HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Vona szerint még megérhetjük, hogy kimondja a bíró: Atilla rablóvezér volt

2012. szeptember 27. 18:35
Hunhír.info

vona081023.jpgA Horthy szobrot meggyalázó Dániel Péter ügyében hozott vérlázítóan kettős mércés, elfogadhatatlan ítéletet hatalmas örömmel fogadta a Magyarországot uraló liberális médiahatalom, a Jobbik viszont minden rendelkezésre álló eszközzel nekiment az emberek millióinak érzékenységét sértő döntésnek. Megszólalt Vona Gábor pártelnök, valamint a párt szakpolitikusa, Szávay István is.

Menedék - Pálfi

Ma több millió magyar számára Horthy Miklós szobrának meggyalázása a huszadik századi történelmünk egyik, ha nem a legnagyobb alakjának, az Ő emlékének a megbecstelenítése. A számomra is. Innentől kezdve vegyem úgy, hogy a bíróság az egyik szobor megrongálása esetén megengedőbb, mint a másiknál? És vegyem úgy, hogy ezzel a bíróság lezárta a Horthy-vitát? Hogy ezennel eldöntötte, hogy Ő egy negatív alakja volt a történelmünknek? Hogy a Jobbik ne is próbálja 2013-at Horthy-évvé nyilváníttatni? Sajnos ezeket a mondatokat nem lehet másképp értelmezni.
Erre lehet azt mondani: na, itt álljunk meg! Eddig és ne tovább! Ha van még Magyarországon a jogállamnak morzsája, akkor ennek a bírónak bíróság elé kellene állnia. Még mielőtt az egyik hozzá hasonló holnap egy ítéletében ki nem mondja, hogy Atilla rablóvezér volt, Szent László kezéhez pedig sok vér tapad - fogalmazott a siófoki bíró ítélete kapcsán a Jobbik elnöke.

Szávay István, a párt szakpolitikusa az ítélet kapcsán kijelentette: nevetségessé teszi az egész ügyet, hogy a bíró hangsúlyozta, Horthy Miklós történelmi szerepének a megítélése nem a bíróság feladata. Mindezek betetőzéseként Kovacsics István, bíró közölte: a Horthy rehabilitására irányuló törekvések ellentétesek a kárpótlási törvények szellemiségével, aláássák a múlt bűneivel kapcsolatos társadalmi közmegegyezést.

Szávay felhívta a figyelmet: ez a döntés ékes bizonyítéka annak, hogy ugyanígy szükséges lenne a Jobbik által nemrég javasolt és az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága által elvetett Horthy – év megtartása 2013-ban, annak érdekében, hogy ne születhessenek ilyen ítéletek, és annak érdekében, hogy leszámoljunk ezekkel a marxista, kommunista dogmákkal és Horthy Miklós végre a helyére kerülhessen a magyar történelemtudományban és a társadalmi közgondolkodásban.

Mint ismert, a siófoki bíróság nevetséges ítélettel jutalmazta a kipás bolond festékes akcióját, a bíró politika véleményt fűzött a döntéséhez.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat