestek menedéket, de a 19 és 23 év közötti támadók téglákkal betörték a ház ablakait - írta vasárnap a VajdaságMa délvidéki hírportál.

A lap egy nappal korábban beszámolt arról, hogy szombatra virradóra utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt, akik a túlerő és a röpködő sörösüvegek elől a közelben lakó barátjuknál kerestek menedéket. A támadók a bent tartózkodók magyar anyját szidva először a redőnyön dörömböltek, majd elmentek. Rövidesen mintegy tíz főre erősödve visszatértek, és téglákkal, kövekkel betörték a ház redőnyét és ablakait. Tégladarab találta el az egyik magyar fiatalt is, de szerencsére nem okozott nagyobb sérülést. A család feljelentést tett a rendőrségen.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke egy vasárnap kiadott közleményében figyelmeztetett: az újabb temerini incidens is azt támasztja alá, hogy az illetékes állami szerveknek határozottan és gyorsan kell intézkedniük a biztonsági helyzet romlásának megakadályozása érdekében. Ha ezeket az incidenseket egyesek félvállról veszik, netán figyelmen kívül hagyják, az aggasztó következményekkel járhat - tette hozzá.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) felszólította a szerb belügyminisztériumot, hogy növelje a Temerinben szolgálatot teljesítő rendőrök számát, és állja útját a további incidenseknek. A közleményben emlékeztetik Ivica Dacic szerb miniszterelnököt korábbi felszólításukra, miszerint a belügyminiszternek le kell mondania a Vajdaságban megromlott biztonsági helyzet miatt. "Nem elég előállítani a verekedésért felelős személyeket, meg is kell akadályozni a verekedéseket. Senkinek sem szabadna rettegnie az utcán maga vagy gyermekei biztonságáért" - áll a közleményben, amelyben emlékeztetnek arra, hogy fokozott rendőri jelenléttel 2011 őszén megállították az erőszakhullámot.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat