HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Hunhír olvasó: Ausztrália egerei, avagy gondolatok egy nagy horderejű bűnügy kapcsán

2012. július 17. 10:42
Hunhír.info

Hol volt, hol nem volt, történt egyszer, nem is olyan régen, hogy az ausztrál gazda befejezte az aratást. Magtárakba hordta a sok szép, fényes-szemű gabonát. Örült a szíve, csak úgy gyönyörködött a kövér búzában.

Menedek - Engdahl

Hát látta ám egy nap, hogy egerek szaladgálnak ki-be a raktár körül. Mit volt mit tennie, lerakott néhány egérfogót. Megcsapott sok egeret a fogó, a gazda egész megnyugodott. De korai volt a nyugalma. Néhány nap múlva még több egeret látott. Akkor még több egérfogót tett a sarokba, és elment a szomszéd tanyára, hogy tanácsot kérjen a komájától. Hát mit lát ott? A másik gazda magtára is tele volt egérrel, meg annak a szomszédjáé is, és épp akkor jött egy harmadik gazda, hogy nála is csak úgy hemzsegnek az egerek. Akkor egyet gondoltak a gazdák, és beszereztek jó sok macskát.

Igen ám, de addigra olyan sok lett az egér, és úgy felbátorodtak, hogy megtámadták és elűzték a macskákat, azok pedig hanyatt-homlok elmenekültek.

Erősen törték a fejüket a gazdák, meg szomorkodtak is erősen, mert tudták, hogy az idei termést sehogy se lehet már megmenteni. És amikor az egerek kijöttek a magtárakból és elindultak a lakóházak felé, döntésre jutottak.

Olajat vettek, szorosan bezárták a magtárak ajtaját, körbelocsolták az olajjal a magtárakat, és meggyújtották. Egyazon napon, minden gazda, ugyanabban az órában.

És ahogy egetverő ropogással lángoltak a magtárak, a gazdák szíve bizony megesett a szegény egereken. Mert a gazda az ég alatt élő minden egyes teremtményt szeret, kicsit is és nagyot is, hasznosat is és az olykor haszontalant is. De a gazda azt is tudja, hogy az ég alatt rendnek kell lennie, és ha nagyon felborul a rend, akkor bizony fájdalmas dolog a rendrakás.
Gazda pedig csakis az lehet, aki ismeri a rendet és a rendfenntartás módját, aki ismeri az eke és a borona vasfogát, jól bánik a szárral, a zablával és az ostorral, aki égigérő tüzet is tud gyújtani, lángba borítva tarlót, hulladékot, és ha kell, még a saját magtárát is.

Isten azt hitte, hogy rátermett gazdák vagyunk, ezért ránk bízta a Földet. Nem a dologtalan élősködők pátyolgatását, meg a hivatalokat meg a bankokat meg a szociális ellátó rendszeri osztogatásokat bízta ránk, nem. Hanem magát azt a föld-darabot, ahova kit-kit letett.
Hogy feledkezhettünk meg erről???

Amit itt most elmeséltem, igaz történet, 19 évvel ezelőtt, 1993-ban így intézték el a túlszaporodott kártevőket az ausztrál gazdák. Aki nem hiszi, járjon utána.

Egy mezőgazdász olvasó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat