HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Leonardo Utolsó vacsoráját parodizálják!

2012. március 05. 16:03
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

da-vinci-utolso-vacsora.jpgNem tévedés: a würzburgi Cathedral Museum kiállítja Henning von Glerken Leonardo remekének félreérthetetlenül blaszfémiát jelentő paródiáját, amelyet a dóm igazgatója, Jürgen Lenssen atya, elismeréssel illetett, mondván, az alkotás a meztelen alakokkal együtt csak egyfajta szimbóluma a legkülönbözőbb élethelyzetekben bármikor megismételhető Utolsó vacsorának! Kérdés, miért és meddig tűri e vérlázítást Róma?

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Ami az egyre több hasonló nyugat-európai esetben közös, hogy vezető egyházi személyek asszisztálásával kerül sor minderre, vagyis a szakrális parodizálására, köszönhetően mindez a Második Vatikáni Zsinat mindmáig magasztalt 'aggiornamento'-jának, 'nyitásá'-nak, annak, hogy amikor XIII. János pápa kijelentette, tágasra kell tárni az Egyház ablakait a világra, friss levegőt kell beengedni áporodott falai közé, egyről megfeledkezett: kívüle a levegő nem hogy nem friss, hanem halálosan szennyezett volt.Szennyezett mindazoktól már akkor is, akik páholyodúikból szentélyeinkbe léptek, akik miatt, ahogyan Péter-utóda, VI. Pál mondta, a Sátán füstje feltört most már a megszentelt falakon belül is, olyannyira, hogy ezáltal, amint Franz Schmidberger atya figyelmeztetett (még 1989-ben!), 'a Katolikus Egyház ma már nem nyolcszáz milliós sereg, Isten jól szervezett hadi népe, hanem lankadtak, alvók, fáradt szökevények csoportja, akiknek a Mester ügye teljesen közömbös vagy akár az ellenséggel is közösködnek'.

Kérdés, miért és meddig tűri e vérlázítást a (legalábbis névlegesen) keresztény világ, mindenekelőtt Róma, hogy a mindenkor trónokat és oltárokat döntögetők mindenünktől, így hitünktől is megfosszanak, parodizáljanak mindent, ami szent, végül, de nem utolsósorban miért, hogy a 'nagy nyitás'-ra hivatkozók viszont mindazon papokat, akik a hagyományos katolikus tanítást képviselik, ma is kirekesztik?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat