HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

„Bukta a Hősök terén, alig mentek tüntetni”

2012. június 18. 15:06
Szalay László - Hunhír.info

hosok_tere.jpgAz Amerikai Népszava (AN) nevű „szemetesláda” fanyalog. Tömegtüntetést vártak vasárnapra, s „bukta” lett a vége. Nem én mondom ezt, hanem az AN: a fenti címet ugyanis tőlük kölcsönöztem.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Vasárnapra egy fészbukos csoport ezzel a zengzetes címmel hirdetett tüntetést: „ELÉG VOLT! – Tüntetés a Horthy-kor restaurációja, az antiszemita, rasszista és homofób indulatok ellen”. A (szélső)baloldali média is írt a készülő rendezvényről, sőt egyes fórumok – például az atv nevet viselő tévécsatorna – már előre ittak a medve bőrére, s „tömegtüntetésről” vizionáltak. S mi lett az eredménye az „ELÉG VOLT!”-nak? Az AN válasza:

„Nem volt elég. A Horthy-korszak restaurációja ellen tüntetett több ellenzéki párt, civil szervezetek és mozgalmak, antifasiszta szimpatizánsok vasárnap a budapesti Hősök terén – legfeljebb néhány ezren; a Facebookon civilek által szervezett tüntetéssel egyidőben náci söpredék zajongott a tér túloldalán.”

Tényleg nem volt elég. Sokan voltak, de nem elegen. A hvg.hu szerint 1000-1500 antifasiszta nyüzsgött kis helyen, az MTI „mintegy” kétezer tüntetőről adott hírt. Hát ez tényleg nem tömeg. Ez csak elsöprő kisebbség.

A „létszámhiány” azért meglepő, mert egy minapi interjúban Dániel Péter „ügyvéd” azt mondta, hogy „egy tízezres civil mozgalom áll mellettem, ráadásul remek kapcsolatban vagyunk más demokratikus szervezetekkel is”. Hát eléggé lusta emberekből verbuválódott az a „tízezres mozgalom”, ha ilyen kevesen követték vezérüket. Az említett interjúban egyébként azt is elmondta a potrohos bolond, hogy „jelenleg rendőri védelem alatt állok, családommal együtt, a súlyos, életveszélyes fenyegetések miatt”.
Érdekes országban élünk: a köztörvényes bűncselekményeket (Wittner-ügy, önkormányzatok elleni ketchup-támadás, szoborrongálás, stb.) elkövető bolond ügyvédre az adófizetők pénzén vigyáznak, amint azt a tegnapi tüntetésen is láthattuk: a Hősök teréről rendőrautó fuvarozta haza a kékszalagos bűnözőt. Vajon ki irányítja, kik irányítják Dániel Pétert? S miért védik ennyire, miért sérthetetlen?
Az Amerikai Népszava tehát fanyalgott, s több hozzászóló is osztozott a fanyalgásban. Csupán egyetlen bejegyzést idézek. Tanulságos.

„Figyu!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos meg kellett állapítanom, hogy a cikk írójának a cím adásban igaza volt.
Pár száz magyar, pár tíz roma tüntető.
A zsidó szervezetek képviseletében senkit sem láttam.
Igaza volna a rasszistáknak, hogy az izraelita gyülekezetek arra várnak, hogy más kaparja ki a forró gesztenyét helyettük? Szombatonként több ember jelenik meg a zsinagógában, mint ahányan erre a tüntetésre megjelentek.
Csalódott vagyok.!!!!!
Iványi Gábor egymaga nem tudja megválltani a világot.
A jelenlévők egyébként tiszteletlenül locsi-fecsiztek a szónokok beszéde alatt. Teljesen mintha pikniken vettek volna részt.
Erős a gyanúm,-Papp jánosé minden tiszteletem-hogy ez a nép már nem irodalmi műsorra vágyik.
Ha mindez így marad, a tüntetők létszáma szép lassan közelíteni fog a szervezők létszámához. Ezen el kellene gondolkodni.”


A nyelvhelyességi hibákat most nem javítom, hőség van, nincs ilyesmire időm. Ami a lényeg: a hozzászóló etnikai alapon sorolja fel, kik voltak (magyarok, maroknyi cigány) s kik nem voltak (zsidók) jelen a tüntetésen.

A hozzászóló tehát kesereg, s keserűségében kiket ostoroz? Hát a zsidókat. Akik bezzeg elmennek a zsinagógába, de a Horthy-ellenes tüntetés büdös nekik. Akik arra várnak, hogy más kikaparja helyettük a gesztenyét.

Az idézett hozzászóló – szavai alapján tagadhatatlan - nem jobboldali érzelmű. Nekem már csak egy kérdésem van: honnan lehet megállapítani, melyik tüntető „zsinagóga-látogató”, s melyik nem? Én ugyanis ilyen (szélső)balos műszerrel nem rendelkezem.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat