HunHír.info

2018. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Leonardo Utolsó vacsoráját parodizálják!

2012. március 05. 16:03
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

da-vinci-utolso-vacsora.jpgNem tévedés: a würzburgi Cathedral Museum kiállítja Henning von Glerken Leonardo remekének félreérthetetlenül blaszfémiát jelentő paródiáját, amelyet a dóm igazgatója, Jürgen Lenssen atya, elismeréssel illetett, mondván, az alkotás a meztelen alakokkal együtt csak egyfajta szimbóluma a legkülönbözőbb élethelyzetekben bármikor megismételhető Utolsó vacsorának! Kérdés, miért és meddig tűri e vérlázítást Róma?

Ami az egyre több hasonló nyugat-európai esetben közös, hogy vezető egyházi személyek asszisztálásával kerül sor minderre, vagyis a szakrális parodizálására, köszönhetően mindez a Második Vatikáni Zsinat mindmáig magasztalt 'aggiornamento'-jának, 'nyitásá'-nak, annak, hogy amikor XIII. János pápa kijelentette, tágasra kell tárni az Egyház ablakait a világra, friss levegőt kell beengedni áporodott falai közé, egyről megfeledkezett: kívüle a levegő nem hogy nem friss, hanem halálosan szennyezett volt.Szennyezett mindazoktól már akkor is, akik páholyodúikból szentélyeinkbe léptek, akik miatt, ahogyan Péter-utóda, VI. Pál mondta, a Sátán füstje feltört most már a megszentelt falakon belül is, olyannyira, hogy ezáltal, amint Franz Schmidberger atya figyelmeztetett (még 1989-ben!), 'a Katolikus Egyház ma már nem nyolcszáz milliós sereg, Isten jól szervezett hadi népe, hanem lankadtak, alvók, fáradt szökevények csoportja, akiknek a Mester ügye teljesen közömbös vagy akár az ellenséggel is közösködnek'.

Kérdés, miért és meddig tűri e vérlázítást a (legalábbis névlegesen) keresztény világ, mindenekelőtt Róma, hogy a mindenkor trónokat és oltárokat döntögetők mindenünktől, így hitünktől is megfosszanak, parodizáljanak mindent, ami szent, végül, de nem utolsósorban miért, hogy a 'nagy nyitás'-ra hivatkozók viszont mindazon papokat, akik a hagyományos katolikus tanítást képviselik, ma is kirekesztik?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat