HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Bayer, a léc, meg a kulturkampf

2012. december 18. 10:58
Kostás Roland - Hunhír.info

"A nagy baloldali kultúrkampf része az is, ami a Nemzeti Színház körül zajlik. Miképpen tudni lehetett előre, hogy az előző kormány regnálása alatt Alföldi fog nyerni, úgy most sem okozott túl nagy meglepetést Vidnyánszky győzelme. És akkor mi van?"

Magyar Menedék - Grandpierre

"A nagy baloldali kultúrkampf része az is, ami a Nemzeti Színház körül zajlik. Szögezzük le mindjárt az elején: Alföldi Róbert nagyon tehetséges ember. Az általa rendezett Ember tragédiája minden idők egyik legjobb színpadi adaptációja. Alföldi nélkül nincs magyar színházi kultúra. De most lejárt a mandátuma, és a kormány (a rusnya »hatalom«, az »embertelen diktatúra« és a többi) kiírta a pályázatot, amelyen Vidnyánszky Attila nyert.

Miképpen tudni lehetett előre, hogy az előző kormány regnálása alatt Alföldi fog nyerni, úgy most sem okozott túl nagy meglepetést Vidnyánszky győzelme. És akkor mi van? Vidnyánszky alkalmatlan? Tehetségtelen? Buta? Nem ért hozzá?

Szó sincs erről. Vidnyánszky tehetséges, alkalmas és ért hozzá. Számos rendezés bizonyítja mindezt. De Vidnyánszky nem az ő emberük. Tehát pusztulnia kell. Bármi áron. Vidnyánszkyt emberileg akarják majd kicsinálni, és nem fognak válogatni az eszközökben. S ez mindaddig így lesz, ameddig egyszer, legalább az életben egyszer nem kapnak majd egy olyan válaszlépést, amelyet nem fognak elfelejteni sohasem.”

Bayer Zsolt - Magyar Hírlap

Hunhír.info kommentár:

Bayer Zsoca igazán nyithatna egy színházat, vagy repülő cirkuszt Lájtos jobbos szájkarate megnevezéssel. Mert megint miről van szó. Kicsit alföldizünk, akinek nem a tehetségével van a baj, hanem hogy rossz erők szolgálatába állíttja. Kicsit kulturkampfozunk, aztán kicsit fenyegetünk, de arra kurvára vigyázunk, hogy ne sértsük meg senki érzékenységét, mert az ő lelkük rezdülése ma Magyarországon a zsinórmérték. Ha ez így megy, és a gazdáid úgy dorombolnak nekik, mint eddig, Zsoltika, addig a válaszlépés lebegtetése csak egy Reni tabletta a háborgó gyomornak. Amíg Orbán szavaival élve nem lesznek agyagba döngölve, - mert hiába zuhannak bele a pöcegödörbe, mindig ki és magasabbra másznak - addig nem ez a kulturkampf lesz a végső, sőt, a választások közeledtével ez csak a kezdet. De az, csalfa, vak remény, hogy a döngölő döngölni fog. Nem, mert nem meri, nem tudja. Helyette marad a dorombolás, a nyávogás, a hűség, az alázatosság, és a jó szolgaság bizonygatása.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat