HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Horthy alatt jó volt magyarnak lenni

2012. február 09. 11:59
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

horthy-kezdi250.jpgÖtvenöt évvel ezelőtt, 1957. február 9-én adta vissza lelkét Teremtőjének a portugáliai Estorilban vitéz nagybányai Horthy Miklós, trianoni agóniánkból feltámasztó kormányzónk, akinek negyedszázada alatt kormányának szociális kérdésekben való minden mulasztása ellenére jó volt magyarnak lenni, mert akkor az átlag magyarban volt még gerinc, tartás, ismerte az adott szó becsületét, volt hite abban, hogy ha felemeli fejét, ennek jeleként visszakövetel minden elszakított magyart, bizony lesz még nagyobb kenyere és szebb jövője.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Noha a népi írók, a radikális nemzeti ideológusok nem véletlenül bírálták mégoly kegyetlenül negyedszázada „urambátyámosságát”, a birtokpolitika rendezetlenségét, az úri középosztály parasztságunk-munkásságunk iránti (a kor ebbeli viszonyait meghökkentő realizmussal ábrázoló, Fekete István írófejedelmünk forgatókönyve alapján készült, Bándy Viktor rendezte művészfilmben, a Doktor Kovács Istvánban leleplezett) megvetéssel határos közönyét, annyi mégis bizonyos, hogy alatta az átlag magyarban volt még gerinc, tartás, ismerte az adott szó becsületét, hitte, hogy ha felemeli fejét, ennek jeleként visszakövetel minden elszakított magyart, lesz nagyobb kenyere és szebb jövője.Amint egy uralkodása húszéves jubileumát ünneplő kiadvány (Horthy Miklós. Nemzeti Könyvtár, 20. szám, 1940) elbeszéli, amikor egyszer Kunhegyes környékén utat építettek, a kormányzó odautazott Kenderesről, hogy elbeszélgessen a munkásokkal s egy kunfejű magyarnak, aki csodálkozott, hogy "még a főméltóságú úr sem dúskál a jóban", hiszen nincsen "sok pénze, amennyit csak kíván", annyit mondott: "Nem baj, mert az a helyes, hogy mindenki annyit keressen, amennyi a munkájának az értéke. Gondja, baja mindenkinek van, a nagyobb állással nagyobb munka, meg súlyosabb gond, nehezebb felelősség jár: nekem is van gondom, csak nem mindenki tudja."

1945-től pontosan ezt a felelősségtudatot irtották ki szisztematikusan lakosságtenyészetté silányított nemzetünkből. Ezért, hogy búsongva, lehajtott fejjel jár ma is a magyar, mindig mindent, amit pedig ő is megtehetne, mástól várva. Ezért, hogy az őt ilyen lelkileg öngyilkos állapotba belegyötrő médiahatalom ópiumhatására nem ismeri sem önmagát, sem népét, sem múltját, sem jelenét. Ezért, hogy már nemhogy nem tudja, de még csak nem is érdekli, hogy mit jelentett eleinknek éppen Kormányzónk erős keze, férfias jelleme, aki alatt és által bizony jó volt magyarnak lenni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat