HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Mi lesz veled, forint?

2011. november 14. 18:30
Falusy Márton - Hunhír.info

forintok.jpgAz ország nem oly régi leminősítése érdekes reakciót váltott ki a kormányzatból. Egyesek azzal érveltek, hogy semmi sem indokolja ezt a lépést, mások pedig ezeket a „minősítő” intézeteket vették verbális sortűz alá. S igazuk is van. Mert kicsoda-micsoda például az S&P? Vagy a Fitch? Ezek a magáncégek miféle felhatalmazás alapján mondanak ítéletet erről vagy arról az országról?

Menedék - Bayer

Mi lesz veled, forint?

Tudjuk mindannyian, Magyarországon (is) szabadságharc zajlik. Nem ropognak a fegyverek, nincsenek barikádok - az ország leigázásához „finomabb” eszközök is rendelkezésre állnak. Például - ahogy mondani szokták - „nyomás alatt” kell tartani a forintot.

Az ország nem oly régi leminősítése érdekes reakciót váltott ki a kormányzatból. Egyesek azzal érveltek, hogy semmi sem indokolja ezt a lépést, mások pedig ezeket a „minősítő” intézeteket vették verbális sortűz alá. S igazuk is van. Mert kicsoda-micsoda például az S&P? Vagy a Fitch? Ezek a magáncégek miféle felhatalmazás alapján mondanak ítéletet erről vagy arról az országról?

Helyes lépés lenne, ha a kormány szóvivője egyszer bejelentené: Magyarország törvényes kormánya ezennel leminősíti a Fitchet. Meg az S&P-t. S közhírré tétetnék: ezek az intézmények a „bóvli” kategóriába soroltattak.

De félre a viccel. Baj van a forinttal. Az euro/forint árfolyam ma már 316 fölött is járt...
A gazdasági lapok most már arról cikkeznek, hogy elkerülhetetlen a kamatemelés. Ahogy az egyik lap írja, a „pénzpiacok már beárazták” a 150-200 bázispontos kamatemelést. Ami azt jelenti, hogy a jelenlegi, 6 százalékos alapkamat 7,5-8 százalékra emelkedik. Az elemzők azt írják, hogy ez az emelés már november végén bekövetkezhet. A „befektetők” ugyanis ezt várják. Brutális karácsonyi ajándék készül a magyaroknak.

Tanulságos a Napi Gazdaság cikkének a címe: „A forinton keresztül zsarolják az MNB-t”. Tudjuk, hogy a kamatemelés milyen következményekkel jár. A befektetők nyernek az „ügyön”, akinek hitele van, veszít. Egyéb következményekről nem is beszélve.

Szabadságharc zajlik Magyarországon (is). Egyre világosabban látjuk az ellenfél célját: megbuktatni a törvényes magyar kormányt, idegen kormányzás alá helyezni Magyarországot.

Jelen sorok írója nem tartozik a Fidesz-KDNP hívei, szavazói közé. De amikor az eufémisztikusan „pénzpiacoknak” nevezett, jól ismert erők csatasorba állnak az ország ellen (s ennek igencsak örülnek az olyan kétes hírű kreatúrák, mint a hájfejű dánielpéter és megannyi bolsevik haverja), akkor nem mérlegel, nem hezitál, a törvényes magyar kormányt támogatja. Mert aki ma borzongó idegekkel várja Orbán Viktor és kormánya bukását, az káoszt akar, s Magyarország leigázását támogatja.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat