HunHír.info

2017. Álom hava 16. nap, Szepes napja.

Trianont legalább annyira önmagunknak köszönhetjük, mint közismert ellenségeinknek

2012. június 04. 11:33
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

trianon250.jpg„Állíthatunk akárhány tríanoni emlékművet, mondhatunk bárhány beszédet okairól s következményeiről, ha nincs felelős magyar kormányzat és művelődési propaganda, amely akkor elrabolt országrészeink visszaadását legalább felvetné nemzetközi színtéren.” Ezt mondják mindazok, akik egyre nagyobb aggodalommal szemlélik (különösen Nyirő József újratemetése megakadályozása kapcsán erélyes magyar válaszlépéseket kívánva) a Szabó Dezső által annyiszor ostorozott magyar tunyaságot, a gyakorta a kisebb ellenlépések megtételétől is ódzkodást, felidézve ezzel Fekete István rovatunkban már számtalanszor elismételt igazságát, hogy emiatt Trianont legalább annyira önmagunknak köszönhetjük, mint közismert ellenségeinknek.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Aki iménti következtetésünket netán eleve túlzásnak tartaná, annak figyelmébe ajánljuk 1940-ben megjelent, 1946-ban betiltott regényét, a Zsellérek”-et, amelyből kiderül, érdekérvényesítésünk hiánya egyáltalán nem közelmúltbeli örökség, hiszen társadalmunk öntudata már a közmédiában-közoktatásban mindmáig misztifikált kiegyezés után ijesztően meggyengült azáltal, hogy

„kivándorló irodákat állítottak fel állami segédlettel, nemzetrontó újságokat pénzeltek verejtékes adókból, megölték a kisipart és a céheket, pedig ezekből kellett volna a kivénhedt, földje vesztett középosztály helyett egy új, gerinces középosztályt kinöveszteni. Ehelyett csináltak egy hazátlan, vallástalan, nemzetközi proletár munkásságot, mely az első alkalommal belemart az országba”.

E néhány sorból alighanem többet megtudunk bizony országunk kilencvenkét évvel ezelőtti amputálásának annyira fájóan időszerű okáról, mint akármelyik történelemkönyvből, nem is szólva a regényben az író történelemlátását megszemélyesítő Koltóy tanár úr szavairól, aki így magyarázta el tanítványainak, hogy miként váltunk közömbössé az országunkat megirigylők propagandájával szemben:

„Nekünk azt tanították, hogy a háborút karddal, puskával, ágyúval kell megvívni, és nem vettük észre, hogy a fegyvereket kivette kezünkből a betű, az a sok kis ólombetű, a könyv, az újság, a plakát, a röpcédulák”, vagy ha mégis, már későn, akárcsak azt, hova vezet, ha hagyjuk, hogy a Kaufmannok kezéből a Braunokéba, az övékéből a Strasszerekébe vándoroljon a mi munkánk verítéke.

Ilyetén, ahogyan ezt Baróti Szabó Dávid mellesleg már 1790-ben megírta versében („Egy ledőlt diófához”), „Nem volt külerőszak: ott benn / Önmagadban volt megölő mirigyed / S titkos elejtőd.”, így egyáltalán nem csoda, hogy „Ím egész bélig gyökered kirágták / A gonosz férgek, s az elett odúba / Hangyabolyt hittak! Mi nyüzsögve járnak / Most is alattad!”. A kérdés persze már csak az, hogy mégis meddig?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat