HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Pásztori Tibor Endre: Választás, avagy Erdély népe ellen elkövetett merénylet

Hírportálunk munkatársa menekítette ki Tőkést Romániából egykoron

2012. december 17. 11:15
Pásztori Tibor Endre - Hunhír.info

erdely250.jpgLejárt a szerepe, divatja véget ért: következmény a consequentia Erdély népe ellen elkövetett merénylet, politikai bűncselekmény. Látja az Úr külső magatartásunk legrejtettebb rugóit is. A mi népünk körében elterjedt hiedelem a néphit. A mostaniak után következő vágyát, a jövendő boldogságát jósolja meg az időjárásról a csízió; és „Fehér selyem, csipkés szélű, drága kicsi kendő”-ről és a” Hétpettyes katicabogár”-ról a feliratos falvédő, és végül az erdélyi magyarság tragédiájáról a hétfogásos világjáró szélhámos, Tőkés László.

Magyar Menedék - Raffay

Mert hát, emberek elől annyira-amennyire eltitkolhatjuk, mi lakik a szívünkben, sőt megtéveszthetjük őket közönyös („Közlöny”-ös!) vagy álnok indulatot takargató, szíves szavainkkal, önző indulatok szülte, de a másokon segíteni akarás köntösébe bújtatott tetteinkkel. Istent azonban nem lehet rászedni. Ő belát szívünk legfenekére. Fürkésző tekintete előtt lelkünknek még a magunk által sem ismert mélységei is föltárulnak. Bölcs és tiszta látása szerint ítél meg bennünket. A megítélés pedig csak elítélés lehet. Jaj nekünk, ha idejekorán oda nem adjuk a magunk megromlott, önző szívét az Úrnak, hogy tisztogassa, újítsa meg s fakasszon belőle előtte is megállható indulatokat és cselekedeteket.

Úgy 1925 december közepén meghalt Lengyelországban egy igen gonosz és gazdag grófné, aki különösen alárendeltjeit fösvénységével és kegyetlenségével holtra gyötörte. Vagyonát a kolostornak hagyta, mely hálából pompás ércsíremléket állíttatott és amelyen magasztaló szavakkal jegyezték a kegyes adományt. Másnap belecsapott a villám a síremlékbe s úgy összerombolta, hogy a fölírásból csak betűk maradtak; összeolvasva ezt az értelmet adták: Elítéltetett! A példázódás lehet afféle igaz beszéd, vagy félszeg vigasztalás.

Csak magyarázkodni ne kezdjen az, aki a rajtam esett igazságtalanság idején szándékosan félretájékoztatta a megye magyarságát, gyilkos mámorral „bölcsen” tanácsolta a fájdalmamat szítókat, akik kéjelegtek és a Háromszék napilap hasábján gyümölcsöztethették személyem ellen való minden gyűlöletüket. De az Úr mindig küldött valakit, aki állhatatosan és szeretettel foglalkozott velem a gyűlölethadjárat dacára. Azt mondják: az idő a legjobb orvos, minden sebet behegeszt. A legjobb orvos az Úr, aki kiválasztja eszközét annak a számára, akit meg akar menteni.

Igaz beszéd: „... Az eb visszatért a saját okádására...” (II.Pét:22) Nem szép szavak, de széppé teszi őket a Bibliának szent jellegét megadó egyik tény: örök igazsága. Vagyis, ami igazság volt hajdanában, az igazság ma is és a jövőben is az marad. Sajnos, mindig akadtak a keresztyének között, - talán szemléltető és elrettentő tanulságul – akik elhagyták „első szeretetüket”, és ezzel a lejtőre lépvén, az úgymond sértődöttségből egyéni érvényesülés ambíciójával, teljesen kiestek a kegyelemből és visszaembertelenedtek. A régi bűnök elölről kezdődtek, - akár mint püspök, - nagyobb pohár, „ártatlan tréfa”, léha és kétértelmű beszéd, a volt lelkésztársak megvetése, feljelentése, hiteltelen politika, jogtalan eltulajdonítás stb., de mindig mélyebbre jutva a lejtőn...

A Szentírás az ebbel példázza azoknak cselekedeteit, akik a kegyelemből is kiesnek. Ezekről mondja, hogy állapotuk gonoszabb lesz az elsőnél, elvesztették az Úrral való összeköttetést, a világban még boldogtalanabbak. „Lejárt a nagy választás, előtte zajlott az elmúlt 22 esztendő legvéresebb magyar-magyar csatája. Kitalálták az angolkeserű erdélyiesített verzióját, a 6:3-t, mely az utóbbi évek legnagyobb romániai politikai szélhámossága volt. Agymosás, lebutítás, hasduma és pofátlan hazugság...” (Karda Zoltán)

Tőkésről még annyit, hogy az ő István bátyja és Tubák Csaba barátja tőlem, a Bürkösi Református Egyházközség parókiájáról szöktek ki Romániából.

Majd, mint igazgatótanácsos védelmembe vettem az akkori egyházi főhatóságnál. Most azt szeretném kifürkészni, hogy van-e még kegyelem, van-e még bocsánat az embertárs segítségére?

Ne feledd: az Úr akaratát rajtunk, embereken keresztül viszi véghez!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat