HunHír.info

2019. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Mi lesz veled, forint?

2011. november 14. 18:30
Falusy Márton - Hunhír.info

forintok.jpgAz ország nem oly régi leminősítése érdekes reakciót váltott ki a kormányzatból. Egyesek azzal érveltek, hogy semmi sem indokolja ezt a lépést, mások pedig ezeket a „minősítő” intézeteket vették verbális sortűz alá. S igazuk is van. Mert kicsoda-micsoda például az S&P? Vagy a Fitch? Ezek a magáncégek miféle felhatalmazás alapján mondanak ítéletet erről vagy arról az országról?

Menedék - Baráthosi

Mi lesz veled, forint?

Tudjuk mindannyian, Magyarországon (is) szabadságharc zajlik. Nem ropognak a fegyverek, nincsenek barikádok - az ország leigázásához „finomabb” eszközök is rendelkezésre állnak. Például - ahogy mondani szokták - „nyomás alatt” kell tartani a forintot.

Az ország nem oly régi leminősítése érdekes reakciót váltott ki a kormányzatból. Egyesek azzal érveltek, hogy semmi sem indokolja ezt a lépést, mások pedig ezeket a „minősítő” intézeteket vették verbális sortűz alá. S igazuk is van. Mert kicsoda-micsoda például az S&P? Vagy a Fitch? Ezek a magáncégek miféle felhatalmazás alapján mondanak ítéletet erről vagy arról az országról?

Helyes lépés lenne, ha a kormány szóvivője egyszer bejelentené: Magyarország törvényes kormánya ezennel leminősíti a Fitchet. Meg az S&P-t. S közhírré tétetnék: ezek az intézmények a „bóvli” kategóriába soroltattak.

De félre a viccel. Baj van a forinttal. Az euro/forint árfolyam ma már 316 fölött is járt...
A gazdasági lapok most már arról cikkeznek, hogy elkerülhetetlen a kamatemelés. Ahogy az egyik lap írja, a „pénzpiacok már beárazták” a 150-200 bázispontos kamatemelést. Ami azt jelenti, hogy a jelenlegi, 6 százalékos alapkamat 7,5-8 százalékra emelkedik. Az elemzők azt írják, hogy ez az emelés már november végén bekövetkezhet. A „befektetők” ugyanis ezt várják. Brutális karácsonyi ajándék készül a magyaroknak.

Tanulságos a Napi Gazdaság cikkének a címe: „A forinton keresztül zsarolják az MNB-t”. Tudjuk, hogy a kamatemelés milyen következményekkel jár. A befektetők nyernek az „ügyön”, akinek hitele van, veszít. Egyéb következményekről nem is beszélve.

Szabadságharc zajlik Magyarországon (is). Egyre világosabban látjuk az ellenfél célját: megbuktatni a törvényes magyar kormányt, idegen kormányzás alá helyezni Magyarországot.

Jelen sorok írója nem tartozik a Fidesz-KDNP hívei, szavazói közé. De amikor az eufémisztikusan „pénzpiacoknak” nevezett, jól ismert erők csatasorba állnak az ország ellen (s ennek igencsak örülnek az olyan kétes hírű kreatúrák, mint a hájfejű dánielpéter és megannyi bolsevik haverja), akkor nem mérlegel, nem hezitál, a törvényes magyar kormányt támogatja. Mert aki ma borzongó idegekkel várja Orbán Viktor és kormánya bukását, az káoszt akar, s Magyarország leigázását támogatja.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat