HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Kárpótlás és „holocaust”-számtan - 2. felvonás

2011. december 09. 09:47
Hunhír.info

holo-karikatura.jpgA Síp utcaiak szerint december 8-án a német pénzügyminisztérium - a budapesti német nagykövetség útján - megerősítette: a Claims Conference nevezetű „holocaust”-ipari Zrt.-vel megállapodtak arról, hogy „ki kell terjeszteni a kárpótlási juttatásokat azokra a túlélőkre, akik eddig nem tartoztak a jogosultak közé, és a könnyítések között van az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának a lerövidítése is”.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Írásom első részének megjelenésekor még nem gondoltam, hogy lesz majd folytatás is. December 8-án késő este ellátogattam a mazsihisz honlapjára, s a vezető hírt átfutva rádöbbentem: a történet folytatódik. Lássuk tehát a második felvonást.

Írásom első felvonásában beszámoltam arról, hogy a mazsihisz honlapján december 5-én megjelent beszámoló szerint az egykori budapesti gettó lakóinak is „külön nyugdíjat” folyósít a német kormány - 2012. január elsejétől.

A „kárpótlási” ügyekben eljáró Claims Conference és a német kormány megállapodása szerint ugyanis a jövőben azok is megkapják ezt az új kárpótlást, akik „elérték a 75 éves életkort, és kevesebb mint 12 hónapot, de legalább 3 hónapot töltöttek gettóban”. A mazsihisz azzal örvendeztette meg túlélő híveit, hogy az egykori budapesti gettó lakói jövő januártól havi 200 euróra jogosultak.

Megírtam, hogy a budapesti gettó lakói nem kapnak majd egy árva fillért sem, hiszen „legalább 3 hónapot” senki sem töltött a fővárosi gettóban - a gettó ugyanis mintegy másfél hónapot „élt meg”, mert az 1944. december 5-én felállított gettót 1945. január 18-án a szovjet csapatok elfoglalták („felszabadították”). Ezek az adatok a mazsihisz honlapján is fellelhetők.

Írásom első részében feltettem a kérdést: lehetséges, hogy „a talmudista számtan szerint a másfél hónap mégis három”? Végül írásom végén jeleztem, hogy talán új megállapodás születik, s „minden zsidó nyugdíjban részesül, aki ’túlélte’ a háborút”. (Mint majd az alábbiakból kiderül, jóslatomban nem tévedtem.)

A fentiekben röviden összefoglaltam, mit tartalmazott az a szövegem, amely december 7-én került föl a nemenyi.netre. Honlapunkat bizonyára a Síp utcában is szorgosan olvassák, mert másnap - december 8-án - újabb közlemény jelent meg a mazsihisz honlapján ezzel a címmel: „További tárgyalások szükségesek a holokauszt-túlélők nyugdíjáról”. (Vagy netán "jó szokásból" olvassák a Hunhír.info hírportált, amely szintén lehozta korábbi állandó szerzőjének írását. a szerk.)

A Síp utcaiak szerint december 8-án a német pénzügyminisztérium - a budapesti német nagykövetség útján - megerősítette: a Claims Conference nevezetű „holocaust”-ipari Zrt.-vel megállapodtak arról, hogy „ki kell terjeszteni a kárpótlási juttatásokat azokra a túlélőkre, akik eddig nem tartoztak a jogosultak közé, és a könnyítések között van az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának a lerövidítése is”.

Hoppá! Ez tehát a kulcsszó: „lerövidítés”. Ismételjük csak meg az egész lózungot: „az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának a lerövidítése”. Ez tehát a cél. A német pénzügyminisztérium szerint - írja a mazsihisz honlapja - „a hírekben szereplő számok nem képezték az idei tárgyalások tárgyát, s a pénzügyminisztérium elképzeléseinek sem felelnek meg”. Igen, a németek még többet akarnak fizetni, s felkérték a Claims Conference-t, vizsgálja felül a nyilvánosságra hozott számokat. Mert ugye nincs mese, a kárpótlandó „holocaust”-túlélők számát növelni kell, ez ma a divat.

S most érkeztünk el a lényeghez. Az egykori budapesti gettó lakóihoz, akik a korábbi közlemény szerint nem lennének jogosultak a havi 200 euró nyugdíjra. Előző írásomban - idéztem már fentebb - „talmudista számtan”-t emlegettem. Igen, felebarátaim, mi itt a Kárpát-medencében nem gondolkodunk helyesen. Mert igaz ugyan, hogy a budapesti gettó nem „élt meg” 3 hónapot, a gettólakók mégis „legalább 3 hónapot” töltöttek a gettóban. Hogy ez miképp lehetséges? A válasz egyszerű: létezik „lerövidített” 3 hónap is.

A mazsihisz újabb közleményében ugyanis azt olvassuk, hogy „a budapesti túlélők esetében minden megkezdett hónapot egész hónapnak tekintenek. Ily módon a budapesti túlélők döntő többsége jogosulttá válhat majd a nyugdíj-kiegészítésre”.

Tetszik már érteni? A Síp utcaiak mostani közleménye szerint a gettó „1944. november 20-tól 1945. január 18-ig állt fenn”, s mivel minden megkezdett hónap egy egész hónapnak tekintendő, ezért máris megvan a jogosultság a holopénzre. Érdekes, eleddig azt olvastuk, hogy december 5-én állították fel a gettót, most pedig a Síp utcaiak visszadátumozták két héttel korábbra. Ügyes. Nagyon ügyes.

Nem tévedtem tehát: tényleg létezik talmudista számtan. Most már azt is sejteni vélem, miként jött össze az a bűvös hatmillió...

Falusy Márton

Forrás: Falusy Márton

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat