HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Gyöngyösi : nincs nyár, hogy Zuroff ne találná meg Magyarországon a legnagyobb náci bűnöst

2012. július 18. 17:56
Hunhír.info

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint felháborító Magyarország külföldi segédlettel folyó lejáratása a vélt és mesterségesen gerjesztett antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében. A politikus szerdán Budapesten kijelentette: úgy tűnik, hogy nyár nem telhet el anélkül, hogy Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője ne találná meg Magyarországon a legkeresettebb és legnagyobb náci bűnöst.

Menedék - Pálfi

A politikus, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke a Csatáry-üggyel kapcsolatban azt mondta, úgy tűnik, hogy nyár nem telhet el anélkül, hogy Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője ne találná meg Magyarországon a legkeresettebb és legnagyobb náci bűnöst”. Tavaly Képíró Sándor állt bíróság elé, és első fokon bizonyítékok hiányában felmentették – emlékeztetett a hírportálunk által részletesen végigkövetett eseménysorozatra. (Az ügyet nem lehetett tovább vinni, és és igazságot szolgáltatni jogerősen is Képírónak, mert a gyűlöletzsidók a halálba hajszolták a hős csendőr századost.)

Gyöngyösi Márton kritikus éllel idézte fel: A kettős mércés Bernard Valéro francia külügyi szóvivő hétfőn úgy nyilatkozott, Csatáry Lászlónak a bíróság előtt kell felelnie tetteiért. Gyöngyösi leszögezte: Franciaországnak nem ezzel az üggyel kellene foglalkoznia, hanem a saját múltjával kellene szembenéznie, hiszen míg 1942-től 1945-ig a francia rendőrök és csendőrök is segédkeztek a deportálásokban, a II. világháború után az országban csak egy ítélet született emberiesség elleni bűncselekmények miatt. Ezzel szemben Magyarországon több mint 27 ezer elmarasztaló ítéletet hoztak a népbírósági perekben 1945 és 1949 között, többet, mint a tengelyhatalmakban összesen – közölte.

A politikus feltette a kérdést: remélhetőleg nem a Külügyminisztérium szokásos szolgalelkű visszafogottsága az oka annak, hogy késlekedik megszólalni az ügyben.

Gyöngyösi ismételten elfogadhatatlannak tartotta, hogy Áder János köztársasági elnök a héten látogatást tesz Izraelben, miután mint elhangzott, Kövér László házelnök persona non grata lett az országban a Nyirő-ügy miatt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat