HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Vajdaság gyarmati státusban

2012. július 11. 20:18
Hunhír.info

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) szerint a szerbiai alkotmánybíróság döntése a vajdasági tartományi illetékességről szóló törvény kivizsgálása kapcsán, amelyet a Szerbiai Demokrata Párt kezdeményezett 2009-ben, egyenesen Vajdaság gyarmati szerepbe való taszítása, a tartományi képviselőház revüműsorrá minősítése, valamint a délvidéki polgárok munkájának és az ország fejlődéséhez való hozzájárulásának a semmibevétele.

Menedék - Baráthosi

A döntés, amely szerint a szóban forgó törvény 22 pontban is sérti Szerbia alkotmányát, nem más, mint egy 21. századi miloševići joghurtforradalom, egyetlen célja pedig Vajdaság amúgy is korlátozott jogköreinek és önrendelkezésének további megnyirbálása - fogalmazta meg markáns véleményét a Magyar Remény Mozgalom. Bizonyos megjegyzések formálisak, viszont teljesen abszurd az alkotmánybíróság azon álláspontja, hogy Vajdaságnak nem lehet külképviseleti irodája, míg bármelyik szerbiai városnak, pl. Nišnek és Kragujevacnak az EU-ban lehetnek - nehezményezi a délvidéki magyar párt.

Az MRM álláspontja, hogy nem a szóban forgó illetékességről szóló törvény pontjait kellene megváltoztatni, hanem éppen a szerbiai alkotmányt, amelyet pár éve olyan nacionalista nyomás alatt fogadtak el, amelynek még a polgárok általi meggyőző támogatottsága sem volt meg. Egy új alkotmány mindenekelőtt az ország regionalizálásának, esetleges föderalizálásának alapjait kell, hogy lefektesse, teret és lehetőséget adva Vajdaság minél szélesebb gazdasági, szociális és kulturális autonómiájához, amely a vidékünkön élő polgárok jobb életszínvonalát szolgálná - hangsúlyozza László Bálint, az MRM elnöke.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat