HunHír.info

2018. Fergeteg hava 24. nap, Magyarka napja.

Miért tabusítják Tiszaeszlárt?

2012. március 30. 11:17
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

tiszaeszlar-mnf-2011-2.jpgTiszaeszlár tabusítása korántsem csak az évtizedek óta változatlan médiabitorlóknak köszönhető, hanem legalább annyira az őket jóval megelőző kollektív amnéziának is, a 'tudjuk, mi történt, de erről hallgatnunk kell, nehogy nagyobb baj legyen' jeligéjű, korszakokon átívelő magatartásnak, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az ott 1882. április 1-jén történtek eltussoltatása már akkor is, amint erről az alábbi két korabeli feljegyzés tanúskodik, választ adva a kérdésre, miért tabusítják Tiszaeszlárt?

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Istóczy Győző ügyvéd, országgyűlési képviselő feljegyezte, hogy 1883 augusztusában a Nyíregyházához közeli téglási Dégenfeld kastély ura, gróf Dégenfeld József barátságos vacsorára meghívta Korniss Ferencet, a tiszaeszlári bűnperben a nyíregyházi törvényszék elnökét, aki erre gyanútlanul kocsikázott ki hozzá, nem tudván, hogy szembe találja magát nála egy váratlan vendéggel, magával gróf Tisza Kálmán miniszterelnökkel, aki csak úgy a vacsora végén megkérdezte tőle, mégis mit gondol, bűnösök-e az eszlári sakterek?

'- Meggyőződésem szerint igen!
- És mi a véleménye a két szavazó bírónak?
- Az egyik szavazóbíró ugyanazt mondja, mint én: bűnösök! A másik még ingadozik.
- Nézze, Elnök úr! Holnap, holnapután, vagy bármikor kihirdetheti a halálos ítéletet az eszlári sakterek fölött. Én nem akarom befolyásolni Önt. Csak annyit adok tudomására, hogy a bécsi Rotschild bárók Őfelségével is közölték: amennyiben a nyíregyházi ítélet elítélő lesz, akkor nem hajtják végre a 60 millió forintos 'rente-konverzió'-t (vagyis a [vasútépítésre adott - Ifj. T. L.] kölcsönkamat visszafizetési feltételeinek hosszabb lejáratúvá változtatását). Ez esetben Magyarország csődbe megy: a forint elértéktelenedik, a nemzetiségek fellázadnak. Akarja ezt a felelősséget vállalni, Elnök úr?

Korniss ezután elnöki székéből kihirdette a sakterek fölött a felmentő ítéletet, de soha többé nem ült bírói székbe, hiszen megtapasztalhatta, meddig ér el kirekesztőink keze, különösen, ha nálunk (legalábbis a politikai elitből) mindenkit, akár magát a miniszterelnököt is megzsarolhatják.'

A 'Libre Parole' 1899. november 15-i száma továbbá visszaemlékezést közölt arról, hogy osztrák képviselők is szóbahozták egymás között a tiszaeszlári esetet:

'Schneider képviselő, amikor a polnai gyilkosság tárgyában emelt szót, szemlét tartott az utóbbi idők rituális gyilkosságai tárgyában s a tiszaeszlári történet kapcsán a következő mozzanatot elevenítette fel.

- Ma, amikor az az ember már halott, semmi akadálya sincs, hogy megmondjam, miképpen okolta meg ő a felmentő ítéletet. Andrássy Gyula grófról, a monarchia akkori külügyminiszteréről van szó, akitől azt kérdezték, hiszi-e, hogy rituális gyilkosság történt?
- Ó - felelt Andrássy -, eziránt semmi kétség nincs, ez bebizonyított, erről vitatkozni sem lehet.
- Hát akkor miért mentették fel a bűnösöket?
- Azért, mert az elítélést követő napon a nép valószínűleg húszezer zsidót agyonütött volna s akkor kiadjon nekünk pénzt, ha nincsenek többé zsidóink?
- Íme - folytatta Schneider -, ez a tiszaeszlári felmentő ítélet magyarázata.
Erre felkiáltottak a baloldalon:
- Kinek mondta ezt Andrássy?
Erre Lichtenstein Lajos herceg felállva válaszolt:
- Én vagyok az, akinek mondta.'

Ha pedig végül valakinek netán e két példa sem volt eléggé meggyőző, annak figyelmét ismételten felhívjuk az AlterNet általunk a minap ismertetett videofelvételére, amelyből egyértelműen kiderül, hogy amikor 2011. augusztus 18-án Jeruzsálem belvárosában a Ramade Szállóban vezető rabbik tüntettek egy főrabbi által írt könyv kiadása mellett, amelyben az a 'gój'-ok, közülük különösen az ártatlan gyermekek s családok meggyilkolásának jogosságát fejtegette, elmondták, hogy mindegyiküknek akár életük árán is ellen kell állniuk mindazoknak, akik a 'gój'-okra, azaz minden nem közéjük születettre elmondandó húsvéti átokimájukat nem mondják el, így 'nagyon-nagyon különleges körülmények között meg van engedve gyermekek legyilkolása is'.

Erről ugyan további részleteket nem árultak el persze ezúttal sem, mindenesetre iménti nyilatkozatukkal ismét maguk fedték fel a fátylat, miért is nő egyre exponenciálisabban az 'anti'-k száma, hiszen ezzel elismerték, hogy igenis követnek el rituális gyilkosságokat, ezért igenis égre kell kiáltanunk mindig az ártatlan vért.

Égre bizony, ahogyan kiváló költőnk, Erdélyi József tette:

Égre kiáltom akkor is, ha
élettel és vérrel tilos,
leírom akkor is, ha rögtön
lángot vet a szűz papiros:
beh piros vagy, Solymosi Eszter
kiontott vére s beh meleg!...
Hajnalt festek a magyar égre
és felkelő napot veled,
hogy ne vesszen kárba a vérünk,
s emléked árva hajadon,
Solymosi Eszter árva népét
ébressze bátran, szabadon.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat