HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Bayer, a léc, meg a kulturkampf

2012. december 18. 10:58
Kostás Roland - Hunhír.info

"A nagy baloldali kultúrkampf része az is, ami a Nemzeti Színház körül zajlik. Miképpen tudni lehetett előre, hogy az előző kormány regnálása alatt Alföldi fog nyerni, úgy most sem okozott túl nagy meglepetést Vidnyánszky győzelme. És akkor mi van?"

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

"A nagy baloldali kultúrkampf része az is, ami a Nemzeti Színház körül zajlik. Szögezzük le mindjárt az elején: Alföldi Róbert nagyon tehetséges ember. Az általa rendezett Ember tragédiája minden idők egyik legjobb színpadi adaptációja. Alföldi nélkül nincs magyar színházi kultúra. De most lejárt a mandátuma, és a kormány (a rusnya »hatalom«, az »embertelen diktatúra« és a többi) kiírta a pályázatot, amelyen Vidnyánszky Attila nyert.

Miképpen tudni lehetett előre, hogy az előző kormány regnálása alatt Alföldi fog nyerni, úgy most sem okozott túl nagy meglepetést Vidnyánszky győzelme. És akkor mi van? Vidnyánszky alkalmatlan? Tehetségtelen? Buta? Nem ért hozzá?

Szó sincs erről. Vidnyánszky tehetséges, alkalmas és ért hozzá. Számos rendezés bizonyítja mindezt. De Vidnyánszky nem az ő emberük. Tehát pusztulnia kell. Bármi áron. Vidnyánszkyt emberileg akarják majd kicsinálni, és nem fognak válogatni az eszközökben. S ez mindaddig így lesz, ameddig egyszer, legalább az életben egyszer nem kapnak majd egy olyan válaszlépést, amelyet nem fognak elfelejteni sohasem.”

Bayer Zsolt - Magyar Hírlap

Hunhír.info kommentár:

Bayer Zsoca igazán nyithatna egy színházat, vagy repülő cirkuszt Lájtos jobbos szájkarate megnevezéssel. Mert megint miről van szó. Kicsit alföldizünk, akinek nem a tehetségével van a baj, hanem hogy rossz erők szolgálatába állíttja. Kicsit kulturkampfozunk, aztán kicsit fenyegetünk, de arra kurvára vigyázunk, hogy ne sértsük meg senki érzékenységét, mert az ő lelkük rezdülése ma Magyarországon a zsinórmérték. Ha ez így megy, és a gazdáid úgy dorombolnak nekik, mint eddig, Zsoltika, addig a válaszlépés lebegtetése csak egy Reni tabletta a háborgó gyomornak. Amíg Orbán szavaival élve nem lesznek agyagba döngölve, - mert hiába zuhannak bele a pöcegödörbe, mindig ki és magasabbra másznak - addig nem ez a kulturkampf lesz a végső, sőt, a választások közeledtével ez csak a kezdet. De az, csalfa, vak remény, hogy a döngölő döngölni fog. Nem, mert nem meri, nem tudja. Helyette marad a dorombolás, a nyávogás, a hűség, az alázatosság, és a jó szolgaság bizonygatása.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat