HunHír.info

2018. Magvető hava 15. nap, Táltos napja.

Vajdaság gyarmati státusban

2012. július 11. 20:18
Hunhír.info

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) szerint a szerbiai alkotmánybíróság döntése a vajdasági tartományi illetékességről szóló törvény kivizsgálása kapcsán, amelyet a Szerbiai Demokrata Párt kezdeményezett 2009-ben, egyenesen Vajdaság gyarmati szerepbe való taszítása, a tartományi képviselőház revüműsorrá minősítése, valamint a délvidéki polgárok munkájának és az ország fejlődéséhez való hozzájárulásának a semmibevétele.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A döntés, amely szerint a szóban forgó törvény 22 pontban is sérti Szerbia alkotmányát, nem más, mint egy 21. századi miloševići joghurtforradalom, egyetlen célja pedig Vajdaság amúgy is korlátozott jogköreinek és önrendelkezésének további megnyirbálása - fogalmazta meg markáns véleményét a Magyar Remény Mozgalom. Bizonyos megjegyzések formálisak, viszont teljesen abszurd az alkotmánybíróság azon álláspontja, hogy Vajdaságnak nem lehet külképviseleti irodája, míg bármelyik szerbiai városnak, pl. Nišnek és Kragujevacnak az EU-ban lehetnek - nehezményezi a délvidéki magyar párt.

Az MRM álláspontja, hogy nem a szóban forgó illetékességről szóló törvény pontjait kellene megváltoztatni, hanem éppen a szerbiai alkotmányt, amelyet pár éve olyan nacionalista nyomás alatt fogadtak el, amelynek még a polgárok általi meggyőző támogatottsága sem volt meg. Egy új alkotmány mindenekelőtt az ország regionalizálásának, esetleges föderalizálásának alapjait kell, hogy lefektesse, teret és lehetőséget adva Vajdaság minél szélesebb gazdasági, szociális és kulturális autonómiájához, amely a vidékünkön élő polgárok jobb életszínvonalát szolgálná - hangsúlyozza László Bálint, az MRM elnöke.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat