HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Bertha Szilvia: Álom

2012. szeptember 02. 17:30
Hunhír.info

A kormány nap, mint nap új és újabb tervekkel áll elő. Ez nem lenne gond akkor, ha a korábbi terveikből bármi jó is megvalósulna. Nem véletlenül fogalmaztunk úgy, hogy „bármi jó”. Ugyanis ezeknek a terveknek közös jellemzője, hogy belőlük a rossz dolgok szinte mind megvalósulnak, ezek azonban egyáltalán nem visznek minket közelebb a jóléthez, az ország válságából való kilábalásához.

Menedék - Pálfi

Sőt, úgy tűnik, hogy egyre inkább a mélybe taszítanak, hiszen a nyár végén megjelent adatok is azt támasztják alá, hogy vagy a kormányzati tervek, vagy megvalósításuk erősen közrejátszanak a gazdaság mélyrepülésében.
Itt rögtön megemlékezhetünk az első Széll Kálmán tervről, amely valószínűleg gyorsasági rekorder a megbukott kormányzati tervek képzeletbeli versenyében. Sajnos az egyik alapját jelentő Magyar Munka Terv jó néhány pontját sikerült a kormánynak –pár kompromittálódott szakszervezet hathatós segítségével –megvalósítania. Ilyen például az új munkatörvénykönyvének csúfolt rabszolgakódex. Ennek „eredményeit” egyre inkább tapasztaljuk és a java, a keserű ébredés valószínűleg még hátra van.

A kormányzati tervhivatal most ismét kiböffentett egy új ország –és világmegváltó tervet, amely nem más, mint a „Wekerle Terv, a magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája.” Ez egyáltalán nem vicc, ez ugyanis az terv címe. Miután a kormányfő megnyilvánulásai szerint számára – a Videoton kupaszereplésén kívül - jelenleg legfontosabb a munkahelyteremtés és a munkahelymegőrzés, ezért rögtön olvassunk bele a brosúra munkahelyteremtéssel foglalkozó részébe. A kőkemény másfél oldal rögtön belecsap a lecsóba. Nem elégszik meg a hazai munkaerő-piaci problémák megoldásának lehetséges módozataival, hanem egyből az egész Kárpát-medencét, mint egységes munkaerőpiacot képzeli el. A mindig rosszra gondolók azt is hihetnék, hogy a Kárpát-medence trianoni utódállamain, a képzeletbeli revansot azzal akarja elérni a kormány, hogy exportálja azokat az ötleteit, amelyek nálunk már megbuktak. Ez nem így van, de a Wekerle Terv pármondatos, teljesen kidolgozatlannak tűnő részei olyannyira általános gondolatokat fogalmaznak meg, amelyek nem méltók a névadó munkásságához. Arról már nem is beszélve, hogy a kormány jelenlegi munkahely-teremtési politikája óriási ellentmondásban áll a tervben szereplő, elsősorban a szakképzésre, a jól képzett munkaerőre épülő elgondolásokhoz képest.
Míg Wekerle Sándor valóban gondolkodhatott az egységes Kárpát-medence gazdaságának folyamatos fejlesztési stratégiájában addig a jelenlegi utódoknak csak az álmodozás maradhat. Nemcsak a számunkra kedvezőtlen politikai tényezők miatt, hanem azért, mert a hitelezők és az unió által gúzsba kötött magyar gazdaság még ilyen földrajzi léptékben is erős versenyhátrányban kezd kerülni a szomszéd államokkal szemben. Először a megcsonkított országunkban kellene az elkeserítő helyzeten javítanunk, hogy ilyen szépeket tudjunk álmodni. Egyelőre azonban úgy néz ki a dolog, hogy valakinek az édes álmodozás, másoknak a keserű ébredés jut.

A szerző foglalkoztatáspolitikus, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat