HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Hunhír olvasó: Ausztrália egerei, avagy gondolatok egy nagy horderejű bűnügy kapcsán

2012. július 17. 10:42
Hunhír.info

Hol volt, hol nem volt, történt egyszer, nem is olyan régen, hogy az ausztrál gazda befejezte az aratást. Magtárakba hordta a sok szép, fényes-szemű gabonát. Örült a szíve, csak úgy gyönyörködött a kövér búzában.

Menedék - Pálfi

Hát látta ám egy nap, hogy egerek szaladgálnak ki-be a raktár körül. Mit volt mit tennie, lerakott néhány egérfogót. Megcsapott sok egeret a fogó, a gazda egész megnyugodott. De korai volt a nyugalma. Néhány nap múlva még több egeret látott. Akkor még több egérfogót tett a sarokba, és elment a szomszéd tanyára, hogy tanácsot kérjen a komájától. Hát mit lát ott? A másik gazda magtára is tele volt egérrel, meg annak a szomszédjáé is, és épp akkor jött egy harmadik gazda, hogy nála is csak úgy hemzsegnek az egerek. Akkor egyet gondoltak a gazdák, és beszereztek jó sok macskát.

Igen ám, de addigra olyan sok lett az egér, és úgy felbátorodtak, hogy megtámadták és elűzték a macskákat, azok pedig hanyatt-homlok elmenekültek.

Erősen törték a fejüket a gazdák, meg szomorkodtak is erősen, mert tudták, hogy az idei termést sehogy se lehet már megmenteni. És amikor az egerek kijöttek a magtárakból és elindultak a lakóházak felé, döntésre jutottak.

Olajat vettek, szorosan bezárták a magtárak ajtaját, körbelocsolták az olajjal a magtárakat, és meggyújtották. Egyazon napon, minden gazda, ugyanabban az órában.

És ahogy egetverő ropogással lángoltak a magtárak, a gazdák szíve bizony megesett a szegény egereken. Mert a gazda az ég alatt élő minden egyes teremtményt szeret, kicsit is és nagyot is, hasznosat is és az olykor haszontalant is. De a gazda azt is tudja, hogy az ég alatt rendnek kell lennie, és ha nagyon felborul a rend, akkor bizony fájdalmas dolog a rendrakás.
Gazda pedig csakis az lehet, aki ismeri a rendet és a rendfenntartás módját, aki ismeri az eke és a borona vasfogát, jól bánik a szárral, a zablával és az ostorral, aki égigérő tüzet is tud gyújtani, lángba borítva tarlót, hulladékot, és ha kell, még a saját magtárát is.

Isten azt hitte, hogy rátermett gazdák vagyunk, ezért ránk bízta a Földet. Nem a dologtalan élősködők pátyolgatását, meg a hivatalokat meg a bankokat meg a szociális ellátó rendszeri osztogatásokat bízta ránk, nem. Hanem magát azt a föld-darabot, ahova kit-kit letett.
Hogy feledkezhettünk meg erről???

Amit itt most elmeséltem, igaz történet, 19 évvel ezelőtt, 1993-ban így intézték el a túlszaporodott kártevőket az ausztrál gazdák. Aki nem hiszi, járjon utána.

Egy mezőgazdász olvasó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat