HunHír.info

2017. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Zsidó örömujjongás: üdvözlik a velük szembeszálló Williamson püspök kizárását a Szent X. Piusz Papi Testvériségből

2012. október 25. 11:00
Ifj. Tompó László - Hunhír.infoAlighogy 2012. október 24-én hivatalosan közölte a Szent X. Piusz Papi Testvériség, hogy a háttérhatalom történelmi hazugságaival gyakorta szembeszálló brit konzervatív katolikus püspököt kizárja soraiból, nyilatkozott a Zsidó Világkongresszus, a World Jewish Congress elnöke, Ronald S. Lauder, mondván, üdvözli a döntést, még akkor is, ha ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Felvetődik a kérdés, hogy először is mi közük van nekik a katolikus világ belügyeihez, másodszor, hogy a Marcel Lefebvre (1905-1991) francia érsek által a katolikus hit védelmére és továbbadására alapított Szent X. Piusz Papi testvériség, a Fraternitas Sacerdotalis Sanctii Pii X (FSSPX) elöljárósága miért engedett megfeleléskényszerüknek azzal, hogy pont azt a főpásztort büntette meg kiközösítésével, aki intelligenciájával és karizmatikusságával egyike a Katolikus Egyházba (Dietrich von Hildebrand szavaival) trójai falóként behatolt szabadkőműves liberalizmus és cionista imperializmus elleni küzdelem vezéralakjainak?A kereszténységhez, különösen a katolicizmushoz körömszakadtig ragaszkodók az utóbbi kérdésre joggal várnak választ a kiközösítésről való közlemény kiadójától, egyben az FSSPX általános elöljárójától, Bernard Fellay püspöktől, ugyanis még ha politikai-történelmi kérdésekben netán nem is ért egyet vele (kiváltképpen egész világot bejárt, az auschwitzi gázkamrák létére és a második világháború zsidó áldozatainak számára vonatkozó álláspontjával), ez még aligha ok a vele szembeni végzetes eljárására, amelyre kizárólag akkor kerülhetne joggal sor, ha az érintett dogmatikailag tévedne és ragaszkodna ahhoz.

Ez azonban sohasem történt meg, az annál inkább, hogy az FSSPX valamennyi papjánál nagyobb intellektualizmussal és karizmatikussággal kongatta meg a vészharangot mindig, de különösen is 1988, Marcel Lefebvre érsek általi püspökké szentelése óta, amiért a Második Vatikáni Zsinat kétértelműségei, annak vezető teológusainak a liberalizmussal való kacérkodása következtében hovatovább már a templomokat és a szemináriumokat is páholyokká akarják átalakítani, melyekben egyre nyíltabban hirdethetik a Róma által egykor elítélt elveket, főként a deizmust, a panteizmust, az agnoszticizmust és a szekularizmust.

Mindenesetre válaszoljon Fellay bármit is iménti kérdésünkre, annyi bizonyos, hogy Williamson méltó követője az FSSPX megalapítójának, Lefebvre érseknek, hiszen ő is megfogadta Szent Pál Timóteusnak írt intelmét: 'Eljön az idő, amikor az egészséges tanítást nem hallgatják szívesen, hanem saját ízlésük szerint szereznek maguknak tanítókat, hogy fülüket csiklandoztassák. Az igazságot nem hallgatják meg, de a meséket elfogadják. Te azonban maradj mindenben meggondolt, viseld el a bajokat, teljesítsd az evangélium hirdetőjének feladatát, töltsd be szolgálatodat.' (2 Tim 4, 3-5.)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat