HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Politikusaink fekete pénzekből élő pártmókusok, értelmiségijeink elefántcsonttoronyba visszavonuló megélhetésiek

2012. május 26. 12:07
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

forintok.jpgHazánkban a rendszerváltozásnak nevezett módszerváltás alighanem legkézenfekvőbb jele, hogy a közéleti szerepelők állapotainkat előidéző vagy azokhoz hozzájáruló nyilvános bűneiket minimális bánat nélkül vallják meg, ezzel részükről természetesnek tekintik tetteiket, így azt, hogy politikusaink fekete pénzekből élő pártmókusok, értelmiségijeink elefántcsonttoronyba visszavonuló megélhetésiek, igazolva ezzel, hogy holdudvaruk, a baloldal se vallásunkhoz, se történelmünkhöz, se műveltségünkhöz nem ragaszkodik.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Nem tévedés, mindezt nem holmi nácinak, fasisztának, antiszemitának kikiáltottak állítják, hanem olyanok, akiktől a naiv olvasó talán nem is várná: az imént például Glatz Ferencet, Debreczeni Józsefet idéztük, de lássuk csak részletesebben, miként minősítenek minket!

Az őseinket amúgy görbe hátú bunkókként, az ásatag nacionalizmus elefántcsonttornyába begubódzó mítoszkergetőkként jellemző történész, Glatz Ferenc még 2004-ben Koltay Gábor Trianon-filmjében fehéren-feketén így jellemezte politikusainkat:

„Politikusaink elmerülnek szükségszerűen a pártpozíció, a parlamenti kretenizmus technikáiban és egymás mocskolásában, megélhetési politikusok lettek, ahogy mi is megélhetési értelmiségiek vagyunk: visszavonulunk az elefántcsonttornyunkba, apró kis szakmai problémákról írjuk dolgozatainkat, mert azáltal lehet doktori, akadémikusi címet kapni. És aztán itt van ez a szegény Közép-Európa a maga politikusaival, akik pártmókusok, szekértáborokba rendeződve vívják harcaikat egymással, és a legjobb szándékuk mellett sem arra iskolázódtak, hogy egy nemzeti közösség egészének érdekeit tudnák megfogalmazni.”

Aztán az Antall Józsefet máig politikusi eszményképének tekintő, Gyurcsány Ferencet továbbra is nagyra (ugyanakkor Orbán Viktort legkevésbé sem) becsülő, 2077-ben kapott „Radnóti Miklós Antirasszista-díj”-ára szerfelett büszke politológus, Debreczeni József könyvében (A politika fertője, 2012) elismeri, hogy – szemben mondjuk a két világháború közötti negyedszázaddal – „költségeik elsöprő többségét fekete pénzekből fedezik a magyar politikai pártok”, melyek által „a magyar demokrácia elitje” még a Kádár-korszakot is meghazudtoló mértékben vált csalóvá, tolvajjá, rablóvá.

Tanulság? Ha a nagy morálteológus, Ligouri Szent Alfonz szerint az örök kárhozatra a legtöbben Isten hatodik parancsolata megsértése miatt jutnak, akkor mégis mit mondjunk az imént idézettekről, akikről mellesleg a közműveltségünk színvonaltalanságát nem először szóvá tevő, ugyanakkor a „nemzeti liberalizmus”-sal szimpatizáló, így az 1945-ben betiltott művek szellemiségének újrakiadásukkal várható visszatérésétől tartó történész-kiadóvezető Gyurgyák János Veiszer Andina riportkötetében (Zárora, 2010) mondta ki mintegy a verdiktet, imígyen:

„Kedvenc történészem, Szekfű Gyula egyszer úgy fogalmazott, ahhoz, hogy mi megmaradjunk magyaroknak, három kötődés szükséges: ragaszkodnunk kell a vallásunkhoz, a történelmünkhöz, végül pedig a műveltségünkhöz. Ezt a megállapítást ma is érvényesnek gondolom. Ez a három dolog számomra ma is rettenetesen fontos. A baloldalt azonban az elmúlt száz évben éppenséggel – enyhén szólva – nem ezek az elvek irányították.” Hiába, a zömükben belőlük kikerülő politikusaink fekete pénzekből élő pártmókusok, értelmiségijeink elefántcsonttoronyba visszavonuló megélhetésiek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat