HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Katolikus teológusok elismerése: Hitler és rendszere rendpárti volt

2012. január 18. 20:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

adolf-hitler.jpgA látszólag kétpólusú (konzervatív és liberális) médiavilággal szemben mindig akadnak katolikus teológusok, akik elismerik, hogy Hitler és rendszere rendpárti volt, mint egykor nálunk Koszterszitz József ifjúsági nevelő és Trikál József egyetemi tanár, ezért ma, az európai népesség korábban soha sem látott genetikai és mentális süllyedésekor nem lehetünk eléggé hálásak nekik, amiért másként látnak és ítélnek.

Menedék - Atilla

Akár antológiát is lehetne így például akkori, a németség felemelkedését aktívan átélő katolikus papok, teológusok ennek szellemében való megnyilatkozásából összeállítani, így a mieink közül Koszterszitz József (1898-1970), a fővárosi és soproni Szent Imre Kollégium prefektusa, a két világháború között nevelési művei alapján páratlan népszerűségnek örvendő Koszter atya rovatunkban ilyetén már idézett vallomásaiból (melyeknek lényege, hogy 'a germán nép vezére kivételes történelmi egyéniség, s amit öt év alatt kihozott a népéből, annak nincs mása a múltban'), továbbá Trikál József (1873-1950) pápai prelátus, a Pázmány Péter Tudományegyetem rektora, az újskolasztikus bölcselet kiváló művelője köteteiből.

Ami az utóbbiakat illeti, közülük az egyikben (Új Élet a régi romjain, 1934) Koszter atya fentebbi mondatának igazságát fejtette ki, miszerint 'a német népet Hitler rázta fel rongyos állapotából: a nagy, a hatalmas és diadalmas német szellemet festette eléje és kirántotta népét a szennyes gödörből, ismét a több ember, a nagy ember lelkével töltötte el a német népet', mivel 'lángra lobbantotta önbizalmát, ősi büszkeségét és hatalmas szellemi és fizikai erejének tudatára ébresztette: a nemzetköziség földhöz vágta a német erőt, a nép ősi erejébe vetett hit ellenben talpra állította, a szocializmus széttépte a hetvenmilliós német népet, a nemzeti öntudat egybeforrasztotta'.

Korunk hivatalos történelemmagyarázataival ellentétben felismerte, hogy az általa kidolgozott rendszer mennyire a liberalizmus antitézise: 'Kevesen látják úgy, mint Hitler, a liberalizmus pusztításait és kevesen fognak hozzá annak kiirtásához annyi erővel, mint épp ő. Ez a hősies fellángolás egyrészt félelemmel tölti el a népeket, másrészt követésre lelkesíti. De akár féljünk, akár az útján haladjunk, az ő szellemétől nem szabadulhatunk, mert az ő nagyakarása a történelem szellemének is az útja', a 'hősies nacionalizmus'-é, amely 'kiveti magából a nemzetellenes elemeket, irányokat, irodalmat, művészetet és tudományt', megköveteli, hogy 'mindenki szeresse vérét és becsülje meg azt'.

Azt is nyomatékosította végül, hogy a 'Völkische Bewegung', a német népi mozgalom nem véletlenül ellensége a vér keveredésének, hiszen a 'tiszta nemzeti nacionalizmus' által megtisztított vér 'az a bűvös forrás, amelyből a németség megnemesedik és világerőre kap', amellyel szemben 'a liberalizmus és marxizmus megfertőzték alkatrészeit', sőt 'a nemzetközi tudomány is lekicsinyli a vér misztériumát', mert belőle 'nemzeti tudomány fakad, mely a nemzetköziség sírja', akárcsak irodalmuk és művészetük, amiért képviselőik eleve gyűlölik ezt a világképet, mert 'ebben az életformában nincsen számára hely, legfeljebb a légüres térben vagy - Palesztinában'.

Amint látjuk, a látszólag kétpólusú (konzervatív és liberális) médiavilággal szemben mindig akadnak katolikus teológusok, akik elismerik, hogy Hitler és rendszere rendpárti volt, mint egykor nálunk Koszterszitz József ifjúsági nevelő és Trikál József katolikus professzor, ezért ma, az európai népesség korábban soha sem látott genetikai és mentális süllyedésekor nem lehetünk eléggé hálásak nekik, amiért másként látnak és ítélnek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat