HunHír.info

2019. Jégbontó hava 22. nap, Küne napja.

Mein Kampf és vádemelés

2012. április 03. 18:14
Szalay László - Hunhír.info

adolf-hitler.jpgA Mazsihisz honlapján tegnap bukkant fel az eget rengető hír, hogy Albániában megjelent Adolf Hitler klasszikus műve, a Mein Kampf. A mazsihiszos hír címe: „Botrány – kiadták a Mein Kampfot Albániában”. Van azonban ennél is nagyobb botrány, csak ezt a Síp utcában valahogy nem vették észre.

Menedék - Atilla

Olvassuk el figyelmesen a rövid Mazsihisz-közleményt:

„Éles reagálásokat váltott ki Albániában Adolf Hitler Mein Kampfjának megjelentetése, és a helyi zsidó közösség közölte, hogy vádat emel a náci manifesztum kiadója ellen.
A Mein Kampfot nem kellett volna megjelentetni - nyilatkozta a helyi médiában Dritero Agoli, az albán írók és művészek szövetségének egyik vezetője is.
A könyv kiadóját a hatóságok a szerzői jogok megsértése miatt 750 euróra büntették, de a könyvet nem tiltották be. A Mein Kampfot 16 eurónak megfelelő összegért árusítják Albániában, és nagy iránta az érdeklődés.
A médiában nem egyöntetű Hitler művének a megítélése. A tömegtájékoztatási eszközök egy része elítéli, de akadnak olyanok is, amelyek szerint a Mein Kampf segít jobban megismerni a náci ideológiát, s a megjelentetése nem lesz komoly hatással a széles közvéleményre.”


Nekem is van példányom Hitler művéből, s mégsem rohangálok körbe-körbe a lakásban, hogy micsoda botrány! Aki ugyanis meg akarja érteni Adolf Hitlert és politikáját, annak nem árt, ha elolvassa ezt a művet. Attól még nem lesz náci. Egyébként én a padláson tárolom a Lenin- és Sztálin-összest is, mégsem lettem leninista-sztálinista.

Érdekes, hogy Albániában salamoni döntés született: a könyv kiadóját pénzbírsággal sújtották, de a Hitler-opuszt szabadon lehet árusítani.

Lehet, hogy egyesek botránynak tekintik a Mein Kampf betörését Albániába. Van azonban más, még nagyobb botrány is ebben az ügyben. Olvassuk el az idézett szöveg első bekezdését. Azt adja hírül a szöveg, hogy Albániában a helyi zsidó közösség „vádat emel” a könyv kiadója ellen.
Hát ez az igazi botrány! Eddig úgy tudtam, demokráciákban az ügyészség dolga a vádemelés. Albániában a fenti hír szerint más a helyzet: az ügyészség szerepét átvette a helyi zsidó közösség. Kérdés: mit szól ehhez az Albániában élő helyi albán közösség?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat