HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

Bejelentéssel élt Szalay László a Csatáry-ellenes tüntetés miatt

2012. július 18. 16:42
Szalay László - Hunhír.info

csatary-laszlo.jpg"Tudomásom szerint a hétfői, Csatáry László elleni hajsza nem volt bejelentett rendezvény. A Jagelló úti akció biztosan nem volt bejelentve, hiszen a helyszín nap közben módosult. Álláspontom szerint jelen esetben gyülekezési joggal való visszaélés történt, bejelentésem alapján tehát ennek a törvénysértésnek a kivizsgálását is kérem a T. Rendőr-főkapitányságtól. Jelzem, hogy az említett „rendezvény” spontán tüntetésnek nem minősíthető, hiszen a szervezés a fészbukon, az interneten történt, s mint említettem, az akciónak bizonyítható módon nyolc szervezője volt" - fogalmaz rendőrségi bejelentésében Szalay László. A rendőrséghez címzett levelét alább közöljük.

Magyar Menedék - RaffayBudapesti Rendőr-főkapitányság
brfk@budapest.police.hu

Tárgy¨bejelentés törvénysértés gyanúja miatt


Alulírott Szalay László magyar állampolgár törvénysértés gyanúja miatt az alábbi

b e j e l e n t é s s e l

élek, s kérem, bejelentésemre érdemi választ adni szíveskedjenek.


Folyó év július 16-án, hétfőn, 12 óra 33 perckor jelent meg az alábbi közlemény a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) honlapján (lásd 1. számú melléklet):„Tartóztassák le Csatáry Lászlót

Csatáry László 15.700 zsidó Auschwitzba történő deportálásában működött közre a második világháború idején az egyik kassai gyűjtőtábor parancsnokaként.

Csatáryt a náci bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ a világ legkeresettebb háborús bűnösének tart.

Követeljük letartóztatását!

Gyertek tiltakozásképp összebilincselt kézzel ma (július 16. hétfő) délután, 17:30 órára, Csatáry László házához: Budapest XII. ker., Győri út 3. szám és követeljük együtt a letartóztatását! (Bilincseket biztosítunk, ha nem tudtok hozni.)

Szükségünk van a segítségedre!

Ez az utolsó esélyünk arra, hogy igazságot szolgáltassunk az áldozatok emlékének.

Adjátok tovább a hírt, osszátok meg az eseményt és gyertek!”

Ugyanez a szöveg ugyanebben az időben felkerült a fentebb említett vallási csoportozat fészbuk oldalára is (lásd 2. számú melléklet).

A felhívás kiadásakor Csatáry László nem állt körözés alatt, nem gyanúsította meg a nyomozó hatóság bűntett elkövetésével, valós vagy vélt lakcímének nyilvánosságra hozatala tehát álláspontom szerint személyiségi jogot sértett.

A különös akció ötlete azonban nem a Mazsihisz „érdeme”: július 16-án, hajnalban bukkant föl a fészbukon egy szűk csoportozat ezzel a névvel: „Tartóztassák le a Náci Csatary Lászlót!! – Arrest the Nazi Laszlo Csatary NOW!!” A fészbuk oldal szerint a szervezők néhány óra alatt közel tízezer embernek küldtek meghívót, s a nap folyamán mintegy 250 meghívott jelezte vissza részvételét a fentebb ismertetett „rendezvényen”.Az említett fészbukos társaság felhívását – amelyet, mint fentebb jeleztem, a Mazsihisz nevű képződmény is támogatott (lásd 1. és 2. melléklet) – tettek követték. Az írott és hangképes beszámolókból is tudjuk, hogy egy néhány tucat főből álló csoport a megadott címen kereste Csatáry Lászlót, majd új címre, a közeli Jagelló út 4/a. szám alatti házhoz vonultak. Az interneten is látható felvételek szerint a csoport tagjai a budai társasházban köznyugalmat sértő módon viselkedtek, Csatáry László ajtajára mindenféle papírokat ragasztottak - hogy csak egyetlen cselekményüket említsem. Meggyőződésem szerint a Csatáry után hajszát folytató, Budán grasszáló csoport tevékenysége többek között garázdaságnak és zaklatásnak minősül, az említett csoportozat tehát törvénysértő módon lépett fel.

Az MTI hírében is szerepelt, hogy ennek az akciónak a hátterében a European Union of Jewish Students (EUJS) nevű képződmény állt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag külföldi zsidó diákok követték el a törvénysértést.

A „Tartóztassák le a Náci Csatary Lászlót!!” nevű fészbuk oldal a törvénysértő akció után eltűnt. Én azonban még idejében elmentettem az oldalt, rajta a szervezők névsorával (lásd 3. és 4. melléklet).
A szervezők névsorát az alábbiakban közlöm:

Deborah Abisror Brüsszelből;
Anita Bakula, a Zsidó Diákok Európai Szövetségének alelnöke,
Jane Braden-Golay Zürichből;
Deák Andrea, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület ügyvezetője;
Andi Gergely – közelebbi adatot fészbuk oldala nem tartalmaz;
Victoria Godik – közelebbi adatot fészbuk oldala nem tartalmaz;
Gabriella Horowitz Oregonból;
Elie Petit Párizsból.A szervezők többsége nehezen azonosítható be, Deák Andrea azonban, a Mazsike ügyvezetője könnyen elérhető, ő biztosan meg tudja adni a további szükséges felvilágosításokat (lásd 5. melléklet). Biztos vagyok abban, hogy a Mazsihisz nevű vallási csoportozat vezetői is tájékoztatást tudnak adni arról, kitől kapták a honlapjukon törvénysértő módon közzétett, fentebb idézett közleményt.

A fentebb előadottakhoz annyit fűznék hozzá, hogy tudomásom szerint a hétfői, Csatáry László elleni hajsza nem volt bejelentett rendezvény. A Jagelló úti akció biztosan nem volt bejelentve, hiszen a helyszín nap közben módosult. Álláspontom szerint jelen esetben gyülekezési joggal való visszaélés történt, bejelentésem alapján tehát ennek a törvénysértésnek a kivizsgálását is kérem a T. Rendőr-főkapitányságtól. Jelzem, hogy az említett „rendezvény” spontán tüntetésnek nem minősíthető, hiszen a szervezés a fészbukon, az interneten történt, s mint említettem, az akciónak bizonyítható módon nyolc szervezője volt.

Jelen bejelentésemet a mellékletek miatt elektronikus formában küldtem el. Amennyiben igényli a T. Rendőr-főkapitányság, bejelentésemet postai úton is megküldöm, a szükséges személyes adatok feltüntetésével.

Várom megtisztelő válaszukat, s megalapozott gyanú esetén a szükséges eljárás megindítását.

2012. 07. 18.

Tisztelettel:

Szalay László
magyar állampolgár

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat