HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Az igazi magyar a megmaradásáért képes félretenni a békésebb pillanatokban mégoly joggal előtörő stratégiai nézeteltéréseket

2012. január 12. 09:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

21d.jpgTalán egyetlen más nép sincs a világon, mint a mienk, amelyik az életére törők ellen akkor – de csak akkor! – lázad fel igazán, amikor már nem nőhet tovább a teher alatt a pálma, amikor minden egyéni- és csoportérdeket felülír a mindnyájunkért való szolidaritás, az együvé forrás minden taktikai megfontolásnál sorsdöntőbb életstratégiája, vagyis amikor a világmegrontó erők válaszút elé kényszerítenek: vagy ők, vagy mi maradunk meg.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Ismeretes: a kontinensünk kormányait, benne a mienkét is, a nélkülük élésre tett kísérleteikhez való ragaszkodásuk miatt végleg elsöpörni akarók minden korábbinál gátlástalanabbul mutatják ki foguk fehérét, így újfent ragaszkodva a homoszexuális házasságkötések uniójukon belüli elfogadásáért, a kormányzásuk alatt eddig mindenkit becsapó bábvezetőik további sértetlenségéhez, amúgy egyre szélesebb tömegek egyértelmű rosszallását kiváltó nemzetközi pénz- és médiahatalmuk megkérdőjelezhetetlenségéhez.

Ebben a helyzetben különösen is égető szüksége van minden kárvallottjuknak annak felismerésére, hogy a politika, természeténél fogva, bizony a végiggondolandó lehetőségek művészete, ezért szótárában ismeretlen a „soha” és a „mindig”, továbbá, hogy az igazi magyar sohasem egyes szám első személyben, hanem mindig többes elsőben gondolkozik, így Pázmány Péter és Bethlen Gábor szellemében a végső célért, vagyis a megmaradásáért képes félretenni a békésebb pillanatokban mégoly joggal előtörő stratégiai nézeteltéréseket.

Így a világmegrontók által satuba szorítottak talán soha többé vissza nem térő lehetősége, hogy most már végre ne a közismert nóta szerinti „ha még egyszer”-re várjanak, hanem önnön szívük és értelmük indulatjára, amint tette valaha Pázmány Péter esztergomi érsek is, amikor ellenfelével, Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmel kezet fogott vallási vagy politikai nézeteltéréseik ellenére is, mert mindketten tudták, amit Kölcsey Ferenc, hogy bármily nehéz, mégis „minden erény önáldozattal jár, feláldozásával pillanatnyi kényünknek”.

Éppen ezért talán sohasem volt annyira égetőbben időszerű a mindezt felismerő Wass Albert verse, a „Ki a magyar?”:

Ki a magyar hát, cimbora?
Te, vagy én? Vagy a harmadik?
Nosza döntsük el szaporán,
míg el nem süllyed a ladik!

Ragadjunk hát lapátot, csákányt,
evezőt! Eb ura fakó!
Így csináljuk már ezer éve,
ez hát nekünk való!

Aztán, ha majd holt tetemünket
kiveti a víz a partra:
magyar leszel Te is, én is,
a harmadik is, mind, mind, kit halva,
bevert fejjel, némán, gyászban
fektethetünk a ravatalra.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat