HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

A Jobbik nem hagyhatja burjánozni a rákos daganatot

2012. február 09. 18:44
Koldus Kálmán - Hunhír.info

jobbik20100315-lead.jpg"A Jobbik a maga európai szintű nemzetmentő politikájával minden támogatást megérdemel országos szinten. Ugyanakkor ami szűkebb környezetemben, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt az elmúlt szűk egy évben, az mélyen megrendít, mert az itteni történések nem mást vetítenek előre, mint a Jobbik pusztulását."

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Önök egy mérhetetlenül elkeseredett Szerencs környéki ember levelét olvassák. Családommal együtt mindig is elkötelezett híve voltam a Jobbik politikájának, s mint ilyen, nyíltan kiállok a mozgalom mellett. A párt, a maga európai szintű nemzetmentő politikájával minden támogatást megérdemel országos szinten. Ugyanakkor ami szűkebb környezetemben, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt az elmúlt szűk egy évben, az mélyen megrendít, mert az itteni történések nem mást vetítenek előre, mint a Jobbik pusztulását.

Az országgyűlési választásokon a Jobbik helyi jelöltjére, Holcman Lászlóra szavaztam, aki nem jutott be a parlamentbe, de a 2010-es helyhatósági választások után a megyei közgyűlés tagjaként vehette volna fel a küzdelmet a megyéért. Tudtommal, amikor Holcmant nem választotta meg a Jobbik megyei frakciója frakcióvezetőnek, ő szembefordult a Jobbikkal, és elkezdett a párt vezetése ellen szervezkedni és új pártot építeni. A körülöttem lévő értelmiségi rétegnek is feltűnt, hogy Holcman innentől fogva „eltűnt” a közéletből. Csak addig kellettünk, míg a szavazatainkat adtuk. Teljesen magunkra hagyott minket, a Jobbik miatt még megélhetésünket is kockára tevő embereket , ráadásul a közgyűlési és bizottsági ülésekre sem jár be. Ennek okán, pusztán kíváncsiságból felhívtam a Jobbik Országos Központját, hogy érdeklődjek, a pártvezetés mennyire van megelégedve Holcman úr teljesítményével.

Legnagyobb megdöbbenésemre azonban azt a választ kaptam, hogy Holcman László kilépett a Jobbikból arra hivatkozva, hogy nem ért egyet a párt politikájával. Vagyis ez az ember a mi bizalmunkból beült a "bársonyszékbe", majd minket arcul csapva elkezdett álságos módon valami olyat, amire senki, de legalábbis mi, választók egyáltalán nem hatalmaztuk fel. Ma Holcman úr már egy másik pártot épít Borsodban a Jobbik ellen, miközben még mindig ragaszkodik azokhoz a kiváltságokhoz, melyekhez a Jobbik jogán, vagyis általunk jutott hozzá. Továbbra is felveszi a százezres tiszteletdíját, a költségtérítést, és továbbra sem akar lemondani mandátumáról, pedig ha jól tudom, a Jobbik képviselői kivétel nélkül felesküdtek a Szent Koronára, hogy ilyen esetben ezt feltétel nélkül megteszik, Isten őket úgy segélje. Ennek az embernek úgy tűnik, ennyit jelent a Szent Korona, Isten és az eskü. Külön felháborítónak tartom, hogy Holcman úr a mai napig a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának tagja, félredobva minden eszmét, elvet és tartást, csak azért, hogy különböző pozíciókat megtarthasson. Hasonló esetben egy tisztességes embernek egy lehetősége lett volna: visszaadni a mandátumát annak a pártnak, amelynek köszönheti képviselőségét.

Sajnálatos, hogy le kell írnom, de Holcman a borsodi Jobbik gátlástalan Pőszéje. De még Pőszénél rosszabb is, mert ő legalább a frakcióból távozott. Holcman Lászlónak az események tükrében még annyi tartása sem volt, mint a mindannyiunk által megvetett Pőszének. Viszont elérkeztünk egy újabb kényes kérdéshez, ugyanis ennek a botránynak nem csak egy felelőse van, hiszen Holcman László tudtommal már fél éve kilépett a Jobbikból, és ezt jelezte a párt megyei elnökének, Endrésik Zsoltnak, aki azóta sem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy ezt az amúgy egyértelmű helyzetet rendezze. Sőt többek kérése, figyelmeztetése ellenére sem tette meg a felelős megyei pártvezetőtől várható lépéseket. Ez azért különösen veszélyes, mert amennyiben rövid időn belül nem hívják vissza, ez precedensértékűvé válhat, és Borsod lavinát indíthat el a Jobbik tagságán belül, mely más megyékre is átterjedhet, lerombolva a nemzet utolsó esélyét a megmaradásra, amit mi, Jobbik-szimpatizánsok több éve féltve óvunk.

Aggodalomtól vezérelve, végső elkeseredésemben ez év január 17-én levelet írtam Endrésik Zsoltnak, jelezve neki a probléma súlyát, látva azt, hogy annak kezelésére az elmúlt egy évben semmilyen lépés nem történt. Hogy ez a megye első emberének elfoglaltságából vagy cinkos hallgatásából fakad-e, majd az idő eldönti.

A levélben megjelöltem, hogy amennyiben Endrésik úr két héten belül nem távolítja el Holcman urat a párt megyei frakciójából, és nem szünteti meg a visszaélést, miszerint százezres fizetést és költségtérítést vesz fel havonta „jobbikosként”, úgy kénytelen leszek a médiához fordulni. Mivel levelemre semmitmondó választ kaptam, és lassan egy hónapja semmilyen intézkedés sem történt, így most a média nyilvánosságát hívom segítségül, hogy fény derüljön erre a Jobbikhoz méltatlan visszaélésre. Arra kérem a Jobbik megyei tagságát és a nemzeti médiát, hogy segítsenek az ilyen árulók politikai pozíciókból való eltávolításában.

Én bízom abban, hogy a Jobbik nem egy következmények nélküli párt, és képes a saját soraiból eltávolítani az árulókat.

Szebb jövőt!

Dr. Szabó Bálint

Hunhír.info kommentár:

Néhány órával ezelőtt éppen a miniszterelnök elleni puccskísérlet kapcsán fogalmaztam meg kritikámat, hogy Orbán Viktor képtelen leszámolni a belső ellenséggel. Nem gondoltam volna, hogy szerkesztőségünkbe pár óra múlva megérkezik ez a levél, és ez újabb, de még a korábbinál is markánsabb véleménynyilvánításra ösztönöz. Hírportálunk nem avatkozik bele pártok belügyibe, viszont a fentiek jelzésértékűek, és egy olyan folyamat kezdetét jelezhetik, amilyenhez hasonlók előfordultak szinte minden eddigi parlamenti ciklusban. A Jobbik 2010-ben került a Parlamentbe, és nem kellett eltelnie két évnek, megjelent a togyánosodás. Nem kéne figyelmen kívül hagynia a párt vezetésének ezt az olvasói segélykiáltást, mert a levélíró jól látja a dolgokat. Ha a párt becsületén, tisztaságán és támadhatatlanságán csorba esik, az olyan repedést indukálhat, amely tényleg derékba törheti a felfelé ívelő politikai karrierjét. Egy mutyi- és korrupcióellenes párt nem tarthat meg tagjai között olyant, akire ennek az árnyéka vetül. A párt vezetésének azonnal lépnie kell, a legapróbb részletekig meggyőződnie a levél valóságtartalmáról, és ha helytálló, tényszerű, nem lehet várakozó állásponton. Nem lehet magyarázat ilyen súlyos kérdésekben az elfoglaltság, vagy cinkos hallgatás. Teljesen mindegy, hogy az általam különben nem ismert Endrésik mit tett a Jobbikért. Rávetődött az árnyék, s mint írtam, ha igaz a történet, mennie kell. Nincs olyan, hogy megbeszéljük,vagy ej, ráérünk arra még... Nincs ráérő idő.Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat