HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Búcsú az elnöktől

2012. március 29. 14:11
Szalay László - Hunhír.info

Schmitt.jpgSchmitt Pálnak nincs sok választása. A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa ma úgy döntött, hogy javasolja az egyetem szenátusának: vonják vissza a köztársasági elnök 1992-ben „megszerzett” kisdoktori címét. Nem kétséges, milyen döntést hoz ma délután az egyetem szenátusa. Schmitt Pálnak tehát nincs sok választása. Mennie kell.

Menedek - Engdahl

Nézegetem a köztársasági elnöki hivatal honlapját. Fent, jobboldalt olvasom az elnök nevét: „Dr. Schmitt Pál”. Nevére kattintva olvasható a jelenleg még elnökként funkcionáló egykori sportoló életrajza. Érdekes, mielőtt az elnöki székbe ült, Schmitt soha nem használta a doktori címet. Valamilyen rejtélyes oknál fogva úgy érezte, az elnöki címhez a doktorátus is dukál (a kisdoktori címet egyébként általában nem szokták használni, Schmitt a szabályt erősítő kivétel).
Amikor kirobbant a plágiumügy, sejteni lehetett, hogy ezt botrányt nem ússza meg Schmitt Pál. Addig is túl sok volt már a jóból, hiszen sokat „bakizott” az elnök: a magyar nyelv és Schmitt Pál viszonyáról például nem is kisdoktori, hanem nagydoktori disszertációt lehetne körmölni, ez szűz téma, a plágium lehetősége ki van zárva.

Szóval az elnöki honlapon olvasom: „Dr. Schmitt Pál”. Kattintok a névre, előhívom az életrajzot. Az elnök fényképe mellett az életrajz fejléce:

„Dr. Schmitt Pálnak, Magyarország köztársasági elnökének életrajza.”

Amit olvasok, nem igazi életrajz. A szövegben ugyanis nincsenek mondatok. A „Tanulmányok” alcím alatt például ezt olvasom:

„Címzetes egyetemi tanár (1994)
Doktori cím Testnevelési Egyetem (1992)
Okleveles közgazdász, Közgazdaságtudományi Egyetem (1965)”


Miféle „tanulmány” a címzetes egyetemi tanár titulus? Mindegy. Az azonban nem mindegy, mi lesz az egyetemi tanári címmel, ha a kisdoktori dolgozat, meg az érte kapott kisdoktori cím is repül a kukába. Marad továbbra is „címzetes egyetemi tanár” a jeles plagizátor?

Egyszóval nincs sok választása Schmitt Pálnak - ezt már harmadszor írom ebben a rövid szövegben. Egy héttel ezelőtt még Észak-Koreát figyelmeztette az elnök egy interjúban (gondolom, a kommunista Koreában meg is rettentek az intő szavaktól), most pedig már őt figyelmeztetik (ráadásul nem Észak-Koreában, hanem itthon), hogy illenék végre távozni a Sándor-palotából.

Nézegetem a Dél-Koreában készült képeket az elnöki honlapon. Az egyik felvételen hosszasan elmerengek. A kép alatt a következő szöveg olvasható:

„Schmitt Pál köztársasági elnök és Park Csol, a szöuli Hankuk Egyetem rektora mutat egy emlékoklevelet az egyetemen.”

Nocsak, milyen leleményesek ezek a koreaiak! Ha már elúszik a kisdoktori, ők adnak valami mást. Valami pótlékot. Egy egyetemi emlékoklevelet. Vagy díszdoktorátust. Ahhoz nincs is szükség plágiumra.

Soha nem kedveltem Schmitt Pál. Most azonban sajnálom. Nem gondolt a hazug emberről és a sánta kutyáról szóló példázatra. Kár.

Búcsúzom Schmitt Páltól, ahogy ő is búcsúzik a kisdoktori címtől. Jó utat, volt elnök úr! Most már lesz elég ideje arra, hogy megírja valódi doktori disszertációját.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat