HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Trianon napján is „nácizik” a destruktív sajtó

2012. június 04. 14:50
Szalay László - Hunhír.info

nemeth_peter.jpgA hazai kiadású Népszava hű maradt korábbi önmagához: a trianoni békediktátum évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján sem volt képes mellőzni a pártpolitikát. Németh Péter főszerkesztő „Nemzeti? Összetartozás?” című vezércikke annak a destruktív sajtónak a szellemét idézi, amely ellen egykor „pajzzsal és dárdával” harcolt a katolikus egyház két kiemelkedő személyisége, Prohászka Ottokár és Bangha Béla.

Menedék - Bayer

A Népszava című destruktív nyomdatermék az alábbi, magyar nyelven íródott szöveggel „emlékezett” a trianoni évfordulóra:

„Már a szándék sem erről szólt: nem a nemzetről és nem az összetartozásról. Amikor két éve Kövér László és Semjén Zsolt javaslata alapján június 4-ét, a trianoni békeszerződés - diktátum - napját törvénybe iktatott megemlékezéssé emelte az Országgyűlés, fideszes és jobbikos szavazatokkal, a valódi cél a kirekesztés volt.

Kirekeszteni azokat, akiknek, bár fájjon ugyanúgy az igazságtalan béke, a sok-sok elcsatolt magyar terület, ezt a fájdalmat nem a konfliktusok kiélezésére használják, hanem keserű történelmi tényként kezelik. Kövér és Semjén, s velük együtt párttársaik, már akkor is a szélsőjobb szavazók vissza-, vagy meghódítására koncentráltak, mint ahogy ma is ezt teszik. Június 4.-e ennek a furcsa versenynek ad keretet, csak azt felejti el Orbán és csapata, hogy ezt a párharcot nem lehet megnyerni.

Győzhetnek ők ugyan a baloldal kirekesztésében, de a fasisztoid gondolatok megfogalmazásában mindig egy lépéssel hátrább járnak, mint a neonácik. Mondanám én, hogy nem érdemes azért küzdeni, hogy utolérjék őket, de felesleges. A Fidesz benevezett erre a versenyre, s nem azért, hogy megnyerje a nemzetet és elérje az összefogást. Sokkal inkább egy pártért, az egypártért...”

Nézzük csak a kulcsszavakat: „kirekesztés”, „szélsőjobb”, „fasisztoid”, „neonácik”. A békediktátum napján is csak ezeket az unt, térdig koptatott szótári egységeket tudta felböfögni az idegenszerű nyomdaipari termék. Szánalmas.

A fenti idézet után lássunk egy másik idézetet. A trianoni gyalázat előtt közel hatvan évvel születtek az alábbi sorok:

„Ha tűrni kell, tűrni fog a nemzet, hogy megmentse az utókornak azon alkotmányos szabadságot, melyet őseitől öröklött. Tűrni fog csüggedés nélkül, mint ősei tűrtek és szenvedtek, hogy megvédhessék az ország jogait; mert amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják, de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindég nehéz és mindég kétséges. Tűrni fog a nemzet, reménylve a szebb jövendőt, s bízva ügyének igazságában.”

Deák Ferenc, „a haza bölcse”, írta ezeket a sorokat – az önkényuralom éveiben. S amit akkor a császárnak üzent, érvényes a trianoni diktátumra is: a nemzet nem mondhat le a jogairól. Még akkor sem, ha a némethi destruktív csapat „kirekesztésről” óbégat.

Ha én lennék a Népszava vezércikkfirkantója, s csak pár mondatnyi helyet kapnék június 4-én, nagyon egyszerű szöveget írnék. Jól tudjuk, van egy - egyetlen egy - történelmi esemény, amelyért időről-időre rituális bocsánatkérést (és hozzá némi borravalót) követelnek az áldozatok örökösei. Az ország csonkolásért, a magyar „holocaustért” mikor kérnek bocsánatot a trianoni böllérek utódai? Mikor halljuk majd a mea culpát francia elnök, angol kormányfő szájából?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat